Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BUNAR I ZLATNO ZVONO
#31
Pozdrav drugari, interesuje me kojiko je dubok bunar i koliko, ako znate, ima vode i da li se vidi eventualno zvono ili sta vec iz vode sto bi trebalo da se izvadi ili mora da se zaroni u bunar. Pitanje je da li to sto se vadi ima zakacku ili bi trebalo da se opasa uzetom sto znatno otezava posao a ako je knap sa zidom bunara i skroz pod vodom onda je prilicno zeznuto gotovo nemoguce osim sa sapama da se vadi. Ono sto bi nama trebalo da to izvadimo je da obezbedite usisivac sa crevom do dna bunara odnosno do blizu povrsine vode i ,zavisi od tezine tovara, rovokopac sa dugackom rukom ili neki mocan tilfor. Ostala oprema je moja. nesto slicno smo radili kolega i ja, spustali se u bunar 22 metra koji nema vazduha da ocistimo neke poprecne cevi jer je to bio kolektor...taaaako da imamo nekog iskustva sa tim stvarima a radimo sve na uzetu. E da usisivac nije za vodu...cisto kazem da ne bi bilo sprdnje na racun toga, a verujte vise je nego potreban.
Odgovori
#32
(20-09-2013, 05:48 PM)despot9 link Piše: Django druže Ja već nekoliko godina znam za bunar i ono oko bunara i još nisam našo siguran način za bunar i ostalo a Ti bi na prvu poruku odmah u bunar. Sa moje tačke gledišta prilično neozbiljno.
Druze ja nisam rekao POKAZI MI GDE JE BUNAR I JA SKACEM NAGLAVACKE UNUTRA I VADIM TI SVE STO UNUTRA IMA.
Da bih usao unutra usao bih sigurno,a pitanje je kako.Naravno ne usijane glave,ako je stvar vec tako ozbiljna kao sto i citam ovde onda sve to mora planski da se odradi i bez ikakve zurbe.
A da bih ja bio taj koji bi ulazio to stoji i stojim iza Toga i za 10 god ako ti zatreba bilo ko,dobrovoljno se javljam.
Odgovori
#33
Ovde ne može mehanizacija da pridje jer da može odavno bi ovo bio završen posao za bunar i ono okolo njega.
Odgovori
#34
onda jedino jak tilfor...ali ne znam da li pretpostavljas kolika je tezina zvona
Odgovori
#35
Šta je to tilfor?
Odgovori
#36
sta bi sa bunarom,kolege?
Jel siso neko dole?
Odgovori
#37
tiltor


[Slika: 4j6s82.jpg]

http://legionlandrover.com/img/2009/1/handwinchmain.jpg


http://distribucionaustral.com.ar/site/i...00x400.jpg
Odgovori
#38
Priča oko zvona i bunara nije završena jer je to veliki i rizičan poduhvat
Odgovori
#39
za himovića....... postoji bunar koji ima stepenice i silaziš na dno reci mi koji je prvi klesani znak dole i čemu sluzi bunar i koja je visina bunara........
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)