Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moe viduvanje
#1
Se iznaslusavme Prazni muabeti se iznagledavme Znaci se iznacitavme Dokumenti se iznasetavme po tereni..i od SE ova ni ostana samo POTROSENO VREME I PARI!!Jas veruvam vo dokumenti i vo znaci ama vo makedonija vejke sekoj 2or covek ima DOKUMENT..koj kako stignal taka napisal..sekoj Komita..ajduk..vojnik koga nema sto da pravel si pravel znaci.Povejketo znaci se napraveni za Tajni sobiri ako mozi da se kazi vaka.Komitite ajducite..pravele najmalku po 5-7 znakovi i se berele na tie mesta.Togas nemalo ni mobilni telefoni nitu internet za da se dogovorat da se Sostanat.
Navistina vo makedonija ima mnogu znaci sto se praveni pred mnogu mnogu godini..AMA MORA DA SVATIME DEKA KAJ SEKOJ ZNAK NEMA PARI!!!Site se naucivme kajma znak tamu ima pari..a mora nekoj i da ima dokument za toa mesto...znaci ova e PRETERIZAM!!
Kolegi jas ne sum protiv nisto.na sekoj mu stoj KAKVA TAKVA SREJKA ama ova sto se zboruva i prikazuva NEMA NIKAKVA VRSKA SO ZLATO.
Baklavata..potkovicata..krstot vo krug(Isklucivo na karpa i na legnata ploca)..ova se najverodostojni znaci sto Ima sansa da nosat pari!!

Vo makedonija (mozno e da ima) ostanati samo GOLEMI RABOTI..a se pomalo..odamna si zaminalo.

Od mene do site VAS eden APEL za poslusnost...Nemojte da potpajgate na Muabeti i Lazni dokumenti koi se pisani za vo crkvi i manastiri i dzamii.Tie se verski Objekti bez razlika na verata mora site da gi pocituvame!!!
Pred 200 300 godini vo crkvite nemalo SVEJKI da se kupat,edna svejka ja praele i ja palele samo za Bozik i za drugi praznici..pa kako ke ima pari vo crkvite koga Nemalo nisto da se kupi za da se ostavat pari.Ako vejke ima nekoj pari ostanati tie pari se od MONASITE sto ziveele vo manastirite koi rabotele i taka nekoja para mozi da ima..ama toa e CRKOVNO..ne e privatno


pozdrav
Odgovori
#2
Hobi bate, I se dodeka ne me kosta skapo u evra za mapi I aparati raznorazni, opravdano e da ima covek nekoja zanimacija. Ako se odkazeme od sekoe zadovolstvo togas e veke opasno. A znaci ko znaci ima I toa mnogu sto se povrzani so pari, a ne na prsti da gi brois, I tuka e odprilika jasno sto e I kako e. Da receme pop crtal krstovi a ne na pr. Pistoli, osven ako ne bil ajduk.
A koj e tuka za da zapne I da kaze deka mora da najde zlato, togas za nego tesko da ima caare, pa uste ako zapne ne za znaci, nego za celi figuri, t.e. Bara riznici a edno altance ne videl u raka, togas on si ja znae matematikata.
Kako sto rece na forumov ke procitas sve, a licno tvoe pravo e sto od toa ke go svatis kako korisno za tebe, a sto ne, I spored toa vo koj pravec ke napreduvas vo tvoeto HOBi, a jas ne sum od tie sto ovaa rabota ja gledaat kako brz nacin za zbogatuvanje.
Odgovori
#3
Kaligula se soglasuvam so tebe.
Odgovori
#4
Eve i moe viduvanje,za mene pred se e hobi,strast,adrenalin,zadovolstvo,druzenje,planinarenje.........tesko e da se najde,a deka ponekade ima!? Ima. Se slagam so vodolija vo vrska so dokumentite i znacite.
Odgovori
#5
detecting..Hobi,druzenje,adrenalin...da vo pravo si.Ama ako navlezis podlaboko vo ovaj sport ke zapoznaes sirok krug na lujge.Od tie lujge sekoj ke kazi po nesto znak..mesto..dokument..
EDEN OD TIE LUJGE ke bidi so Lakomo Srce i nisto nema da bidi od rabotata.Jas licno imam zapoznato mnogu luge od cela makedonija i posiroko..kaj Mene vo bitola kako sto idi taka se stanuva po Gusto!!
Lagata i Lakomenjeto vladeat pred se i zatoa nema napredok.ima nekolku luge tie se isklucok sto ziveat vo laga lutaat kako muvi bez glavi a na Forumi se prvi po znaenje i po dokumentacija(samo koj kako ke mu veruva)
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)