Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O tajnim trezorima
#1
Postovani forumasi,

predlazem Vam da procitate ceo teks sa linka koji cu postaviti na kraju ....

Tu ce te videti da ipak postoje dokazi o postojanju tajnih trezora na teritoriji Srbije jos iz doba Rima pa preko Nemanjica do danasnjih dana,kao i to ko su i kako su postajali "Rimski" Imperatori,kako su Nemanjici dosli na vlast,kakva je bila  stvarna uloga Crkve u to vreme a kakva uloga Venecijanskog plemstva i bankara.

Sada ce svakako neki moji raniji komentari o postojanju trezora,kao i o ulozi Italijanskih Mastora u stvaranju bezbedonosnog stita(tjt.zamki) za vreme Hajduka biti malo jasniji.

Takodje videcete da je autorka dobro upucena i u sadasnja desavanja i ulogu nekih institucija u svemu tome.

Mislim da se vise nece postavljati pitanja kako to na jednom mestu i Rimsko i Nemanjicko i Hajducko blago ako su to samo Hajduci otimali od Turaka.

Ove podaci su mi bili doneke poznati i od ranije i njih nije tesko naci pa Vas zelim ohrabriti u daljoj potrazi za pravom istinom.Autorka teksta gosp.Ivona Zivkovic ima svoj web site i zaista je nepristrasna u objavljivanju istine.Neko ce reci da ona napada ovog ili onog,medjutim ako i Vi sami potrazite te podatke saznacete isto.

Kako ovde ima dosta pametnih ljudi i sa iskustvom lako ce se povezati informacije koje Vi znate sa onim sto je ona prenela i slika ce biti kompletnija bar donekle.Mislim da mnoge stvari polako izlaze na svetlost dana .......

http://www.magazin-tabloid.com/casopis/i...=290&cl=28

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
#2
DA NEBI BILO NEKE ZABUNE PRENEĆU DEO TEKSTA KOJI JE VEZAN ZA SRBIJU I "NEMANJIĆKO VREME"

