Arheologija > Ostalo

Male polugice "zlata"

(1/2) > >>

vlada-r:
Pozdrav svima, imam jednu nedoumicu pa molim za pomoc. Da li je neko video ovako nesto, totalno mi deluje nerealno. Ugravirano je "whitegold" tezina 250g ima oznaku 750 i ima neki zig koji nisam uspeo da nadjem na internetu.

crni1:
Platina ima oznaku čistoće 750  ali cela oznaka ide Pt 750,za ovo tvoje mislim da se neko igrao ali daj Bože da grešim.

Timpolok:
Ovako sa slike nema tog stručnjaka koji ti može garantovati tačnost izjave, no mislim da se u zlatari može uraditi validan test.

vlada-r:
Bio sam u par zlatara, radili su test sa karatnim testerima. Vozali me k'o magarca, jedan hteo da radi proveru topljenja pa odustao. Drugi kaze treba da se busi, niko i od njih nije video nesto slicno i da su retki pravi majstori koji su ucili taj zanat. Mene najvise interesuje sta je i od cega je, pa tek posle da li je to vredno. Taj sto je hteo da radi test topljenja je sa malom turpijicom probao da skine malo i vrlo lako je napravio zljeb. Treci kaze da je to zlato za izradu zuba i da ga neinteresuje, samo sto me ne izbaci iz radnje k'o krpu. Pokusao sam u direkciji za mere i dragocene metale, ali covek koji to radi je dan pre otisao na odmor. Neka legura jeste, samo koja? Da je neko gvozdje magnet bi ga registrovao, ali ne magnet ga ne vidi.

vlada-r:
Pokusao sam malo detaljnije da uslikam predmet.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani posetioče, niste registrovani a samim time nemate mogućnost pristupa svim delovima foruma, nemate mogućnost da pregledate priložene datoteke i fotografije. Da bi ste se registrovali kliknite ovde ...
Idi na punu verziju