Zakopano blago - Skriveno blago

Autor Tema: PULS STAR 2 i FUTURE 2003  (Pročitano 13967 puta)

dejann

 • Gost
PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« poslato: Vreme 01:05:42 datum 14.09.2012 »
Sta mislite o puls staru 2 sa sondom 45cm i podnom radaru future2003.I jeda i drugi su kupljeni u Austriji,ja licno ili neznam da radim sa njima ili nisu dobri?sarapt

 • Gost
Re: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #1 poslato: Vreme 01:15:26 datum 14.09.2012 »
puls star2 je mnogu dobra masina,poz

dumivan

 • Profesionalac

 • Van mreže
 • ****

Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #2 poslato: Vreme 23:08:36 datum 07.09.2013 »
Puls star 2 je odlicna masina...a tek puls star 3 nema omaske a sa najvecom sondom je prava babaroga

orbit

 • Gost
Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #3 poslato: Vreme 10:40:00 datum 12.10.2013 »
Zamolio bih Sneska da stavi prevod sa nemackog ili engleskog na srpski rukovanje pulse starom 2 !!   -Pulse star 2 je fantastican detektor   ,odlike dobra dubina prolazi kao kroz sir bili koju zemlju , nema gubitaka u zemlji , mogucnost prilagodjavanja na zemlju  , mogucnost odbacivanja interferenci koji se javljaju kao lljuljanje signala , izvrsna stabilnost , mogucnost odbacivanja sitnog povrsinskog odpada rad u svim vremenskim uslovima , ako moze da se kaze da ima mane to je losa diskriminacija ali u svakom slucaju nijedan pi detektor na svetu nije nista bolje oko diskriminacije !

mile

 • Hobista

 • Van mreže
 • ***

Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #4 poslato: Vreme 23:02:37 datum 17.12.2013 »
Kako da nadjem semu za sondu od Pulsar dva  sonda od 45 izvuko sam kabli iz nje i sad neznam kako da ga povezem

rimljanin

 • Guru

 • Van mreže
 • *****

 • Lični tekst
  SVE CE TO NAROD JEDNOG DANA POZLATITI!
Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #5 poslato: Vreme 21:48:05 datum 17.01.2014 »
sa puls star 2 sam radio i dosta je dobar,sad dubina sto mu pise nije bas tolika,manja je ali lepo i jasno detektuje predmet od metala u zemlji.normalno ako ga stavis na plemenite metale smanji mu se dubina.ali najbolje opalis na sve i tu ti je max dubina i cepaj,kopaj sve.a za puls star 3 kako neko gore rece ne znam da postoji,mislim da je zadnji sto je izbacen puls star 2 pro.pozdrav

