Arheologija > Korisne stvari vezane za arheologiju

Ciscenje kovnica na terenu

(1/2) > >>

konan:
Svako ko nadje neku paricu na terenu zeleo bi da je ocisti sto pre da bi video ko je na parici i prilikom toga dolazi do ostecenja,  kako ja radim pokazacu ovde kroz par slika. Sto je mnogo bitno, je da se uzme bilo koja biljka da se parica namaze(najbolje list drveta) jer sadrzi hlorofil koji parici daje posebnu ostrinu i pozitivno deluje na patinu. . . (ovo je moja mala tajna)  8)  cisti se obavezno drvcetom da se parica ne osteti.
Pokazacu ovde kroz slike.
Mislim da dosta edukativno moze da utice na ljude koji neznaju nista oko ovoga (ovde ih ima podosta sa takvim statusom) .

marsovac:
Ali si zeznuo pantalone...kako ces da operes ono ZELENO ... 8)

konan:
Venishom  ;D

Vožd:
Jednostavno a korisno.

Gora Romanija:
Fino,ali to sa liscem je metoda koja se koristi jos od davnih vremena. Lisce,grane breze i slicno. Jedan alat koji je idealan za ciscenje kovanica ili vec sta se nadje je noz za gljive. On ima na sebi cetkicu,koja svojom tvrdocom bas odgovara za ciscenje slicnih stvari,a u nozicu je i pinceta,zakrivljeno sjecivo koje je opet idealno skidanje skorjelog blata. Nozic ima i patent za zakaciti za djelove garderoba,opreme i slicno.

Jako dobra stvar za ciscenje ruku,metalnih predmeta i slicno je i "carobnjakova brada",odnosno one suhe niti koje se sakupljaju po drvecu po sumama.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Poštovani posetioče, niste registrovani a samim time nemate mogućnost pristupa svim delovima foruma, nemate mogućnost da pregledate priložene datoteke i fotografije. Da bi ste se registrovali kliknite ovde ...
Idi na punu verziju