Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
grabovnica
#11
Grcki dol je odradjen jos davnih 1941-1945 od strane Nemacke armije,ukoliko imas nekog zivog rodjaka Ljoticevca objasnice ti.Komadant Leskovca Slager je uputio dopis 3 rajhu  Hajndrihu Himleru da postoje velike ostave u leskovackom kraju ubrzo zatim u Leskovac je stigao arheolog iz Berlina sa svojim timom(citaj malo istorijske knjige i slusaj price starih leskovcana) da istraze Justinijanove(latinske) riznice i zapise iz zaplenjenih knjiga.
Kapetan Mihajlo Zotovic dobio je zadatak obezbedjenja,tih nemaca sa svojom SDS ,jedno od mesta je bilo i to koje pominjes,obezbedjivali su ih 2 dana "kad bese pladne uzmuvase se nemci,dodje golem kamion sas ssovci nas ne najurise u varos"Prema prici Nemci su nasli veliku ostavu i naredjeno je da se odmah uklone svi srbi i obezbedjenje su preuzeli SSovci koji su dosli iz Nisa.Posle 3 dana ceo potez oko leskovacke zeleznicke stanice je bio blokiran cak su bili uklonjeni srbi zeleznicari.Iz leskovca je tada otisao blindirani voz naoruzan do zuba.Kazu da su SDS-vci sa tugom vikali "otkarase ni naso zlato"
Prica je potpuno istinita,nemam razloga da te lazem ne bij noge dzaba po toj dzungli.
Odgovori
#12
kolega viaromana verovatno je to tako i bilo,radili smo na tom terenu bez ikakvih uspeha po koji novčić i to je sve.
Odgovori
#13
Ima još jedan Grčki dol okolinu Leskovca............na 10 km..............
Odgovori
#14
TO je taj grcki dol beli breg jer u svim zapisima stoji Grabovnica kao orjentir.
Odgovori
#15
Viaromana u pravu si tacno 10 kilometara od leskovca ka grdelici.Danas sam obišo lokaciju još jedan novi krater u skorije vreme radjen,nadam se da su kolege imale uspeha.
Odgovori
#16
Nema tu uspeha to zlato cuva Merkelova sada hehehe ,samo mogu pokupiti neki mutiranu bakteriju jer je selo izumrlo od neke teske kuge po predanjima zato i u blizini sada nema ni jednog naselja iako je polozaj povoljan za tako nesto.
Odgovori
#17
Postovane kolege dobar dan... rapitivao sam se kod nekih ljudi koji dosta dobro poznaju taj teren i kazu da takav kamen ne postoji, mozda je nekada postojao, pominje li se nesto blize u opisu?
Odgovori
#18
Gorane prijatelju trazi grcki dol,suplje drvo a crkvista okolo leskovca ima bar dvadesetak..
Odgovori
#19
Hvala na savetu kolega... bio sam nedavno u taj tzv.grcki dol, ali je veoma sirok pojam... koe drvo je u pitanju? Postoji li neki orijenti? Znak? Unapred hvala
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)