Sneshko

 • Profesionalac

 • Van mreže
 • ****

Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #6 poslato: Vreme 23:20:47 datum 17.01.2014 »
Драги пријатељи!
Ево, мојих запажања о пулс-индукционом метал-детектору Pulse Star II и новијем моделу Pulse Star II Pro.
Имао сам 10 година Pulse Star II са комплетним сондама а сада (скоро 13 година) имам и његовог наследника Pulse Star II Pro (такође, са комплетним сондама).
Из мог искуства са овим машинама могу вам рећи само следеће:
Овај тип PI детектора је "ЗВЕР", само, треба га знати правилно наштеловати !!!
Зашто?
Па, зато што у оригиналном фабричком упутству (које је исто и за старији и за новији модел), нигде није прецизно наведено како овај детектор треба правилно подесити да би он дао свој максимум, а да при томе његову стабилност током рада задржите под контролом.
Зашто је то тако - зна само његов конструктор и произвђач (и писац оригиналног Упутства за руковање), а то је инжињер електронике, немац Thomas Breuer.
Е, сад... да ствари не изгледају баш тако црно по питању правилног подешавања овог детектора потрудио се чувени продавац метал детектора из Беча - Gustav G. Schneider.
Наиме, дотични Густав је годинама држао продавницу метал-детектора у Бечу на "Гиртли" (Gürtel), код станице "Вестбанхоф" (Westbahnhof), у улици Нојбаугиртел 7-9 (Neubaugürtel 7-9). Ту се својевремено цео Балкан снабдевао са детекторима, а ту сам далеке 1985. године и ја купио свој први VLF детектор Whites Coinmaster 6000 D - S3 са стандардном сондом од 22 цм и сондом од 38 цм. Био је то тада најновији Extra De Luxe модел. После 5-6 година код Густава сам купио и свој први PI детектор - Pulse Star II са свим сондама. Тада сам, поред његових оригиналних, фабричких упутстава за Pulse Star II на енглеском и немачком језику, од Густава купио и упутство које је он превео на тадашњи српско-хрватски језик, с анеким Густавовим допунама. Густавове допуне су се односиле на правилно подешавање детектора Pulse Star II које није објашњено у оригиналним упутствима како треба. Захваљујући тим Густавовим додатним појашњењима, ја сам детектор подесио како треба и пао у несвест од могућности те машине на реалном терену. Био је то мој први дубинац који је прерастао у велику љубав којој сам и данас веран. Једноставно, однос између немачког квалитета, техничких карактеристика и могућности, као и његове цене код овог је детектора најбоље избалансиран у односу на све остале дубинце.
Приметио сам током година да је доста људи који су набавили Pulse Star II веома брзо одустајало од ове машине и продавало је буд-зашто под изговором да тај детектор не вреди ничему. Приметио сам такође, да је разлог за такав њихов став био, заправо, веома баналан - наиме, нису знали правилно да подесе овај детектор мада руковање са њиме изгледа веома једноставно и лако и за праве почетнике. Међутим, није тако! Постоје "цаке" које треба знати а које је Густав детаљно описао у свом преводу овог упутства.
Негде око 2000. године, Густав је затворио своју радњу и отишао у заслужену пензију, а његов син је годину дана касније поново отворио исту радњу на истом месту коју је држао следеће 2-3 године, па је заувек затворио. Данас у Бечу постоје неке друге продавнице детектора које (такође) у свом асортиману имају и најновији PI модел фирме TB Electronic GmbH из немачког градића Iserlohn код Диселдорфа, али, уз њега не продају и допуњено Густвово упутство за руковање. Нажалост!
Негде око 1994-5. године, модел Pulse Star II заменио је новији (унапређен) модел Pulse Star II Pro, па сам око 2002. године и ја продао свој старији модел и купио нови модел са ознаком Pro. Пет година касније, и њега сам заменио за верзију 2 истог имена и ознаке, али, сада изграђене у SMD технологији. Тај модел имам и данас и веома сам задовољан њиме.
Између Pulse Star II и Pulse Star II Pro је велика разлика (скоро па драстична)! Опште разлике односе се на могућност елиминације негативних ефеката минерализације где је Pulse Star II Pro бољи у односу на Pulse Star II.
Друга битна разлика односи се на дискриминацију.
Наиме, Pulse Star II је имао лошију дискриминацију на злато и сребро а добро је разликовао бронзу, бакар и алуминијум у односу на гвожђе. Да би добро разликовао злато и сребро оно је требало да буде велике чистоће (што никада није случај) и такве објекте могао је да разликује тек ако су они били већих димензија. Наравно, у зависности са којом величином сонде се ради дискриминација (што се употребљава већа сонда - треба и предмет да буде већи да би га детектор боље или лошије разликовао).
Код Pulse Star II Pro је ситуација другачија.
Pulse Star II Pro сада добро разликује златне и сребрне предмете па и оне мањих димензија. Такви објекти сада не морају да буду велике чистоће да би их детектор добро разликовао. У зависности са којом величином сонде се ради дискриминација (што се употребљава већа сонда - треба и предмет да буде већи да би га детектор боље или лошије разликовао). Међутим, за разлику од Pulse Star II модел Pulse Star II Pro сада лошије разликује бронзу, бакар и алуминијум. Наиме, сада је потребно да предмети од ових метала буду велике чистоће да би их детектор добро разликовао у односу на гвожђе. То, наравно, није тако чест случај.
Илустрације ради, ни са једном сондом Pulse Star II Pro детектор не може да разликује оставу антонијана, док је рецимо са сондом од 45 цм. перфектно разликовао посребљени поклопац кадионице (пречника 15 цм.), и то на дубини од 80 цм. у земљи. Међутим, Pulse Star II Pro сада перфектно (и са сондом од 1 х 1 метар), открива и разликује две шаке српских сребрних новчиће са номинацијом од 2 динара из 1938. године, и то на дубини од пола метра у земљи. Новчићи су били закопани у дрвеној кутији.
Pulse Star II (без обзира на модел) јесте доста нестабилна машина па ју је неопходно веома често у раду ресетовати, али, када вам то постане рутина - то више уопште не представља неки проблем на кога посебно обраћате пажњу.
У најкраћем могућем - толико!
До следећег поста на ову тему, свим члановима и администрацији форума Skriveno blago желим добро здравље и сваку личну срећу у новој 2014. години.
Поздрав!
Sneshko

