Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zlatna Kocija
#11
Ma nece covek da se eksponira a mozda je nasao pa zato kaze da batalimo potragu . A sto se tice grobnice ona vise lici na garazu u kojoj je kocija bila parkirana . Jos nisam cuo da kocije sahranjuju sem ako neki vladar nije insistirao da ga sahrane sa zlatnom kocijom da bi se vozio na onaj svet. A Sveti Ilija je prestavljen sa kocijama kako leti po nebu tako da i njegova kocija dolazi u obzir posto je grobnica toliko stara a ne sumnjam da covek mozda nije nasao. Slike ima tako da nema lazi, nema prevare !
Odgovori
#12
jedna kočija se nalazi okolini pirota u gavranov kamen........
Odgovori
#13
pa prijatelju ako znas de je sta cekas,budak u ruke i rokaj
Odgovori
#14
E druze , ako je to ONAJ garvan kamen onda tu ima nesto mnoooogo vise nego kocija .
Odgovori
#15
Srusio top.
Odgovori
#16
A sta ima od znakova kod gavranovog kamena?
Odgovori
#17
to je u sklopu belina dupka ima litica na liticu krst 5x5 odatle na 20 metra čovek do pola i pokazuje rukom u orlovo gnezdo tu ima pećina i polica . skroz dole nisko je hajdučki kladanac i kameni krevet (krevet je razbijen malo).  naviše ima čovek u visinu čoveka pokazuje čovečju glavu od tog čoveka uz reku je molovan turčin sa fesom na glavu uzvodno je gavranov kamen ima jedna polica do pećinu, veoma je tesan ulaz ulazi se na bok ima mali krst.(svi znaci su na terenu i sada ih ima.. i neki znaci su preskočeni i do belinu dupku i tu ima dosta znaka to je sve 1,5 km............kočija i četri konja i kočijaši još............to je u pećinu).
Odgovori
#18
Tu malu pecinu je kosac dosta ranije pomenuo kao i jedan deo opisa  koji cu ja citirati:
                                    " Debeli Del"
"  Visoka stena gavran stena.Kada pogledas u taj pravac videces stenu koja ima policu kao tarasica.Ona je bila cela ali su je Hajduci polomili ,pa sada fali 5 koraka da moze da se udje a na konopac odbijace.Pecina ima mala vrata a unutra je siroka.Ispred ima krst  i na vrata ima krst sa otrovanu iglu igla te zasece po levu sisu na levu stranu kada ulazis unutra.Kada udjes nekako u tu pecinu ima znak uplaseni konji i kocijas,3[ dva napred a jedan pozadi,kocijas sedi i drzi  dizgine u levu ruku.Videces jednu policu i na nju petsto lire.Tamo ima iskovana cetiri imena a dva su "Peko Colak i Emin Beg.
Ima tri opisa za Debeli Del  a kada se svi sloze dobija se prava slika...."
Odgovori
#19
Ta pecina je gadjana sa top.
Odgovori
#20
neznam za to Apise, samo znam da je moj prijatelj našo uzo je nešto kada sam ga zvao, reko je nezovi me i nedolazi prate me , a onda umro zbog čega neznam sada čitam za tu iglu, koti ga zna....to je sudbina........mesto se zove belina dupka  ako je tamo taj do duboki  onda je u redu........
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)