Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
riba
#1
Znak je riba,na kamenu je ,ne na steni.Ispod kamena su pronadjena tri eksera duzine oko25 cm.i nista drugo.Znak je pored Temstice.Dali neko ima neki plan za ovakav znak ili je to bila necija sala posto su mi ekseri delovali iz novijeg doba.
Odgovori
#2
Riba je stari hrišćanski simbol,a pošto je pored reeke,najverovatnije je tu vršeno krštavanje u vreme zabranjenog hrišćanstva.Eksere su podmetnuli mangupi radi aparata.P0nekad su zatečeni znaci uzimani kao obeležja za novo ostavljeno blago,ali su znaci obično bili na nepomičnom ili teško pokretnom kamenju.Verujte da najveći broj znakova potiče od Rima i pre Rima,koji su označavali ili kultna mesta za verske rituale ili sakrivena rudarska okna i sl. Neke su koristili hajduci,turci i razni putujući trgovci i krili blago,a neke su i sami kovali!!!!!!!!!!!
Odgovori
#3
pozdrav ,brate vidim imas muku ,ja kolko se razumem kad je riba moras traziti u pravcu repa e sad neznam koliko je ona dugacka pa po tome se meri, pokusaj i puno srece,pozdrav iz svrljiga
Odgovori
#4
Здравейте, това е първият ми пост във вашия форум. В нашия такъв има описана тази тема. Затова ще ви отговоря по него, цитирайки моите колеги. Рибата освен че наистина е стар христиански знак също е и основен хайдушки такъв. Понеже християнското му значение е известно, ще ви разкажа за хайдушкото му значение. На първо място обаче, да кажа че е по добре да побликувате снимки на камъка заедно с въпроса си за да може да се коментира по добре. Та да се върна на рибата. Важно е дали рибата е със или без опашка. Понеже, когато рибата е без опашка, това означава че е хайдушки знак. Там хайдутите са намерили старо имане и са добавили свои пари при него. Ако обаче рибата е с опашка, опашката е била доизчукана в камъка допълнително, което означава. Че хайдутите са се върнали и са преместили парите на друго място затова са доизчукали опашка. Обикновенно посоката в която сочи главата на рибата е посоката където трябва да се търси нов нишан. Рибата в този случай е междинен такъв. Много рядко под знака риба са оставяни малко пари за указание, че знака е истински. Значи ако рибата е с опашка, търсете по посока на главата друг нишан, които указва посоката на преместеното имане. Още веднъж поздрави на колегите ни. И посетете нашия сайт. <!-- w www.anticadavsdava.it<!-- w Понеже сме вече и така да се каже побратими.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)