orbit

 • Gost
Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #7 poslato: Vreme 23:32:47 datum 17.01.2014 »
Puls star 3  ne postoi bas tako postoi puls star 2 i puls star 2 pro razlika je samo sto pro ima dva pic- kontrolera i on je sa  smd odradjen - dubina nije bas kako pisu, neznam bas sta pisu ali sa dobrom uradjenom sondom puls star je vrlo mocan detektor zapravo otprilike to bi bilo to sto bi neko reko nista lorenc ili bilo koji drugi nisu nista  jaci , postoi pulsar 3 sto nije uopste isto od pi primer njegova cena je i dalje u nemackoj 1700 evra  mislim na ps 2 sto nesto govori , mada jedan sirijus kosta duplo vise a duplo manji domet ima,prosto objasnjenje je -puls star je odlican detektor ali zavisi sta se zeli od njega i kako se nasteluje  tako da ne mozete ocekivati da bude detektor za lancice od nekolko gramica  sto nosite oko guse , jer  je prvo takva struktura da nijedan detektor ne moze da se nosi sa tim  cak ni minelabov gpx ne moze da ga detektuje mnogo sjajno, on je prevashodno namenjen za masivne i velike stvari  sa manjim sondama je za lov na komade novcica nekad pri testiranju ucinice vam se da na novcic nema neku dubinu ali u zemlji je sasvim druga prica drugo vlf negde prodje negde ne pi prolazi bilo gde da ga testirate u zemlji vazduh nije nikakvo merilo vrednosti stavite kamen preko nekog predmeta a da kamen bude pola metra sirine primer  videli biste sta vas vlf moze ,diskriminacija nije normalno bas jaca strana ali nijedan pi do sad proizveden u svetu nema perfektnu diskrimiaciju a zar vlf ne gresi ?.
« Poslednja izmena: Vreme 23:41:05 datum 17.01.2014 od strane orbit »

orbit

 • Gost
Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #8 poslato: Vreme 23:49:15 datum 17.01.2014 »
u toku godine obecavam vam  klipove sa puls star 2 i puls star 2 pro  pa ocenite sami razliku dali ima ili nema i ako je ima kolko se razlikuju !

orbit

 • Gost
Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #9 poslato: Vreme 22:00:44 datum 18.01.2014 »
A eto da postavim jedno pitanje za Sneska ili Zockija dali se  mi znamo ?- pa tvrdis da smo mnogo dobri prijatelji . Prijatelj se zna kako se postaje  a i poznanik  isto tako . Mi smo se kolko se ja secam culi smo se dva ili tri puta na hobi detektori putem pp ,   kada si mi trazio semu za tursku metaksu koju sam obecao da ti posaljem a kasnije ti i poslao . Kolko ja znam mi se ne poznajemo uopste dali je tako ili gresim   ili se neko predstavio u tvoje ime odredjenoj osobi a taj doticni me obavestio o onome sto sam gore vec  napisao ! A objasnicu konkretno  o cemu se radi ako budes odgovorio na ovo moje  pitanje  ?!
« Poslednja izmena: Vreme 22:11:04 datum 18.01.2014 od strane orbit »

