Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poganovski manastir
#21
ma nemamo mi pojma mi smo od juce  Big Grin ,mincicu ja kazem i znam sta ima tamo a da diram sveto mesto ne zelim,a da li je tamo neko dirao ili nije neznam
Odgovori
#22
To sto ti ja i jos nekolicina nece neznaci da nece niko.Steta je napravljena i napravljen problem trajan.A da je u proslosti to odradjeno jeste  .I nema potrebe da se bratstvo uznemirava a svetinja skrnavi. Dal imate pojma ili ne u to da ulazim necu  .
Hteo bi samo jedno da kazem i da vas sve podsetim .  Na cojstvo!Cuvajte  bre ljudi i druge od sebe !
Odgovori
#23
(26-01-2011, 10:55 PM)dejann link Piše: Ako je u Staroj planini onda nista,nema za tu oblast,kod mene je u pitanju neposredna blizina Poganovskog manastira,Vlaska ili Greben planina!!!

Neznam zašto ste se uhvatili za taj Poganovski manastir? Prepisi koje, uglavnom svi imate, su samo transformisani od strane onih koji su ih posećanju ili nečem drugom, "preuredili" i adaptirali da se "uklapaju" sa pojmovima koji njima (prepisivačima) odgovaraju. Tako je slučaj i sa "Poganovskim manastirom". Od svega što tamo kod tebe piše, treba prihvatiti samo pojam - "manastir", sve ostalo se rukovodi prema znacima, tj. u blizini nekog manastira bi trebalo biti znakova koji se pominju u tim prepisima. Više puta je rečeno: vladaj se po znacima ne po toponimima.
      Uz put, da ti kažem, setio sam se kod koga su mi te fotografije tog drvenog krsta ostale. Nisam ga pitao, ali ne verujem da će hteti da ih objavi, a jako dobro znam TAČNO gde se nalazi taj krst! A ako si pitao već za neke druge znakove  oko ovog krsta, eto da ti pomenem neke: tu su ti onih 6 "lubenica" koje se pominju (znaš na koje se lubenice misli ako imaš dobar prepis), tu ti je zatim u blizini manastir, zatim ona kruška "koja rađa kamenje", tu ti je ulaz u pećinu  Kapavicu, malo dalje ti je Jelenova magaza, Kamen koji seru orlovi ti je takođe pored ovog krsta, "bela voda" ti je tu u okolini,..........  da li je dovoljno ovo što sam ti naveo da se podudara sa opisom za  drveni krst kojim smo i krenuli u nadmudrivanje?
Odgovori
#24
A taj drveni krst je "vodeničarev nadgrobni krst" , verujem dan i dan danas stoji buka koja je utisnuta u steni kojom je voda doterivana na vodenicu- što prirodna što doklesana u zdravoj steni dugačka nekoliko desetina metara. Ima li i dalje smisla pitati tebe ili nekog drugog : Ima li neko nešto vezano za ovaj "DRVENI KRST" ?
Imaš li ti Kosač nešto u vezi ovog krsta?
Odgovori
#25
DRUGARI TACNO BUKA STOI KRST NEMA POZ
Odgovori
#26
(09-07-2012, 12:34 AM)mincic link Piše: A JA OVO NECU POZDRAVITI
pa vi nemate pojma o bratstvu koje se nalazi tamo . nemate pojma o ocu mardariju koji je tamo , Nije u redu da te ljude pravite na spijune . nego se malo bolje raspitajte o dobrim delima koje tamo cine .i manite se halucinacija i teorija zavere. drugo to slovo M koje trazi plandzija ne postoji .isao slikao i nisam nasao . prosle nedelje .
  Mincicu ,ja ne trazim slovo  ,,M " i krst . Ja sam te znakove tamo zatekao 1989. ili 1990. Na zalost nisam ih slikao iako sam imao fotoaparat.Poted mene je uvek bila jedna kaludjerica i bilo mi je neprijatno da slikam spoljasni deo oltara pa jos tamo i neke oznake. Tad je to jos uvek bio zenski manastir .
Odgovori
#27
(09-07-2012, 11:34 AM)popmartin link Piše: A taj drveni krst je "vodeničarev nadgrobni krst" , verujem dan i dan danas stoji buka koja je utisnuta u steni kojom je voda doterivana na vodenicu- što prirodna što doklesana u zdravoj steni dugačka nekoliko desetina metara. Ima li i dalje smisla pitati tebe ili nekog drugog : Ima li neko nešto vezano za ovaj "DRVENI KRST" ?
Imaš li ti Kosač nešto u vezi ovog krsta?

    Da si ti živ i zdrav čiča, nekih stvari više nema, među ostalim stvarima ona kruška je istrulela i posečena je - nema je više!
Odgovori
#28
Desi bre Pope bas sam se uzeleo  .Da si ti meni  srecan zdrav i ziv!Malo ima sto riskaju po crkvista pa su im sag doslo i do manastiri.Ko da nema nista drugo !Neko Kriveljci ovuj godinu ce projde sabor bez  mene a dogodine zdravlje od Boga  ce se  gledamo.
Nego nemaga Kosac da se javlja.Slabo mu idu zagonetke a sag  kolko vidim i za slike mu treba neki da  mu prevede....
Odgovori
#29
POstovani plandzijo
Nisu davale casne sestre da udje unutra kamera bez odobrenja vladike , ako se secas . bile su rigoroznije od muskog bratstva . Ali da si lepo zamolio , siguran sad da bi se nasla neka od njih da okrene glavu na drugu stranu pa da ti slikas . nemj terati ljude na nesto sta ti nisi zeleo da uradis .
Odgovori
#30
Kolko ja vidim ce naterate ovi nasi putari da opet prave putevi    i    kopaju tuneli  al u taj kraj!  Sto se ne manete od crkve i manastiri!?Ako vec tamo idete  a vernici ste  prekrstite se  zapalite svecu  i pomolite se bogu za zdravlje  svojih neprijatelja .prijatelja rodbine a i u vase zdravlje!
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)