"citat"..............Daruj crkvu i nisi više kriminalac

Da se metal na teritoriji današnje Srbije obrađivao hiljadama godina pre Nove ere bila je dugo skrivana istorija, pa je kovanje novca na ovom prostoru zvanično prisutno tek od srednjeg veka.
Poznato je da su ovde i Mletački trgovci (najveći finansijski maheri i prevaranti) kovali  zlatnike i srebrnjake, ali je verovatno tajna da im je kralj Milutin pravio lažni novac koji je bio naizgled gotovo istovetan sa njihovom, ali sa promenjenom legurom od zlata i srebra. Ovaj novac je tako bio čista prevara.
I on se time nije mogao baviti bez njihove saglasnosti. Za učešće u ovim bankarskim prevarama Nemanjići su i dobili dinastičku krunu, pa im je data oblast na Balkanu preko koje je prolazio važan transport novca, da na njemu budu krunisani vladari.
Prvi koga su novcem zavrbovali, bio je čovek sa imenom Nemanja (bez imovine) od oca Zavide (navodno vlastelina), i koga su podboli i finansirali  (kao današnje "Otporaše") da se dokopa pozicije župana, te se on zarad para i vlasti okrenuo i protiv sopstvene braće i naroda.
Zvanična titula kralja Milutina (1282-1321) je bila Stefan Uroš po "milosti božijoj " kralj i samodržac svih srpskih i pomorskih zemalja. Ali Nemanjići nisu bili samodršci vlasti (jer za to nisu imali snagu) već plaćenička i pljačkaška vojska za interese međunarodnih bankara
Raška je tako bila baza u koji su mletački trgovci falsifikovali svoje zlatne kovanice koje su onda puštane ubacivene dalje u Holandiju i ostalu Evropu kiju je trebalo pokoriti. Kriminal ovih vatikanskih plaćenika i pljačkaša (drevnih tajkuna) shvatio  je očito i Dante, jer je kralja Milutina smestio u svoj ep " Pakao".  Tako je i čitava srednjevekovna srpska država stvorena na čistoj bankarskoj prevari koja je imala za cilj da vojno i monetarno podriva snagu Vizantije i njen stabilan i cenjen novac.
Velika graditeljska aktivnost u podizanju utvrđenja i manastira i "darivanje" novca crkvi,  kako romantizirano opisuju naši istoričari Nemanjiće, u stvari je bila potreba međunarodnih lihvara da se grade tajne "banke" u kojima je vođeno knjigovodstvo i držano zlato i ostala bogstava. Zvanična srpska istorija kaže kako su se u njima prepisivale knjige te da su bili centri pismenosti. Pismeni su u stvari bili samo oni koji su bili u manastirima, dok je narod za tu pismenost vekovima uskraćivan. Kosovo i Metohija su bili na važnom trgovačkom putu, pa su zato tamo i podizani manastiri (banke) u kojima je čuvano zlato na putu iz Grčke i Turske za Dubrovnik i Veneciju i Peštu. Tim zlatom su podmićivani evropski vladari.
Čitava dinastija Nemanjića je radila kao plaćenička vojska bankara i to u zavisnosti ko im je plaćao tako su i radili tj. pljačkali i ratovali. Na žalost, mnogi naši istoričari u želji za katedrom i naučnim priznanjima često prenebregavaju mnoge istorijske činjenice u vezi ove porodice, dajući romantiziran opis njihove surove vladavine.
Kao što svi sitni mafijaši nastoje da se orode sa glavnim bosom (kumom), kako bi bili bolje rangirani u  mafijaškoj hijerarhiji, tako su se i kod bankara i njihovih saradnika u kriminalu stvarale veze bračnim povezivanjem.
Nekadašnji urednik radio Beograda i pisac, pokojni  Slobodan Perović, koji je opisao u svom fiktivnom romanu Nemanjiće kao kabadahije koja je u nekoj krčmi na putu iz Italije pokupila neku krčmaricu i dovela je u Srbiju predstavljajući je narodu kao rođaku nekakve poznate Anžujske loze, verovatno je više osetio ono vreme nego mnogi oficijelni istoričari koji sa posebnim divljenjem i strahopoštovanjem i danas pišu  hvalospeve o Jeleni Anžujskoj kao velikoj plemkinji koja je postala žena Stefana Uroša i majka budućih kraljeva Dragutina i Milutina.
Sirovost, divljaštvo, primitivizam, obračuni među braćom, sinovima i očevima, kao i koristoljubive ženidbe  su upravo  karakteristike  gramzivosti koju su Nemanjići ispoljavali čitav niz generacija. Istorijska činjenica da je kralj, pa car Dušan bio čuvar riznice i kamatnik koji je pozajmljivao novac sa kamatom od pet posto,  najviše govori o njegovoj vladavini.
I njemu je dopušteno iz Venecije da kuje novac što je radio u takozvanim zlatarijama u kojima su radili obični zlatari. Da bi ih kontrolisao doneo je Srbiji i prvi zakonik (1354) koji kaže: „...Zlatari u župama i na carskim zemljišnim posedima da se ne nastanjuju, već samo u gradovima koje je car odredio za kovanje dinara".
Dušanov zakon još kaže da „ako se nastani zlatar u selu umesto u gradu na tlu carskom, da se to selo raseli, a zlatar spali. Ako zlatar u gradu kuje dinare tajno da se zlatar spali , a grad da plati globu". Sama reč dinar (denarijus) označavao je zlato.
Najveći deo zlatnika  prebacivan je onda u Dubrovnik i u Veneciju na čuvanje, tako da je Srbija bila glavna kovnica i falš i pravog novca Mletačke republike. Najvredniji novac Venecijanskih trgovaca se danas nalazi najverovatnije u riznici u Londonu i u Švajcarskoj, a zlato se i danas bez mnogo pompe iz Srbije iznosi u London.
Ubacivanje bezvrednog novca u privredu kako bi se ona uništila  danas se naziva direktnim stranim investicijama, a prodaja robova se naziva otvaranje novih radnih mesta. I tu se ništa već hiljadama godina nije promenilo. Menjaju se samo naše iluzije o svetu u kome živimo, a kojim vladaju kriminalci, mafijaši i njihovi iluzionisti u svešteničkim odorama i po kojekakvim demokratskim institucijama........kraj citata