orbit

 • Gost
Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #10 poslato: Vreme 20:26:33 datum 19.01.2014 »
Posto nema odgovora moram da objasnim  o cemu se radi , moze se nekome to svidja ili ne, naime neki se predstavio kao Snesko sto ne tvrdim da je zaista smesko ali prica ide ovako taj lik neznam tacno o kome se radi ulazio je na moj profil na geotech 1  posto mi sifra bila vrlo kratka jer nisam ocekivao da mi neko upadne na profil na geotecu posto ja nisam neki genijalac kome bi hakerisali profil medjutim ocigledno sam pogresio citavsi moje poruke dolazio je do odredjenih informacija o tome sa kim sam ja u komunikaciji i to iskoristio tako sto sam ja prodavsi detektor Tomb Raider ispricao naivnom coveku koji je je posto je kupio detektor mislio da odmah dodje do barem tri tone zlata a navodno mu neki poput ovih likova snimali satelitski njihovi prijatelji iz Nasa i koji je sto posto zlato na toj lokaciji ali eto detektor ne valja a detektor zapravo ne valja jer kako bi inace nasamarili lakovernog i naivnog da ne kazem drugo i uzeli mu na prevaru detektor ili dosli na bilo koji nacin do tog detektora tako su ga prvo namamili koje -kakvim sipkama koje se uvoze iz Rusije preko specijalnih kanala a to su sipke koje garatiraju sto posto uspeha ali sto god se sa njima nadje izuzetno je duboko negde cak do 20metara dubine isto tako lik koji sve to pokusava da lika sto kupio tomb raider od mene ima ljude u kgb koji ce uvesti specijalan uredjaj iz rusije koji vidi sve u zemlji cak i finocu zlata i kolko kila i na kojoj dubini sve to zakopano , idemo dalje tako su lika dobro odradili da covek zaista verujuci da sipke rade salje meni postom sipke iz Rusije navodno kad sam primio  i otvorio imao sam sta da vidim unutra dve bocice od leka stavljenje na vrhu sipki od mesinga a mesingane sipke u obliku tzv raslji navucene na sajlu od bicikla , zvao sam lika i objasnio mu da pokusavaju da ga prevare i vratio mu nazad sajl ili tzv sipke iz Rusije medjutim lik i dalje nije zadovoljan kupio detektor koji je namenski dubinac ili koji bi mogaoi da se koristi za kovanice opet pretpostavljam kako bi covek mislio da detektor ne valja doture mu da dodju kod njih i da bi ga ubedili kako detektor ne valja nagovaraju da skine lancic od nekolko grama sa guse sto ni gpx ne hvata bas pristojno normalno detektor kad bi bio namenjen za tako on bi lancic i osetio medjutim kao ni puls star 2 kao ni lorenc ili bilo koji pi to ne oseca detektor ne valja e onda ide prica mi smo ti pricali eto detektor ne valja  ja imam mnogo semi pulseva sta on ima on ovo uvozi iz bugarske i eto pri tom mu pokazuju moje melove na mom profilu gde se vidi da ja menjam semu za pulse star 2 sa jednim poljskim vojnim inzinjerom za njegov projekat medjutim nazlost po ove gadove nisu mogli nista osim toga posto seme menjam mejlovima, kojima menjam sifru svakih sedam dana pa eto na njihovu zalost jedino sto su postigli je to da su coveka prevarili i pretpostavljam uzeli mu detektor kako bi oni njemu uvalili neko sranje jer takvi osim nalazanja semi po internetu koje su devedest posto netacne drugo i neznaju  , ja ne zameram nikome ali posto u poslednje vreme svi postadose strucnjaci sto kradu tudje informacije i salju spijune kod mene da bi me pokrali sto sami nesto ne izmisle ili kopiraju nesto vredno ako su nekakvi strucnjaci a navodno se tako predstavljaju , eto nesto o kolegama sa kojima sam se ponekad sporeckao Ivconik ma kakav da je covek nesto radi i sigurno zna dosta mozete od njega videti i klipove na jutube i od svega, fixx jeste decko krenuo od skora u odnosu na nas nekoliko ali opet svaka mu cast opet ima sta i od njega da se vidi a onda se pojavi kurta koji je popravljao babin tv i krade tudje ideje i radove i hvali se time i ajde sto se hvali ali najgore od svega sto laze i krade da bi druge potcenio , mozda sam nekome bio dosadan ali eto taj ko je zaista lik koji se predstavio pod imenom Snesko prepoznace se opet kazem ja neznam ko je taj i ne tvrdim da je ovo taj covek  a mozda se prepozna i na njegov svojstven nacin pod drugim nikom pocne da izvrce i izokrece ali ovo je sto posto istina svaka rec ovde .

