Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
bele vode
#31
(06-10-2013, 05:54 PM)milan link Piše:Baš tako Taxy, pomešaju se više opisa i onda se po intuiciji nešto što se nađe, napravi priča koja nekome odgovara. Obzirom da znam gde je, navodno iskopan devojački grob kod Gornjanskih "belih voda", pitaj prvo one koji su ga preturali na osnovu čega su utvrdili da je u grobu ženska osoba???? Big Grin Big Grin

Druga stvar je da ova Gornjanska "bela voda" uopšte nije ta koja se traži !  Prava "bela voda" na toj lokaciji svima bode oči ali je toponim vremenom izmenjen pa je niko i ne zapaža na toj lokaciji !!!!  To ti je kao i termin "šesti gabar", "Šesti gabar"  je katastarski termin koji je nastao nekih najmanje dvesta godina pre opisa koji je neko ovde postavio. Kako je tvorac opisa znao da će se ta lokacija za narednih dvesta-trista godina nazivati - "šesti gabar"????  Isti slučaj vam je i sa Gornjanskom "belom vodom". Danas je svima poznato gde se nalaze neke "bele vode", ali to nisu te iste "bele vode" od pre više vekova. Jeste da su i ove "bele vode" u podnožju planine Stol, jeste da ima izvora ali to nisu bele vode koje se traže po opisu. Sa prevoja "Cepe" se direktno gleda u "bele vode", ali ne ove koje svi znaju Taxy.

Iznad pravih "belih voda", se i inače nalazi ona čuvena sekira koju svi traže godinama (barda- vlaški naziva za krivu sekiru koja je služila za tesanje elemenata za izradu kaca i buradi). Pomenuo je naš prijatelj Kosač u jednoj drugoj temi na ovom forumu. Mislim da sam sa moje strane dovoljno rekao i neke usmerio na pravi put, gde šta treba dalje tražiti !?
ima selo šesti gabar okolinu Knjazevca..
Odgovori
#32
Imaaaa...
Odgovori
#33
bele vode imas mesto bas na selicevici i postoje price da ima ostava,ima i izvora.
Odgovori
#34
Jesi li trazio na Lokaciji, imas li nekih informacija o tom kraju, otvoren za saradnju Big Grin

Mislio sam na Golijski kraj Wink
Odgovori
#35
Brankov V,zamolio bi te posto vidim da imas opis za "BELU VODU", sta se tamo osim sekire trazi i sta tamo sve ima ,da se o tome malo vise raspricamo i mozda bolje pojasnimo pa ce se mozda i pravi lokalitet naci.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)