Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: astal sa tanjirima
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2 3 4
u pecini, mislim okapnici znate sta je to, astal sa 6 tanjira i pripadajucim priborom, u blizini pecine makaze otvorene. stara planina

ima li neko neki opis?

popmartin

Video si licno ili informacija iz druge ruke?
iz druge ruke, video moj drug

indijana

Ova tema je veoma zainteresovala jednog mog prijatelja.Kolko sam ga razumeo ima resenje za to mesto.
to moram prvo ja da vidim staje i gde je, pa posle moz da radimo, mislim da se ne organizujemo bezveze

indijana

Vazi ja cu ovih dana da dam neke detalje iz plana za to mesto a ti vidi mozes li da saznas gde je lokacija.

indijana

El loko pitaj tvog prijatelja dalije sofra pored potoka,u blizini treba da ima neki vodopad.Makaze koje pominjes treba da budu u potkapinu,tu negde treba da ima cobanska gega od 9 peda.Iznad treba da ima ravno mesto nekad je tu bila pojata.Ako mesto odgovara opisu onda je to to,moze da se proba.
Indijana to sto ti pises je plan za tri bela platna . I tu se pominje sofra (pored reke) i kamen kao sanduk(astal),, sa sve potrebne rabote" A to sto lici na otvorene makaze je silljka koliba ovcarska i ona treba da bude 9 pedi (naravno ako su vrhovi od tih ,,makaza" okrenuti na dole) . Taj kamen kao sanduk je u pecini koja je visoka ,,koliko ljudski boj" a iznad nje na steni su tri dugacke pukotine . Izmedju sanduka sa sve potrebne rabote i ovcarske kolibe jos mora da se nadje burgija (svrdlo) od 4 pedi duzine . Inace ovde nisu ostavljeni nikakvi zlatnici vec plen iz jednog manastira a delovi tog plena su nacrtani na sanduku.El loko ja ne znam odakle je taj tvoj prijatel ali ovo mesto bi po mojim nekim pretpostavkama pre trebalo da se nalazi u Bugarskoj nego u Srbiji. Mozda gresim? Pozdrav.
nije u bugarskoj, a o kakvim se znacima radi saznacu za koji dan.

mikiiii

pozz, zanima me da li neko zna neki plan na suvoj planini, moj deda je bas upoznat sa svim starim nazivima mesta, kladanca itd?
Stranica: 1 2 3 4