JAKO BIH VOLEO DA BUDE ŠIRA JAVNOST UPOZNATA SA [b]RAZLOZIMA ZA PISANJE I POSTAVLJANJE OVOG TEKSTA A MOJOM MALOM INTERVENCIJOM SA PODEBLJANIM SLOVIMA SAM SAMO ŽELEO DA UKAŽEM NE POJEDINE DELOVE NA KOJE TREBA OBRATITI PAŽNJU. DA NEBIH PRENOSIO CEO TEKST KOJI MOŽETE PROČITATI NA POSTAVLJENOM LINKU NAPOMENUO BIH SAMO DA TAKOĐE OBRATITE PAŽNJU O TOME KAKO JE NASTALO HRIŠĆANSTVO I KAKO JE POGUBLJEN ISUS (OBEŠEN O DRVO)
SAMI PROCENITE CENJENE KOLEGE O SVRSI POSTAVLJANJA OVOG TEKSTA A AUTORA I POSTAVLJAČA BIH JOŠ JEDNOM ZAMOLIO ZA OBJAŠNJENJE I POJAŠNJENJE O TIM RAZLOZIMA.[/b]
Premda sam sasvim siguran da se autor neće oglasiti a postavljač će ukazati na svoj uvodni deo pre linkovanja pomenute stranice onda svima nama ostaje samo duboko razmišljanje o pravim namerama.

Jedna mala fusnota kao napomena... TEKST JE POSTAVLJEN SLUČAJNO ILI NAMERNO NA VELIKI HRIŠĆANSKI I PRAVOSLAVNI PRAZNIK "SV.ILIJE PROROKA"...ALI SASVIM SIGURNO UZ NAMA NEDOKUČIVE NAMERE BOŽIJE I UZ NJEGOVO ODOBRENJE I RAZLOGE NJEMU POZNATE.
Odgovori
#3
Postovani g.Grotagold,

evo da dam neke cinjenice kako bih pojasnio situaciju i odklonio sumnju sa sebe mada nisam u takvoj obavezi jel ja nisam autor teksta,a sam tekst je objavljen u stampanim medijima....nedeljnik Tabloid i na njihovoj online stranici.Dakle ja nisam ni autor ni publicista vec samo skrecem paznju na tekst,koji bi i ostali pre ili kasnije nasli i nadam se da je to jasno.

Tabloid izlazi svakog drugog cetvrtka u mesecu vec godinama,pa je tako i ovog puta izasao u cetvrtak a ne na praznik.Novine je moguce videti sutradan i u online izdanju .....znaci petak.Ovoga puta se to pogodilo da je na nas veliki Pravoslavni praznik i radi se o slucajnosti jel ako vidite ovo je samo nastavak fejljtona autora Ivone Zivkovic koja pise za Tabloid od njihovog osnivanja.Ja licno nepoznajem ni autora feljtona ni vlasnika novina.

Vidim da se ovde postavlja pitanje vere i moram Vam reci da to morate da pitate autora teksta i eventualno publicistu a ne mene koji Vam skrece paznju na tekst.Dakle uopste netreba ulaziti u delove teksta o Isusu Hristu i starijoj istoriji vec je poenta mog stavljanja link upravo samo deo o trezorima od Rima do Nemanjica i to je to.

U drugim rubrikama sam video cak i jace tekstove od ovog koji imaju tu pozadinu sa verskim pitanjima i gde se zvanicna istorija sveta pa i religije dovodi u pitanje,ali nije bilo ovakve reakcije.

Mene je bogato zivotno iskustvo naucilo i to da istorija naseg naroda pa i istorija religije nije onakva kakvu znamo ali to sada nije tema pa necu ni pisati o tome a ako je neko drugi siguran u svoja saznanja neke se on baci kamenom.

