Autor Tema: Zavrsnica  (Pročitano 3231 puta)

branko77

 • Profesionalac

 • Van mreže
 • ****

 • Karma:
  +5/-1
Zavrsnica
« poslato: Vreme 17:57:47 datum 07.10.2014 »
CITIRAM :
" Osvojite pola miliona dolara u zlatu !
Svi citaoci prve knjige trilogije " Zavrsnica-Okupljanje " Dzejmsa Freja i Nils Dzonson-Selton pozvani su da ucestvujuu takmicenju I osvoje zlato. Pravo zlato !
Ovo je globalna igra koju otvara knjiga zagonetki na njenim stranicama su tragovi koji vode do kljuca sakrivenog negde na Zemlji. Desifrujte,dekodirajte,protumacite.Proveravajte,trazite.Ako pronadjete kljuc i odnesete tamo gde mu je mesto,bicete nagradjeni zlatom.Gomilama i gomilama drevnog zlata.
Roman govori o potrazi za skrivenim kljucem.Takmicenje se sastoji od brojnih zagonetki i indicija koje ce takmicar koristiti u prvoj etapi takmicenja.Indicije mogu biti tekstualne,vizuelne,kodovi,sifre,ili hiperlinkovi koje vode do rezultata u vidu slika ,video snimaka,kartografskih koordinata,internet stranica ili drustvenih medija.
Pre ucesca takmicari se moraju registrovati.Za ucesce je neophodno da imaju knjigu,pristup internet I svoj nalog na Guglu.Mogu ucestvovati stariji od 13 godina.
Samo jedna osoba moze biti pobednik.Dobija nagradu u vidu zlatnika vrednih 500.000 americkih dolara.Druga knjiga trilogije "Zavrsnice" ucinice pobednika milionerom,a nagradni fond u trecoj knjizi raste na 1,5 miliona dolara.
Datum pocetka takmicenja je 7.oktobar 2014.g "  Zavrseni citati pisca, recenzije i izdavaca.
Knjigu Zavrsnica-Okupljanje izdala je Laguna.Cena je 1299 dinara.branko77

 • Profesionalac

 • Van mreže
 • ****

 • Karma:
  +5/-1
Odg: Zavrsnica
« Odgovor #1 poslato: Vreme 13:56:25 datum 17.10.2014 »
CITIRAM STRANE 257-258 KNJIGE "ZAVRSNICA"

...' Svaki Sumer zna za brdo Djobekli.
Evo malo onoga sto svet "zna' o brdu Djobekli : to je ogromna neolitska kamena gradjevina u juznoj Turskoj,milenijumima zakopana.Slucajno ju je otkrio tamosnji pastir 1993.g.Iskopavanje nije pocelo sve do 1994.g.Veruje se da ju je podigla nepoznata kultura najkasnije 10.000 godina pre nove ere.Prethodi prihvacenim vremenskim okvirima za pronalaske zemljoradnje,metalurgije,stocarstva,tocka i pisma. Najvece kamenje-koje stoji na kraju,pokriveno ogromnim blokovima-tesko je cak 20 metrickih tona.Izrezbareno je crtezima gustera,leshinara,zmija,skorpiona,paukova.Niko ne zna sta ono znacci niti kako je napravljeno.Brdo Djobekli ostaje prekriveno velom tajne.
A evo sta Kala zna : bilo je to jedno od mesta koje su posetili Anunaki, mesta sagradjenih za njih.Jedno od mesta gde su oni sishli sa neba i Du-Kua da bi ljudskim stvorenjima podarili humanost.Usadili je u njih,da se prenosi kroz razdoblja.Svi je mi sada imamo, i dalje u sebi,usnula je,krije se, ceka.Anunaki su pokazali toj grupi 'prvih ljudi"-jer bilo je mnogo takvih "prvih ljudi" sirom planete-kako da obradjuju zemlju,kopaju rude,tkaju i uzgajaju biljne kulture.Podarili su im pismo. Pokazali im metal.Rekli im kako da ga liju i oblikuju u kalupima.Narocito caroban,mekan metal poznat kao zlato.Anunaki su im pokazali KAKO DA GA NADJU,obradjuju,prave od njega predmete.Neki veruju da su Anunaki zbog zlata dosli na Zemlju.Da im je ono iz nekog razloga trebalo,za neku njihovu tehnologiju,a znali su da se ono na Zemlji moze naci u izobilju.I dok je znanje Anunaka izgubljeno,gradovi i spomenici podignuti njima u cast nisu.
Tamo,na brdu Djobekli,kao i na drugim zaboravljenim,zakopanim,potopljenim drevnim mestima,Anunaki su podsticali nasu evoluciju neznanim darovima.Darovima koji kao da su dosli od samih bogova"...   

branko77

 • Profesionalac

 • Van mreže
 • ****

 • Karma:
  +5/-1
Odg: Zavrsnica
« Odgovor #2 poslato: Vreme 22:17:29 datum 22.11.2014 »
Citiram 306.stranicu Zavrsnice :
"Niko na Zemlji ne zna sa sigurnoscu : Piramide u Gizi.Linije iz Naske.Moai.Stounhendz.Sfinga.Macu Pikcu.Brdo Djobekli.Karnak.Amaru Muru.Zigurat Ura.Teotivakan.Angkor Vat.Pumapunku.Ratnici od terakote.Piramide Meroa.Saksajhuaman.Anta Grande do Zambuheiro.
Niko na Zemlji ne zna.
Ali,neko,nesto,negde zna..."  Zavrsen citat.

Ja ne znam da li moze i ovako : Niko od nas ne zna : Rtanj, Djavolja varos, Gargova vodenica,Suplji kamen,Mali trem,Kurjacka magaza, Mecja duvka, Cemerikova poljana...
Ali neko,nesto,negde zna...?