Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Истина за Вълчан воjвода је обавијена велом мистерије
#1
Окарактерисао као историјску личност, он је прави човек. Историчари Вълчан је одбијен као историјска личност. Међутим Вълчан веома реалну особу.

Валцхан Цхиефтаин је једна од најлегендарнијих личности широм истока и посебно Страндја.
Тешко је укратко представити вишеструки слику харамбаша. За откривање може ићи у различитим правцима и утичу на многе теме.
Вероватно најближи реалности је појам Вълчан вођи у селима у близини своје место рођења. У овој области, легенде говоре о акцијама војводе Вълчан као осветник и заштитник националних и донатора.
Ово је прича о Вълчан војводa, који је рођен у селу Коупан. Пре напуштања шуму као бунтовник, до тридесет година био ангажован у пољопривредним и ношење дрва и угаљ за скеле. Он је рекао да је једном на том тешком Кирила морао да вози свој пар ковач. Учен човек говече или бизона, а друга је почела, али је овај пут стигао Турчина који је наредио ковач да напусти животиња недоподковано почетак његово. Руде увреде и претње ковач иВалцхан ескалирао у тучу у којој роб Вълчан не мери моћ и убили неколико удараца бахатог господара. Пут до села одсечена и Валцхан прошли кроз шуме Страндја освете и да се заштите угрожене. Цопан Село је спаљено и уклоњен као насеља.
У својој књизи "благо ловачким причама", Иван Бубалов укључило неколико различитих извора за биографију Валцхан харамбаша. Овде смо само представити неке од нота Никола Георгијев Дацхев Вулцханово из села који су се окупили материјал поред села која носи име Валцхан и њеног покровитеља.
"То је оно што сам чуо и снимио, ја то знам из моје баке Мета Кицхева Николова, мајка мог оца - Николас Стаматов Богоев. Његов деда, Богота, рођен око 1767, био бунтовник у вука. Сетио сам се свог деду Николу, он је носио торбу легат хаидоук деду Богота. То је била велика, црна кожа ушивеним у Малахији. Тетка Иванка Иакимова знам да Валцхан био познат пипер.
Лилиана, Валцхан вереница је из села Паспалово сестринском Стојан Бербениа, савременог и пријатељ Валцеа. Лилиана Цхиефтаин пристана и неколико година живео у селу Крастетс. То је било пре 1802, јер су напали и отели од Турака Крастетс бити померена и дао рано Тагарев село (данас Вулцханово).


Током дугог изостанци харамбаша Валцхан побуњеника, Лилиана пријатељство са Видом Бацхикова и Статира Балиосова. Врста човека Петко Бацхиков иатак био поглавица рођака и Лилиана. Род Петко је из села у гашење плесачем Ургари Малко (данас Бугарска) и Никола је Балиос Валцханов побуњеник. Па чак и тада, рекао је Лилиана од Виде и њени пријатељи Статира Балиосова како и зашто Валцхан постао бунтовник. Прво, Турци отели његову сестру, пази јер није могао да га нађем. Он је купио пушку, а потом сликао берзу, а када је циљ да убије негативца, то је до његовог образа.
Пре, међутим, Лилиана лука њега, деветнаест, В., Рада је имала прву љубав. Она је живела у Крастетс и била је веома лепа. Ја бих јој Едирне испашу и убрзао даље. Узео ју је у свој харем и њене конверзије у ислам. Нисам могао да поднесем, и висио себе. Окупљени пуно туге у души младог човека, и обећао да ће осветити остатак свог живота. И он је одлучио да оде побуњеника, да утеши своју мајку, и рекао да ће ићи далеко да траже Гурбети посао, он је окупио бенд и постао познат поглавица. Роам неко време са Инце, али не као разбојник тертипите и повукао се. Потом се вратио у родном селу и тражио Лилиана. Она пристаништу, а затим је дошао да живи у Крастетс. "