Sneshko

 • Profesionalac

 • Van mreže
 • ****

Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #11 poslato: Vreme 00:05:07 datum 20.01.2014 »
orbit!
Тек сад видех твој пост и не могу да дођем од чуда шта сам све исчитао од тебе на мој рачун.
Па хајде онда редом да одговорим на твоја директна питања.
Прво то око пријатеља.
Ја се нигде нисам ни у једном посту НИКАДА теби лично обратио са "пријатељу", нити бих то учинио док сам при здравој памети, не зато што мислим да је лоше тебе имати за пријатеља - већ зато што сматрам да је непристојно називати некога пријатељем кога никада ниси упознао, а ја тебе лично никада нисам упознао нити се дружио, нити спријатељио са тобом.
Баш бих волео да ми покажеш где сам то ја написао или тврдио да смо ми (како ти пишеш), "много добри пријатељи".
Е, баш бих волео да видим ту реченицу!
Тачно је да смо разменили пар постова на неком форуму и тачно је да си ми послао некомплетну документацију од jednog LRL уређаја који се зове "Metaxa". Пошто је документација била некомплетна - нисам ни покушао да саставим тај LRL уређај. Тада сам ти се уљудно захвалио за послату документацију и више никада нисмо долазили ни у какав контакт ни на једном форуму.
Даље, због добронамерности ја своје постове увек почињем са "Драги пријатељи" зато што имам такав животни мото. Полазим од тога да су ми непознати људи на форумима пријатељски настројени а не непријатељски. Када бих мислио да су ми сви непознати људи непријатељи - никада не бих учествовао ни на једном форуму, већ бих само био неми посматрач и читач туђих постова.
Дакле, ако си ти мислио да сам се је теби лично у свом претходном посту обрати са "Драги пријатељи", онда те молим да још једном прочиташ ту реченицу и да приметиш да је она написана у множини и да се не односи на тебе лично већ на све људе уопштено који прочитају мој пост зато што желим да људи виде да сам ја добронамеран човек - а не идиот.
Надам се да сам овим објашњењем отклонио твоје недоумице у вези твог погрешно схваћеног придева "пријатељ"
Наравно, ја никоме нисам непријатељ - па ни теби и, шта више, ништа не бих имао против да једног дана постанемо и пријатељи, ако се за то стекну обострани услови.
Е, а сад оно друго што ми је помало нејасно у твом писању.
Ако сам те добро схватио, теби је неко на Geotech1 форуму хаковао профил и тако покрао податке везане за неке твоје пројекте, или само за Pulse Star, ако сам те добро разумео.
Дакле, ја се не бавим крађом туђих пројеката зато што сматрам да је то огавно.
Ако си приметио у досадашњим мојим постовима - ја увек наводим извор својих информација зато што сматрам да је то морални дуг према туђем интелектуалном власништву, а о томе да желим да присвојим туђе пројекте без знања његовог власника - ни не сањам.
Из два разлога:
1. најглавнији - сматрам да је то морално огавно зато што полазим од става да ни ја не бих желео да мене неко покраде, а што не желим себи - не желим ни другима.
2. Ја преко 20 година поседујем моделе PI детектора Pulse Star и уопште не видим разлог зашто бих пожелео да склопим баш тај модел детектора. Сигуран сам да га никада ни под којим условима не бих направио боље од његовог творца - електро инжињета Томаса Брауера, па би ми било илузорно да то уопште и покушавам. Из тог разлога немам потребу ни да украдем шему тог детектора.
Забога, па шему тог детектора могуће је пронаћи барем на неколико турских сајтова и бар на једном руском, па бих је одатле скинуо да ми је потребна.
Дакле orbit, ја под пуном моралном одговорношћу тврдим да ти ја нисам хаковао профил на Geotech1 форуму, нити сам ти било шта украо. Да ме нешто интересује од тога што ти радиш ја бих то тражио од тебе лично.
Треће, ја не учествујем ни у каквим пословима са сумњивим типовима где постоји могућност разно-разних превара.
Наиме, ја имам своју факултетску плату и није ми зинуло дупе за туђим динаром. Нарочито не преко којекавих превара.
То могу потврдити сви који ме лично познају.
Ако сам те разуверио - у реду, а ако те нисам разувери - опет у реду.
Мени је најважније да сам миран сам пред собом.
Поздрав!
Sneshko
(једини прави, аутентични и непоновљиви)
« Poslednja izmena: Vreme 00:13:00 datum 20.01.2014 od strane Sneshko »