Sasvim je moguce da neke cinjenice vezane za nasu Crkvu i Nemanjice mogu da emotivno uzbude neke clanove foruma,ali odgovor na to treba da bude sasvim racionalan i sa pruzenim kontra argumentima kao i kod svih ostalih tema.

S postovanjem,

Vudi Alen
Odgovori
#4
Na danasnji dan su nasi preci 1 500 god. slavili boga oluja i gromova PERUNA. On nam je svima, itekako poznat iz narodnog secanja i Slovenske mitologije. Pored SVETOVIDA, PERUN je bio najpostovaniji Bog kod Srba a i Slovena uopste.
Hriscanstvo, na isti dan proslavlja SV.ILIJU sa istim atributima kao i Perun, a svima je jasno da je to ocigledna zamena.
Njega Srbi slave 1 000 god.

O Stefanu Nemanji i njegovom genocidu nad Srbima (jos je tajna) smo vec pisali, doduse opravdanje je stvaranje prve Srpske drzave.
O kralju Milutinu se recimo, znaju, takve ogavstvine da nisu za portal a takodje i prica o falsifikovanju novca i. t d.

U XXI veku, vise ne bi trebalo da bude strahova a razne skrivene istine treba reci narodu.

Sada je pitanje da li neko pise o ovim temama iz ovog ili onog razloga.

Da li bi bilo bolje da se i dalje lazemo bajkama iz skolskih udzbenika, to jest iz NAMETNUTE Becko-Berlinske istorijske skole.
Odgovori
#5
Da ne ispadne da samo kritikujem (ako neko tako misli) i da bih podkrepio gore delimično započetu temu postaviću par fotografija sa linkom zbog bolje rezolucije i zbog bespotrebnog zauzimanja prostora na forumu a odnosi se upravo na te tzv "trezore" bez namere da se nadalje nadovezujem na razna mišljenja o "gadostima" naših srednjevekovnih velmoža , careva i dinastija.

http://www.dodaj.rs/f/1A/c1/2snHGVfQ/43629124.jpg
http://www.dodaj.rs/f/y/S3/3UKvmWDk/49140667.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2E/76/1u4UEg0D/49140738.jpg
http://www.dodaj.rs/f/X/ij/3M83bGP1/49140854.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1r/FZ/2fz90yA/49140940.jpg
Odgovori
#6
ciljevi tadasnjih i danasnjih vladara su gotovo isti, nebi trebalo da nas prava istorija puno iznenadi jednog dana kad je budemo saznali.
Odgovori
#7
Odlicno Mesto  samo mesto je  Rimjani  OD makedonija su prosli samo tamo  to je  Premestaj ali nije to sta se trasi poz
Odgovori
#8
Postovani g.Bili,

Vi ste potpuno upravu.Zelim reci i ovo bez namere da uvdredim bilo koga kao i bilo cije religijske poglede i  veru.....Srbi nisu bili pagani ni mnogobozci u klasicnom smislu reci u periodu pre Svetoga Save.Srbi su imali pismo i azbuku i pre Cirila i Metodija i imali su Crkvu i pre Srpske Pravoslavne Crkve u danasnjem obliku.Sadasnja Crkva naziva tu Crkvu jeretickom ili cak i nepriznaje da je postojala,a svi znamo da jeste da je bilo Bogumila a pre njih Paulikanaca a pre njih Arijanaca.Sami "Rimski" Carevi pa i Konstantin nisu prihvatili Pravoslavlje jel ono nije tada ni postojalo vec Arijansko Hriscanstvo.

Najstariji Srpski Bog je Bog Dagon...pod tim imenom poznat i u Sumeru kasnije, a to je isti onaj Bog Enki.Pogledajte radove Veslina Cajkanovica,Relje Novakovica,Zivojina Andrejica,Jovana Deretica u vezi toga.

