Autor Tema: reki vo Makedonija  (Pročitano 6369 puta)

lordtoske

 • Gost
reki vo Makedonija
« poslato: Vreme 07:38:56 datum 21.05.2015 »
Dali nekoj znae koi se zlatonosni reki vo MK.Timpolok

 • Super moderator
 • Guru

 • Van mreže
 • *****

 • 621
 • Lični tekst
  - AUDACES FORTUNA IUVAT ! - A ponekada i malo luđe
Odg: reki vo Makedonija
« Odgovor #1 poslato: Vreme 20:41:24 datum 21.05.2015 »
Pеката Брегалница, а особено подрачјето кое го зафаќа Општина Штип, испресечен е со многубројни мали рекички и суводолици кои на поедини места формираат големи речни насипи.
Таков е случајот и со ареалот по течението на реката Отиња чиј изворишен дел составен
oд помали поточиња се наоѓа во близина на Бучимската рудоносна зона.

Во “хеленистичко” и римско време златото главно било добивано со премивање на речните песоци.
Имајќи го во обзир тоа, јасно е дека рудниот минерал кој содржел злато и сребро бил премиван во пералиштата на реката Отиња.
« Poslednja izmena: Vreme 20:48:05 datum 21.05.2015 od strane Timpolok »

kopakabama

 • Hobista

 • Van mreže
 • ***

 • 55
Re: reki vo Makedonija
« Odgovor #2 poslato: Vreme 18:17:19 datum 16.07.2015 »
KONJSKA REKA VO STRUMICA VIKAAT DEKA NOSELA BAEGI

BrankoV

 • Guru

 • Van mreže
 • *****

 • 1.713
Odg: reki vo Makedonija
« Odgovor #3 poslato: Vreme 00:40:39 datum 21.02.2017 »
Ko zna dobre znake na reku Pcinju... Pozdrav

PROBUS.

 • Profesionalac

 • Van mreže
 • ****

 • 127
Odg: reki vo Makedonija
« Odgovor #4 poslato: Vreme 17:20:33 datum 21.02.2017 »
Šta te zanima za reku Pčinju?

BrankoV

 • Guru

 • Van mreže
 • *****

 • 1.713
Odg: reki vo Makedonija
« Odgovor #5 poslato: Vreme 18:05:43 datum 21.02.2017 »
Sve....

PROBUS.

 • Profesionalac

 • Van mreže
 • ****

 • 127
Odg: reki vo Makedonija
« Odgovor #6 poslato: Vreme 18:07:46 datum 21.02.2017 »
to je veliki poim

BrankoV

 • Guru

 • Van mreže
 • *****

 • 1.713
Odg: reki vo Makedonija
« Odgovor #7 poslato: Vreme 19:05:15 datum 21.02.2017 »
Poslacu ti na pp....

barbarevec

 • Profesionalac

 • Van mreže
 • ****

 • 181
Odg: reki vo Makedonija
« Odgovor #8 poslato: Vreme 21:30:09 datum 21.02.2017 »
valjda kolega brankov trazi u pcinju momina basta i tri mrtvacke galve

BrankoV

 • Guru

 • Van mreže
 • *****

 • 1.713
Odg: reki vo Makedonija
« Odgovor #9 poslato: Vreme 23:04:40 datum 21.02.2017 »
Ako je u selo Demonovci....