Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ATENTAT
#1
Da li bi Gavrilo Princip upucao Ferdinanda da je znao ..................?
http://www.tvorac-grada.com/forum/viewtopic.php?t=13963
Ja mislim da bi .
Odgovori
#2
iz drugih razloga je on njega ubio....
Odgovori
#3
(01-04-2013, 02:31 AM)Acabeograd link Piše: iz drugih razloga je on njega ubio....

Na koje razloge mislis Aco?
Nikada se nije dovljno istrazivalo oko atentata na Njofru i njegovu konkubinu. U zadnje vrjeme se otvaraju neka pitanja,kao pitanje konkordata i tajnih pregovora izmedju Vatikana i dvojice celnih ljudi u Srbiji tog vremena,a iza ledja austrougarske monarhije. Austrogari se nisu htjeli odreci pozicije,stvaraoca politike i radnji,dok Vatikan je imao zelju za probojom na podrucja kraljevine Srbije. Zajedno sa Strosmajerom,koji je bio Jugoslovenski orjentisan su poceli tajne pregovore sa Srbijom. Nije taj atentat jednostavan,kao sto se pokusava prikazati. Nimalo naivna desavanja su se dogadjala oko cjelog slucaja.
Odgovori
#4
Opet ,po ko zna koji put , dolazimo do istog zakljucka. Svetom vec vekovima pa i milenijumima vlada ista genetska loza .Po nekad malo osveze krv nekom seljackom dinastijom kao sto su ,na primer , Karadjordjevici ali sve u svemu sve su to rodjaci . Ako su pak u finansijskoj neprilici zacas se orode sa nekom,,skorojevickom'' bogataskom porodicom tipa Rokfelera ,Rotsilda i dr. Jedni dobiju novac a drugi titulu a i jedno i drugo savrseno idu uz moc koju im genetika ionako obezbedjuje.
I onda se pojavi tamo neki Apis sa svojim nacionalnim budalastinama i ta seljacina se usudi da udari na tu njihovu internacionalnu , zlocinacku , rodjacku organizaciju . Jos mu je malo bilo da  zatre one Obrenovice za kojima niko i nije mnogo zalio jer oni i nisu nikakvi rodjaci vec  se drznuo da ,Principovom rukom , ubije rodjaka Hazburgovca .To je vec bilo neprihvatljivo. To je vec moralo da bude sankcionisano jer predstavlja veoma los primer za ostale seljacine bez trunke plave krvi.Zato je rodjak Aleksandar dobio zadatak da se resi ovog gubavca da ne bi sirio ovu zarazu medju ostali pokorni,naivni i potlaceni svet.Na solunskom procesu Aleksandar se nije obrukao. Zadatak je obavio bezprekorno na radost rodjaka na svim zaracenim stranama . Ali izgleda da ipak ima Boga i Aca se sa njim sreo jednog dana na ulicama Marselja.
Odgovori
#5
covek je bio dijabola ironija u tome je sto on bio najgori strelac a postao jedan od najpoznatijih atentatora
Odgovori
#6
Ma da sada ispade Ferninad humanista,raspitaj se sta je taj radio  prekodrinskom srpskom narodu pa tada ga slavi,ali razmisli kako bi ga ti tada nazivao.
Odgovori
#7
@ aleksandarchif, molim te prvo razmisli šta pišeš i kome se obraćaš. U pijanoj krčmi svakako nisi.

covek je bio dijabola ironija u tome je sto on bio najgori strelac a postao jedan od najpoznatijih atentatora

Ova tvoja tvrdnja apsolutno ne stoji i liči na lupetanje čoveka bez mozga tj. DIJABOLE.
Hajde pročitaj ponovo šta si napisao, pa razmisli ako si sposoban za takav napor.
Odgovori
#8
ubio ga je---iz principa.
mnoge stvari iz istorije su netacne,tj ti koji pisu te knjige naravno stavljaju sta njima odgovara.mi mozemo samo da nagadjamo ako nismo bili tada na licu mesta pa da znamo sta,kako se i zasto dogodilo.
Odgovori
#9
Pro%u010Ditajte  knjigu monah Kalist i bi%u0107e vam jasnije da Srbi i Srbija nisu imali ni%u0161ta  sa atentatom. Gavrilo Princip jeste bio u Srbiji na ko%u0161utnjaku  u Beogradu sa namerom da dobije komitsku obuku ali je odbijen zbog sitne gradje i nesposobnosti. Da je bio los strelac se zna i da je bio izmanipulisan od ko zna koga da izvrsi atentat koji ce doneti stradanje Srba i cele Srbije je %u010Dinjenica i slobodno mogu dodati kao potpisnik gornjrg komentara da je bio i dijabola jer nije poslu%u0161ao Tankosi%u0107a  %u0161ta mu je rekao u vezi ideje o atentatu  a ni samaranje Principa nije pomoglo jer je ostao pri svojoj dijabolicnoj ideji. Ipak, sta zna ograniceni klinac od 19 godina koga je neko indoktrinirao i naveo na najgluplje delo.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)