orbit

 • Gost
Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #12 poslato: Vreme 02:57:55 datum 20.01.2014 »
Drago mi je zaista da to cujem , ja nigde nisam naglasio da si to bas ti  ! vec da se neko predstavio tvoim imenom ili nikom Snesko ili ne, to sam hteo da cujem od tebe ! A dali to ima na nekoliko turskih sajtova sema za ps 2  i bar jednom ruskom ja ti garantujem da nema u to , i nemoj ni da sumnjas !! semu imam jedini ja  i autor Thomas ne hvalim se time uopste zaista  , i mozes da imas diploma kolko hoces ali ispravnu semu niko nema i nigde je neces naci mozes verovati a i ne moras , ali to nije ni bio cilj onog gore sto sam napisao a to sto si ti imao puls star 2  pre dvadeset godina ne kazem da nisi ja sam imao puls star 2 pro koji sam pre nekih 4 ili 5 godina prodao i znam potpuno sto posto kako detektor funkcionise, detektor sam prodao u Boru nekim ljudima a puls star 2  (bez pro) sam klonirao bez greske isto tako prosle godine radio sam za puls star 2 (ne pro), jednu sondu i imao sam na uvid kako radi orginalni ps 2 i ps 2 pro tako da se ne slazem uposte sa tobom oko razlike izmedju jednog i drugog ,razlike nema cak dok sam klonirao deo za diskriminaciju mogu ti reci da u dva potpuno ista fabricka ili orginala naisao na potpuno dve razlicite stvari,  u nekim segmentima seme inace prvi detektor ako smo vec kod toga, imao sam negde 89 ili 90 godine master hunter sedam i od tada imao prilike da vidim gomile detektora ja o cemu pricam uvek imam argumenata za to o cemu svedoce i par klipova na  internetu pozdrav!
« Poslednja izmena: Vreme 03:18:16 datum 20.01.2014 od strane orbit »

Sneshko

 • Profesionalac

 • Van mreže
 • ****

Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #13 poslato: Vreme 07:47:25 datum 20.01.2014 »
orbit!
ПРВО
Ја допуштам могућност да је неко злоупотребио мој nick "Sneshko" и са нјиме се лажно представљао у моје име - али, ЈА СА ТИМЕ НЕМАМ НИКВЕ ВЕЗЕ!!! Нити сам учествовао (нити ћу учествовати док сам при здравој памети), ни у каквим преварама везаним за обмане људи почетника који се баве овим нашим хобијем. Много ме људи из овог нашег хобија зна лично и сигуран сам да сви могу рећи да то није у мојој пословној природи.
ДРУГО
Све своје тврдње које сам изнео у претходна два поста у вези детектора Pulse Star II и Pulse Star II Pro проистекла су из мог дводеценијског искуства рада са овим апаратима и нису произвољна лупетања. Ти си у свом претходном посту написао следеће:

"...tako da se ne slazem uposte sa tobom oko razlike izmedju jednog i drugog ,razlike nema cak dok sam klonirao deo za diskriminaciju mogu ti reci da u dva potpuno ista fabricka ili orginala naisao na potpuno dve razlicite stvari, ..."

