Arheologija > Nakit

Moja kolekcija

(1/7) > >>

Wayman:
Pozdrav svima. Ovo je moja kolekcija prstencica. Svi su moj nalaz, sem najveceg koga sam dobio u trampi, pa nisam bas odusevljen preterano sa njim (p.s. sumnjiv).
Ako nekoga zanima neki prsten u krupnom planu, javite  :D

PANANIS:
Lepa mala zbirka prstenja,dobar ti je i taj najveci,sa slike mi deluje da je original,neki taj prsten nazivaju "kolacar",i nije mnogo star! ;)

bili:
Ovaj najveci okrugli ti nije anticki, vec srednjevekovni. Tada su mnogo voleli da ukrasavaju predmete sa kuglicama.
Ceo vekliki prsten na obodu ima kuglice a i u sredini.

Wayman:
Ono sto me buni je sto sam nasao na par mesta skoro iste prstene, iako sam i od arheologa dobio potvrdu da je u pitanju najverovatnije 18-ti vek. Probacu da docaram slikama. Na prvoj i drugo slici je moj, na trecoj i cetvrtoj dva prstena koji su na prodaji na internetu. Price prodavaca su dosta problematicne, nisu sigurni odakle im prsteni, pa se onda sete da je jedan iz potoka, drugi zaostavstina itd. Sta znam, odmah proradi crv sumnje  ;D Necu da gresim dusu, imaju prsteni i patinu, zelenu i  starosnu, ali jednostavno mi je cudno da se u isto vreme pojavi veci broj istih ili slicnih u prodaji.

car dusan silni:
prrobaj da skines patinu acetonom ako spadne laznjak je a i laznjak je najverovatnije neki bugarski

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani posetioče, niste registrovani a samim time nemate mogućnost pristupa svim delovima foruma, nemate mogućnost da pregledate priložene datoteke i fotografije. Da bi ste se registrovali kliknite ovde ...
Idi na punu verziju