Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spisak toponima iz mojih planova
#11
Orvo odgovor za administratoraTonguerlita .Uz potok ima crkviste , ima kamen od zapada na njemu krst , dalje uz potok ima sovriste i ustemovan hleb noz i viljuske.Vrscka cuka ,Gorenovica,tri kamena najednomznak Arbija i kuka od kantar.
Za ,,Limenog": Gde se pominje Tumba tu se pominju i placati put, i kale samotvorno i neko sovriste sa 3 leba itd..Ovo bi trebalo da bude negde u zaplanju. Takodje se Tumba pominje u delu gde se opisuje selo Crveni breg pa u planu za svinjski kladenac ali to su druge lokacjle. pozdrav
Odgovori
#12
Imam nekoliko slika sa znacima ali to mesto nisi gore spomenuo,tacnije mesto se zove Stupka ili zelenika.Slike cu postaviti ali malo se losije vide jer su slikane telefonom.Zamolio bih te ako mozes da mi kazes nesto vezano za mesto Tumba a za sve ostalo ce mo se dogovoriti.
Odgovori
#13
Ovo mesto Tumba koje ja znam nalazi se izmedju selo Babicko i selo Crkovnica inace nema nikakvih znakova.Tu navodno postoje dve prostorije ispod vestackog brezuljka na vrhu brega.Tu se cesto nalazi neka sljaka od neku livnicu ili kovacnicu inace to je u sumi.Dali znas ili imas neki plan za to mesto.Pozdravvvv
Odgovori
#14
Pominje se samo Babicko vrelo a Crkovnica se pominje u delu gde se pominje sv Jovan pust jedino kao odrednica gde se manastiri nalaze.Tumba se pominje u opisu prelaska hajduka sa Babicke gore na Selicevicu pa je treba traziti na tom pravcu.
Odgovori
#15
Tumba se nalazi prema selu Crkovnica a to mesto koje ti opisujes moguce da je gradiste to je zapadno od selo Babicko prema Selicevici a tu u blizini se nalaze dva srkvista koja su povezana navodno sa selo Dukat.A Babicko vrelo se nalazi iznad selo tu navodno treba da ima tri groba.Pozdrav
Odgovori
#16
Pozdrav svima, ja znam tri bele vode u mom kraju. Nisam tacno siguran ali mislim da znam gde je i Stari gol.Dali moze jos koji podatak o tim mestima?
Odgovori
#17
Za sva mesta je najvaznije da pronadjete znakove ,da ih slikate i fotografije postavite na deo gde su znakovi . Tek onda mozemo ozbiljno da razgovaramo .Dovoljno je da nadjete jedan znak pa ako se poklapa sa mojim spisima ja cu vam reci gde da trazite druge znakove. O svemu ostalom lako cemo se dogovoriti. Pozdrav svima.
PS Blago se ne trazi sedeci u toploj sobi .Zato cim grane sunce na teren pa trazite znakove.
Odgovori
#18
Halo, Stari gol je velika planina sa puno litica. Veoma je tesko da se dodje do nekih mesta ili skoro nemoguce, zato sam mislio ako postoji neki podatak odakle da se krene. Postoji jedan znak u jednoj maloj klisuri ali nemam foto, video sam to pre jedno 10 godina. Ako mogu u rano prolece pokusacu da ga slikam. Leti tamo je sve puno poskoka!
Odgovori
#19
Plandzijo znam nekoliko mesta koja si napisao ,posebno me zanima ravno bucje i sokolica
Odgovori
#20
Mozes li mi reci koje znakove treba da pronadjem vezano za mesto Tumba i u opste za Babicku goru.Svaki znak koji budem pronasao slikacu i postavicu na forumu.Samo mi treba mala pomoc gde da trazim znakove i na kom mestu.A kao sto si mi reko za Tumbu tu ima i Kuliste moguce da je to jedno isto mesto,a u blizini je i crkviste i sastanci dveju reka.Jesam li u pravu?
I nema potrebe da se brines da cu mozda odraditi nesto bez tebe jer zlato ne voli pohlepnost i prevare.Pozdrav
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)