Још једном се односе на истој књизи Ивана Бубалов да илуструју улогу харамбаша Валцхан као спасилац и бранилац угњетене Бугара са легендом забележила 90-огодишњег Иван Нанева из села Черноморец, Бургасу. Његов деда Џорџ је имао фарму у Нанева Дарк Габер познат као Наниова фарми. Током првих двадесет година прошлог века био је Џорџ Нанева иатак од поглавице Валцхан и човека Нанио цхобан иатак био поглавица Инце. Стално су у друштву два поглавице меса и млечних производа.
"Дана 21. јула, 1821 Валцхан Цхиефтаин стигли у село Черноморец. Али је постао познат његов долазак преко Страндја и зашто, јер у том дану видели рачун турске једе Али Пехливан.
Како се то десило?
Истог дана, највећи топлотни Алија Пехливан конвој возио Бугари - мушки и женски робови. Узмите их са безбедносним дуж старог римског пута ка Анхиало (Поморие) и тако са драгуљима Истанбула.
Цхиефтаин Валцхан сазнао испред каравана и бацио се доле у ​​село до уског канала двеју река и чекао.

Низам Али Пехливан са својим јахање коња ударио бичевима несрећних робова и грубо профаног их је позвао да иде брже. И то је било у подне највеће топлоте. Зној прегазио њихова тела, премалели од глади и жеђи, сиромашни робови, када су стигли до реке, вадед у воду и савијене да се охлади вратове са гутљај Водитса. Али Пехливан викали и наредио низам не дозвољавају им да пију воду. Напали су беспомоћне робове који су, где их туку кувано. Бацио их са коњима. А они се не виде као помоћ из било ког тихо застењао и погледао у небо, чекајући милост Божију. У тим тренуцима изненада процветао оружје. Низам ваљани мртав на земљу. Уплашено Али Пехливан, Валцхан поглавица сам пришао и сасиакал мачем. Слободњака му изгледају као вртоглавицу и није могао да верује својим очима. Неки се вратио у своје домове, а млади момци остали у опсегу од Валцеа.
Прошлост и Турци научили да Георге цхобан побуњеници одржи Валцхан храну. Онда су они послали банде. Они спалио своју фарму, стока одузета, а он и његова супруга посечен. "
Цхиефтаин Валцхан не само подржавала појединачне жртве и невољним, али обезбеђује средства за важне јавне потребе, изгради мост Мутлудере да готово век повезан насеља са обе стране реке. Чак изграђен после скоро сто година камени мост је био познат као Валцханова моста.

Према евиденцији поп Мартин и неким другим легендама покушава Валцхан поглавица да се меша у великим политици. Сакупите што више злата да плати руски цар и наредио рат између Русије и Отоманског царства које Бугари спасао од ропства. Ако је истина да је он живео 120 година и умро тек у 1876 је вероватно веома разочарани резултатима успешних и неуспешних ратова у Русији.
Заиста, потез од Страндја, митска слика о томе Валцхан поглавица. Његово име се чешће повезан са неиспричаних блага скривеним у бајке пећинама које чувају магичне замке. Ово је још један вид харамбаша Валцхан насликао колико на благо ловаца приче које истражују Драгомир Петров у својој књизи "Метаморфозе једног вука старатеља." Ове легенде шири Цхиефтаин Валцхан као време - неколико векова, ау простору - скоро читавом Балканском полуострву.

