Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
astal sa tanjirima
#21
jos nesto da li vam je poznat znak petla uklesan na kamenu na istocnoj strani?
Odgovori
#22
Miki, krajnja tacka bi trebala biti Trem, manje važno sa koje strane bi se penjali ka Tremu iz pravca Kosmovca ili sa druge strane planine. Znaci poslednji poznat kladenac ka Tremu,a da bar u necemu odgovara sa opisom lokacije koje sam ti dao ranije. Za petla te nisam razumeo, uklesan sa istočne strane- čega? izvora ili planine?
Odgovori
#23
Miki taj petao bi trebao da se nalazi barem prema mojeim spisima na potezu izmedju Bancareva i Suve planine ali to je ocisceno. Ostava je bila pored jednog kamena na kojem su se nalazila tri krsta i jedan od njih je bio ogradjen -zaokruzen . Tu u blizini su se nalazili jos neki znaci ali su oni potpuno nebitni u celoj prici. Covek koji mi je ispricao kako je blago nadjeno je potomak srecnika koji je ocistio gotovo celu Suvu planinu ali nije znao da mi navede tacno gde se ovo mesto(kokoska kako on kaze) nalazi jer njegova porodica ne zivi u tom kraju a cela pricu o tome kako se njegova porodica obogatila je cuo od svoje pra babe cerke tog srecnika kojeg sam ranije pomenuo. Nadam se da sam bio od pomoci .Ako se ovo mesto ne uklapa u ono sto ti znas mozda neko drugi na ovom forumu zna za nekog drugog petla na Suvoj planini.Pozdrav
Odgovori
#24
Miki da te ne bi vise zavlacili po ovom forumu da ti otvoreno kazem i tebi a i svima ostalima, na Suvoj planini su ociscena sva mesta sem ono koje se nalazi kod bacvenih vrata na Malom Tremu ili kako ga neki nazivaju Divna gorica . Tu u spisima pise da kad se dodje na ovo mesto (rupa u kojoj se nalazilo neko latinicno pismo) u daljini treba da se vidi veliko staro lipovo drvo i oko tog drveta treba da raste trava tipac koja je inace zelena i zimi i leti(doduse leti moze da izgori od jakog sunca). Ispod tog drveta su se nalazila dva groba po jedan sa svake strane u kojima su sahranjeni hajduci a ispod njih je ono sto svi mi trazimo.Svi sa kojima sam razgovarao kazu da takvo drvo vise ne postoji a tipac moze da se nadje svuda Nije ga nasao ni onaj srecnik za kojeg sam u prethodnom tekstu naveo da je ocistio skoro celu Suvu planinu ukljucujuci i Terzijinu rupu .Ja gore nikad nisam bio upravo zbog svih ovih saznanja koje sam imao.Jedini koji se javio da je ovde nesto nasao je jedan clan ovog foruma .Pardon, nije on nasao vec je samo dobio deo plena . Na jednom drugom mestu mi je tvrdio da nista nije nasao ali to nema nikakve veze. Sto se tice famoznog Pavlovog kladanca on se nalazi u Zaplanju iznad sela Dusnik ali nije na planini .Zaista sunce moze da ga ogreje samo u podne a ljudi koji su me odveli do njega(vec dugo godina zive u Nisu) to mesto zovu osoje . Kladenac je suv i nema vode ali postoje njegovi ostaci.Inace retko ko zna za njega a i oni koji ga znaju znaju ga pod drugim imenom. Nadam se da smo ovim razjasnili mnoge stvari .
Odgovori
#25
uklesan na kamenu koji se nalazi na istocnoj strani sveta
Odgovori
#26
Molim gospodu "popmartina" i "plandžiju" da se više ne prepucavaju na ovom forumu! Ukoliko imaju nekih neraščišćenih računa neka to reše na nekom drugom mestu (mogu i preko privatnih poruka ili kako god žele). Postovi sa neprimerenim sadržajem biće izbrisani!
Odgovori
#27
Pozz swima a narocito popmartinu ,,Imam Pitanje za tebe postovani popmartine da li imas nesto za moj grad Majdanpek i okolinu u tvojim spisima..Ako imas ti se javi jos jednom pozz i svako dobro..
Odgovori
#28
Poštovanje "Auromajdan", odgovoriću Vam svakako, samo da se prvo nešto dogovorim sa jednim gospodinom iz Zaječara oko nekih mojih ranijih postova. Nadam se da se ne ljutite?
Odgovori
#29
Ok Popmartine nema nikakvih problema ,,ja imam dosta toga ali nazalost sve to pripada Staroj planini ,nesto malo Suvoj planini,Sokobanji ali sve je to za mene iskreno dosta daleko em ne poznajem te terene tamo em je rekoh meni barem daleko..Tako da sacekacu nema problema jos jednom pozz i hvala na odg..
Odgovori
#30
Dodji na rubriku Okolina Majdanpeka da ne zaguüimo ovu temu koja je za druge stvari!
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)