Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
smrdan kladanac i preslap
#11
Ljudi, trazite na pogresnom mestu .Divna gorica nema veze sa ovim planom. Na Divnoj gorici treba da se nalazi plandiste a ovo o cemu vi pricate je na sasvim drugom mestu. Ocigledno je da imate samo delimicne informacije . I jos jedno pitanje :koliko je udaljena Rakos chesma od plandista odnosno od vrha Divne gorice?
Odgovori
#12
"divnagorica"- na "preslapu" ili konkretnije na "Jelovom preslapu" kako tacno pise u planu , nemas sta vise traziti! Pre 18 godina je jedna grupa "ocistila" ovo mesto! Pronadjeno je oko 8 kg dukata. Momci su otisli po mojoj instrukciji i opisu iz mog plana i u milimetar tako i pronasli !Cak je i kolicina koju su nasli odgovarala zapisu. Da je sve to tacno i da ne lupam gluposti,eto Vam potvrde,ovi momci su bili toliko fer da su sami dosli i darovali mi moj deo bez obzira sto nisam bio sa njima! Fer i korektno bez obzira sto to od njih nisam ni trazio! Mislim da sam jedini koji je priznao da je nesto nasao ili u mom slucaju "dobio" od hajduckih dukata! Znaci oko preslapa se ne mucite dalje!!!!
Odgovori
#13
Divnagorica,posto dobro poznajes Suvu pl. znas li mozda gde su kocije iskovane. Inace kocije su bile omiljeni motiv u hajduckoj umetnosti i pominju se na nekoliko mesta u planovima . Jedno se nalazi na Starpj planini i jos dva u Bugarskoja mozda i u Turskoj posto sam nedavno saznao(od Lavota) da se ona mecka cija se slika nalazi na ovom forumu nalazi tamo . Pozdrav.
Odgovori
#14
divnagorica da ti kazem da sam i ja bio na tom mestu gde je Stozer kamen tacno da ima veliki sip ja nemam plan zato ali kolko sam cuo tacno je da treba da se ocisti sip a to je nemoguce neki kazu da desni od toga prema sumi gde je malo cisciji teren treba da budu neki znakovi .Divna gorica dali ti je poznato da od Stozer kamen pa na levo ima jedna rupa 80 metara dubine.Za Garanovu vodenicu imam plan i joa mnogo toga
Odgovori
#15
Kad vec pricamo o tom terenu .Iako je ono sto je bilo vredno vec davno uzeto interesuju me neke druge stvari .U planu za kosmovacko vrelo pise da se pored vrela nalazi ploca na kojoj je rupa koja kao da je vrtena .Pored te ploce je ostavljen jedan tovar ,,topena gvozdena ruda" koja je bila na jednoj mazgi .Kad su hajduci stali pored vrela videli su o cemu se radi i nisu hteli to gvozdje da vuku dalje sa sobom pa su ga ostavili pored te ploce.Interesuje me da li neko od clanova zna nesto o tome .Oni koji su detektorima tragali oko kosmovackog vrela tesko da su mogli ovo da promase.Pozdrav.
Odgovori
#16
Da jeste bila ruda -JESTE, da je kod izvora sa plocom-NIJE, vec kod drugog izvora mnogo nize od tog sa plocom, da je gvozdena-NIJE,pretapana sa njihove strane NIJE, a da je pokupljena - JESTEEEEEEE! :roll: :roll::roll:
Odgovori
#17
Ja sam napisao onako kako kod mene pise .Mozda ni oni nisu znali o cemu se radi.
Odgovori
#18
Na prvi pogled bi se reklo da nisu znali, medjutim sa druge strane - zasto bi negde u nekoj pisaniji neko naveo takav banalan podatak u vezi sljake ili rude ???? Sve to nema veze, vazno je da tvoja pisanija "drzi vodu"-znaci da se po njoj moze ravnati. To je najvaznije u ovoj celoj prici! Ja nisam i nemam tu pisaniju, ali su neki momci to pokupili sasvim slucajno,tek da ponesu neko parcence neobicne gomile kamenja koje nije odgovaralo izgledom terenu na kom je bio taj kladenac. Ispostavilo se da se radi o "lepom" kamenju, pa su pokupili kasnije i ostatak ! Ako imas jos neke stvari u toj pisaniji, znaj da sa ovim slucajem potvrdjuje da se mozes uzdati u verodostojnost te skripte!
Odgovori
#19
U to sam se uverio i sam .
Odgovori
#20
ja sam rodom iz preslapa znam sve delove u prstima sta vas interesuje konkretno pozzz
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)