Danasnje Hriscanstvo je delo Svetog Pavla(pravo ime Josif Flavije) a po nalogu "Rimskih"Imperatora gde su Jevandjelja pisala 4 brata Piso koji su bili Rimski senatori.O svemu ovome imate dosta materijala dostupnog na internetu.Kljucni za nastanak Hriscanstva su upravo Imperatori rodjeni u Srbiji,dakle to je bio politicki projekat i ucvrscivanje Carstva.Zato ima i danas dosta preuzetih elemenata iz stare religije Srba koji se javljau u Pravoslavlju...slicno je ako ne i ocevidnije u Katolicanstvu koje ima toliko mnogo paganskih obicaja.

Kod nas se Pravoslavlje uvodilo ognjem i macem a i vrelim uljem u kazanu i to svi znaju...pobijeno je preko milion ljudi prema nekim podacima.Jedna porodica je stajala iza toga i ona je davala Patrijarhe i vladala zemljom...dakle znamo svi cak i iz one sture istorije po skolama da je istorija te porodice oblezena ubistvima i sakacenjem...brat brata,sin oca....i slicno....preljube,razvodi...otimacine i prljacke.

Posledice su i danas vidljive...ezoterici znaju sta znaci kada se unisti raniji Egregor(energetska tvorevina mozemo reci Dusa naroda kao celine) nacije sa ciljem rusenja Duhovnosti,a to je bilo upravo to....potiskivanje prvobitne i originalne vere starih Srba....a od tada krece i nas pad kao Imperije sve do danas.

Kako bi bilo da sada neko uvede na isti nacin Budizam?.....Pa opet bi bio srusen nastali Egregor i krenulo bi dalje propadanje.

Posledica toga je i sto danas vlada krivo razmisljanje da su Srbi samo oni koji su Pravoslavci i namerno se menjaju teze...pa recimo Srbi Katolici u Hrvatskoj nisu Srbi i ovde ih nepriznaju...pa Srbi Muslimani nisu Srbi a Srbi Mojsijeve vere nisu opet Srbi.....to je kostalo ovu zemlju i ovaj narod mnogo krvi.Niko tada naravno nije razmisljao da ce se otkriti DNK i Haplo grupe i da ce laboratorija reci svoje a ne neki verski manipulator.

Sto se tice Nemanjica treba reci da su oni samo mladja grana jedne starije porodice i da u vreme Stefane Nemanje i Raske ...postoji jedna druga i veca Srbija sa svojim Kraljem i svojim Patrijarhom....znam o tome niste ucili u skolama ali evo dajem Vam inspiraciju da krenete da tragate gde je bila ta velika Srbija i koje njom vladao i zasto su tu Srbiju priznavali svi pa i Vizantija a Rasku nisu nego je tek kasnije Car Dusan morao da se izbori za nju macem i ognjem.Dakle Raska je bila samo Zupanija (a ne drzava), jedne velike Srbije braco Srbi ljubitelji istine!!!

O tome ko je pravi rodonacelnik dinastije Nemanjica i tome kako su oni prvo primili Katolicanstvo pa tek kasnije Pravoslavlje procitajte na donjem linku Drustva Sveti Sava....autor teksta je cuveni istoricar Zivojin Andrejic.
(inace stalno su surovali sa Vatikanom...pa se vracali Vizantiji sve do Stefana Lazarevica koji je cas isao u Vatikan cas u Vizantiju pa Turcima pa opet nazad Vizantija).

http://www.sveti-sava.org.rs/images/docs...stvo14.pdf


S postovanjem,

Vudi AlenOdgovori
#9
Postovani g.Grotagold,

hvala Vam na ovim fotografijama.Meni su lokacije nepoznate iskreno.Na onoj gde su radovi u toku,rekao bih da to verovatno radi drzava jel se vide poveci zahvati koji traju duze vreme,ali svakako nisam siguran o cemu se radi.

S postovanjem,

Vudi Alen

Odgovori
#10
(02-08-2013, 07:03 PM)himovich link Piše: Odlicno Mesto  samo mesto je  Rimjani  OD makedonija su prosli samo tamo  to je  Premestaj ali nije to sta se trasi poz
G.Himoviću ovo nije Makedonija već Srbija.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)