Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tumacenje znakova na bugarskom
#1
Тази книжка е подобна на стар пергамент.Тя дава възможност да се намери злато в земята. Използвана е от автора, като "поп Мартинов документ" - това пише в началото. Писателя се срещнал с някакви италианци, които са идвали тук да търсят едно време през Комунизма. Те са му оставили някои записки. Някои от записките не са публикувани в книгата, защото са засягали военни и археологически обекти... по забрана на някои, които са си взели част от страниците й за тях си. Така ми каза писателя. Иначе нямало да му разрешат да публикува книжката. И там е писал нарочно "руснаци",че са били. Ето ги и знаците:

1.Малка окръжност с дупка в средата. Означава похлупак на гърне - показва извор с/у знака и в него пари. Може да е дублиран със знака кръст.

2.Окръжност без дупка, с черта до центъра - показва поляна с дърво, а в средата и заровен камък, под него малко злато.

3.Окръжност,оформена със забити камъни,колкото отвора на бунар с камък в средата и малък пробит кръст - показва, че насреща има знак софра с четири дупки на кръст, под нея има злато.

4.Полуокръжност, съединена с черта и звезда до нея-това е полумесец, който показва затворена пещера с турско злато.

5.Полумесец, оформен с побити камъни и кръст на единия камък - показва, че с/у полумесеца по посока на кръстта има гроб и в него злато. Трябва да се броят от кръстта токова метра, колкото са камъните на полумесеца.

6.На скала има дупка издълбана и над нея пушка нарисувана - показва на един изстрел разтояние има укрито злато. Вземи пушка, пъхни приклада в дупката и стреляй. Където падне кършума,там са парите.

7.Кания на нож - показва друга скала с дупка, там има злато замазано с хоросан.

8.Пощов и нож кръстосани - показва по посока на ножа, че на един изстрел разтояние има заровено хайдушко злато.

9.Пищов и нож в една посока с дупка на единия знак - показва по течението на водата с/у знака, че има могила и в нея злато.

10.Два пищова кръстосани - показва хайдушко сборище.

11.Два пищова в една посока, единия по-къс от другия - показва от двама човека заровено злато на 2м от знака и хайдушко скривалище, на един изстрел от него има злато.

12.Кръст и чаша до него - показва, че с/у знака има заровено манастирско злато.

13.Две змии, преплетени една с/у друга - показва две тапи на същата скала по на 2м разтояние, а срещу опашката има извор.

14.Една змия,главата и в окръжност - показва пред нея извор и в него злато.

15.Окръжност, до нея змия с три чупки до водно дере - показва три водопада, в третия дупка пълна със злато.

16.Три лалета на едно стебло, до тях змия с три чупки - показва в този район три баира с подземие.

17.Слънце, до него малък кръст в кръгче с черта - показва с/у изгрев слънце поляна с извор и плодно дърво помежду им, там има малко пари.

18.Пергел - показва на завоя камък със знак, под него има пари.

19.Начената окръжност, разчертана на резени като диня, с малък кръст до нея и стрелка - показва, че следващия знак е диня с число, златото е там, а с/у кръста има отворена пещера със запушен вход.

20.Окръжност с конска кост - показва с/у знака има затворена пещера с един товар злато.

21.Човешки образ - показва, че зад него има извор, а пред него затворен вход, от където се вижда образа.

22.Буре с три обръча - показва, че около него има игрек, три знака и на три места укрито злато в отвесна дупка под скала в речен водопад и с/у игрека на поляната.

23.Човешка ръка с четири пръстта - показва на 5 хайдутина е златото тук, единия е убит. Златото е в гроба му, на един хвърлей камък с ръка.

24.В отворена пещера недовършена змия - показва, че с/у нея има друга пещера с главата на змията - златото е там, дълбоко заровено.

25.На скала римско пет - показва,че там е пещерата, с/у нея има римски път и се пресича от пътя. Там има подземие с римско съкровище.

26.Римско I,II,III, едно от друго на разтояние през сто метра - едното показва манастир с подземие и злато. Двете показват цивида със злато. Трите показват скала, от където се наблюдава и до нея има злато.

27.Поп с килимявка, в ръцете кръст държи - показва зад гърба му вход с натровено злато.

28.Аршин, ножица и игла - показва, че с/у знака през дерето или реката, с/у тях е терзим ара.

29.Сабя с острието надолу - показва, че с/у нея има скала с тапа и река с воденица с/у течението, под нея пари.

30.Камък - хромел с дупка - показва, че под камъка има запушен вход, вътре римско злато.

31.Бръснарски стол - показва, че с/у него през реката или през дере има отворена пещера със запушен вход и вътре злато.

32.Орел с разперени криле - показва висока скала с дупка с/у нея - отворена пещера, вътре запушена дупка в която има документ, всичко замазано с хоросан

33.Копаня с три кюшета - четвъртото счупено - показва разцепена скала и злато в нея, а зад нея малка могилка със злато.

34.Буквите В Я Ч, като четири в кръг - показват,че това е инициала и шифъра на Вълчан войвода.Показва съкровище в кале,намиращо се до море. Това е до Странджа. Последната буква хем прилича на Ч,хем на числото 4 или 7. Намерен е този нишан и е счупен. Знам от сигурен човек. Всъщност има и други намерени нишани от изброените.

35.Окръжност разсечена на две, пистолет, кръст и стъпка с/у него - означава дъно на казан, с/у знака има параклис, пеш да се ходи, парите са трудни и на две места заровени от трима войводи заклети - Вълчан, поп Мартин и Кара Кольо.

36.Софра с вилица, лъжица, хляб и бучак със синджирче, риба и половина и паница - означава, че знака се намира до река. Тук е яла и пила цялата чета с войводата, по реката има водопад и воденица, а през реката поляна, обградена с много камъни, златото е там заровено на три места и трите места трябва да се виждат от едно място.

37.Кантар топуз на скала - показва на колкото кг е сложен топуза, на толкова кг е златото и на колко метра е заровено от знака.

38.На скала мома с китка и прозорец до нея - показва, че зад нея има кръстопът и извор, пред нея манастир, а под нея пещера. И на трите места има злато.

39.Хурка с вретено - показва, че на едната скала има тапа с документи и малко злато, а до другата изворе.

40.Чакмак, чибук и турска табакера - не е дадено описание...
Odgovori
#2
bravo
Odgovori
#3
da taja informacia e polezna ima verni neshta no vseki koi si naide znak za po verno trebe da si go proveri s detektor  8)
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)