Можда су управо те две различите ствари код једног те истог модела утицале на разлике које сам ја приметио...
Молио бих те да обратиш пажњу на чињеницу да Pulse Star II Pro има верзију 1 и верзију 2. Ја имам верзију 2 што јасно пише на његовим плочицама. Можда разлике произилазе и из те чињенице.
Мене та проблематика није интересовала тако да нисам даље истраживао по том питању.
ТРЕЋЕ
Ја сам на турским и руским сајтовима заиста виђао шеме од Pulse Star детектора, а можда сам их чак и скинуо на свој HDD, али, треба да "бунарим и бунарим" по свом компјутеру да бих то пронашао (под условом да сам својевремено ту шему и скинуо), али, пошто се ја не бавим клонирањем детектора нити копирањем туђих интелектуалних својина ако су оне заштићене, то и немам интерес да се бавим шемама од  Pulse Star машина.
ЧЕТВРТО
Ја заиста пристојно живим од своје плате и немам потребу да клонирам, копирам и препродајем детекторе, па ти ја по том питању сигурно нисам конкуренција.
Овим нашим спортом бавим се из чистог хобија, а и делом што мо је то професија.
Такође, и електроником се бавим из хобија, али, нисам професионални електроничар.
Кад-кад склопим по неку машину чисто да видим како и шта тачно ради. Ако сам задовољан оставим је за себе и по наруджбини склапам је за свакога ко то затражи од мене за нормалну надокнаду а не за енормне зараде како то појединци раде.
Ето, то је то што бих ја још имао рећи по овим питањима.
До следећиг неког поста  без бесмислица,
ПОЗДРАВ!
Sneshko

orbit

 • Gost
Odg: PULS STAR 2 i FUTURE 2003
« Odgovor #14 poslato: Vreme 10:44:37 datum 20.01.2014 »
Ma svakako vrlo uljudno od tebe nema sta samo kazes u jednom momentu da sam ja ( nekakav covek), neznam sta si mislio pri tome , pa eto opisacu samog sebe , ne volim da lazem ne volim da me lazu ne volim da prevarim nikoga i ne zelim nikog da prevarim ne volim licemernost i ne patim od  velicine nemam kompleksa vrlo sa ostar na jeziku i vrlo tvrdoglav i verujem sopstvenim ocima a ne necijim i nicijim recima dok me ne ubedi dokazima u to drugo. a ne  recima i pisanjem knjiga posto zaradjues sa svojom fakultetskom  platom , vidim da prodajes i knjige koje prevodis a da strucno tvrdis nesto da postoi ver 1 i verzija 2 puls stara pro 2 to me ubedi cinjenicom a ne besmislicama e to je to sto ja svima upadam u oko posto ja prihvatam samo cinjenice, semu koju sam ti poslao tvdis da nije kopletna sema jeste kompletna! - ali se nisi snasao u tome da to napravis mada nijedan lrl na svetu ne sluzi tome cemu bi mnogi zeleli , drugo ti posto si skinuo seme ne mozes da izbunaris po  hdd pa na bilo kom forumu bi ti se klanjali do nogu da ti zahvale da im postavis semu za ps 2 to sto pise nije uvek tako mislim na seme koje neki nazivaju puls star 1 ili puls star 2 ko sto si reko bavis se iz hobija ja se bavim isto iz hobija ali konstantno mnogo godina i imao preilike da  vidim mnogo toga od tehnike , ljudi su cudo moraju bar malo da se necim pohvale zato nemam nista protiv da neko iznese da je doktor ili profesor ili sta ja vec znam koju profesiju i ima , fakultet ti u elektronici bas nije mnogo znacajna stvar , zato budimo ono sto jesmo i uvek iznesite ono sto ste sopstvenim ocima videli , cak i tada kada nesto vidim meni je potrebno dugorocno gledanje sa svih strana da bi o necemu doneo o tome neki sud dali je nesto tako ili nije puls star 1 sto ti iznosis nemam (ama ama )  blage veze sa pulsim detektorom , ni sa puls star 2 a kamoli sa ps 2 pro, te seme ima ima ih svuda kao i puls star 2 bg neki misle da je to puls star e pa ni to nije, na tarabu pise svasta ali nije to sto na njoj pise ono je   (taraba ) !!!! pozdrav sve najbolje i bez izmisljotina i besmislica !