Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nemacko zlato
prijatelju Mucic2 , ne kazem da nisi u pravu . Istoriju pisu pobednici . Lopov nije lopov dok se ne dokaze (uhvati ) . daleko od  toga da je deda bio lopov . Naravno da nije znao svaki put sta vozi , kao sto ni ti , ni ja neznamo sta se topi u topionicu , mozemo da nagadjamo po dimu , beo , siv, crn , ponekad zelenkast . A dali si nekad video bordo dim . Ja jedan put i to imam snimljeno , eto  cisto da se nadje, ali to nije deo ove teme .  Nije bilo pljacke crnovrske pruge , to su izmisljene price . Iskreno vise volim da citam komentare , nego da iste pisem , ali samo sam hteo da odgovorim na tvoje pisanje . Pozdrav
Odgovori
OK,  :-X necu vise da pisem na ovu temu da nebih pokvario snove ...kao sto sam svoje pokvario slusajuci price o izgubljenom kamionu iz konvoja navodno noseci bogastvo iz Bora 1945 prema Prahovu, a sve se to desilo podno Deli Jovana i kako sam kasnije saznao da su to price koje su se pricale po seoskim prelima tadasnji prvoborci uz rakiju i meze ...otud odovud dodaj oduzmi i sklopi se prica koja ima fantasticnu pozadinu.
I ja volim da citam ali volim i da pisem al samo za ono u sta sam upucen , sve sa argumentima pogotovu sto je ovo bilo u ne takoj dalekoj proslosti i postoje pisani tragovi.
pozzz
:-X
Odgovori
Veliki pozdrav za sve ...

Na temu o kojoj ste pricali u vezi poluga zakopanih izmedju Zvezdana i Metovnice , mogu reci da je to bilo pored same obale timoka u jednoj velikoj zazidanoj supljini gde su i bile ostavljene izmedju Metovnice i Gam. Banje, tacnije ispod samog magistralnog puta koji je veoma blizu stare pruge koja je tu prolazila . Pre 3  do 4 godina kada se pojavila" strana  firma  koja odrzava puteve" tu kod nas u Srbiji ,njen vlasnik se pojavio sa pravim planovima za sve o cemu pricate i tako da to sto je bilo ostavljeno izmedju Metovnice i Gam. Banje uzeto ... Tako da ta firma i dalje radi i odrzava puteve , a i u par navrata kada sam pre 2 godine putovao prema Paracinu ,i sami znate da su bili radeli deonicu puta izmedju Grze  i Paracinskog Izvora , a spominjali ste i ostavu na tom mestu tu koliko vidim iz vasih prica ,tako  da je taj covek odradeo i uzeo nesto iz ova dva navedena mesta ...  :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\   
Odgovori
O tome se mnogo prica i u mom kraju (bpalanacka kotlina i sicevacka klisura). Neko je pomenuo na pocetku manastir kod sela Veta. Isao sam nogo puta tamo ali se u ne trazi zlato koje su nacisti ostavili vec hajducko. Sam manastir se nalazi ispod suve planine u prirodnoj potkovici koju cine suvoplaninski vrhovi (sa juga Trem i Sokolov kamen a sa istoka Bogov,Hajducki vrh,Divna gorica cuvena po stozar kamenu i reslap)
Meni je zanimljivija prica o kompoziciji voza koja je nege u sicevackoj klisuri bila zaustavljena tako sto su
" Partizani" Digli u vazduh most na izlazu iz klisure u mestu Ostrovica kod manastira Sveta Petka. Kompozicija je prevozila zlato i ostale dragocenosti koje su nemci opljackali na istoku ka Nisu i dalje ka Beoradu.E sad postoje dve verzije. po prvoj oni su to sakrili pored jednog tunela u samoj klisuri u rupi koja je poznata jos iz prvog sv. rata a po drugoj se kompozicija vraca nazad i sve to ostavlja u Crvenoj reci pored groblja ili  skolskom dvoristu.
Zna li neko nesto o ovome
Odgovori
Cvenu reku znam,kod Bele Palanke,idem bas 27.10 sada prekopano je tamo dosta toga tako da ima ljudi koji su i dalje uporni,ali doduse svacega je bilo tamo ,ali najvise iz turkog vremena,je nadjeno.
Odgovori
Crni tvoj broj da te zovem
Odgovori
(17-02-2023, 10:03 PM)gigabor Piše: Crni tvoj broj da te zovem https://atelierrebul.hr/shop/category/pa...parfemi-74

Smile Smile
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)