Благо Валцхан Цхиефтаин
Безброј су легенде блага сакривена у различитим местима Старјешина Валцхан. Не мање ловци су у два века сада. Према легенди скривене ризнице су углавном користе пећине. Као отвореном месту, побуњеници су са собом алати градитељима, али је довео тамо их повез преко очију. Припрема сајт, оставио паре и опет их повез преко очију тамо где су они почели. Један од главних скровишта Валцхан је "Снезхенитсата" / шума са великим пећини у селу Карадеру, сада у Турској /. Он хаидутувал дуго времена - више од 20 година. У причи о архимандрита Рафаел Валцхан њен стари поглавица је живео у Румунији за сестре и унуке, али управо када је умро - нико не зна. Његови унуци дошао у Бугарску са мапом као најтраженије за место које је сахрањен епископ круну и крст са фер дрво / случај за круницу, штапић и пређу грчку епископа у Једрену, који је убијен због издаје компанија Туркс и Валцхан према другој верзији, због неспоразума /. Да су нашли нешто где и шта се десило са њим - не разуме.
Благо Цхиефтаин Валцхан увек гледа на многим местима у земљи - у Страндја на Балкану, а где не. Постоји прича да је откривен пре 40 година. Други - плафон пећине, који је задржан, пропао. Он је рекао да војска запечатио их ... шта год. Вероватно ћете га наћи када се појавио узрок достојан такве цене, огромна благо. Према Валцхан Цхиефтаин, било је прикупљено само за слободу и просперитет Бугарске.


* * *

То је био убеђен почетком овог века, када сам срео Константин Маркова и Мустафа (Мицхаел), а затим накнадног претрагу за доказима. И Марков и Мустафа су сада покојни. Марков оставио неколико књига о Вълчан воjвода и региструју у једној од археолошком налазишту, спроведено уз сагласност Владе.

Марков је фотограф, новинар, професионални универзитетски степен у инжењерингу, завршен је у Загребу. Дуги низ година био је шеф круга фотографије у Палати пионира. Никада је ловац на благо. Вероватноћа састанак са Мустафом га, управо вратио из Турске. Мустафа посети Турску да регулише питања породице сукцесије у Измиру и Истанбулу. Мустафа је бивши становник Стразхитса Великом Трнову. Овај човек доноси управо тачне информације о кампањама Вълчан у Бугарској. Према ова два Вълчанoвa тајне је ограниченa на пет локација од којих је један пре неколико година је случајно открио Турчина и складиште материјала извозе из земље, а други је изнад наших садашњих граница.

Осамдесетих година прошлог века почели да отварају један од сајтова. Рад је добровољна. Онда сам још увек имао патриотизам и ентузијазам. Марков води дневник дневник на ископавањима.Сајт је открио и по налогу тадашњих владара и био је заустављен у тренутку морао да дођем. Рад су у терању.

Касније Марков неколико писама позивајући тадашњи председник Петар Стојанов да омогући завршетак. Упркос напорима и садашњих уверења и апликацијама Марков одговор не ради.

Вълчан информација пренета од стране унука шефа турско-италијанског експедиције Турака са два француско-образованих, у браку са француским женом. Након експедиција вратила у Турску и отишао да живи у Паризу. Вълчан живи са њим неко време, а затим отишао у Букурешту са браћом Георгијев. Унук на челу експедиције пријавио сајт једног од сајтова са услов да ће испунити жељу Вълчан блага да открију у оном тренутку - Када ће сигурно бити обезбеђен за добробит бугарског народа. Да бисте добили ову информацију, а Марков Мустафа наврата посетити Измир и Истанбул.

Вълчан умро у кући браће Георгиева и остваривања његову жељу - Бугарска за стицање високог образовања. Када отворите тај сајт и убеди известиоца да богатство неће користити у комерцијалне сврхе и против добро бугарског народа, тек онда ће уследити отварање других. И доушник и Марков поштована и Мустафа су радили Вълчан до последњег часа. Али тајна веза и Марков Мустафа третирају њихове гробове. Што се тиче усуђујем се да кажем, и његов унук је био мртав. Остао један једини наследник вође експедиције.

p.s. Колеге, извините ако је овај текст је тешко читати, али је преведен са Гоогле преводиоца. Питаћу администратора сајта ако имате времена и желите да га измените, која захваљујући унапред.


Odgovori
#2
Bolcin vojvoda i negova izgorena vodenica  volcin odmaral na edno mesto samo od edna strana se vleguva i tamu najvise lesel  i kaj sto lesi gleda nesto klesano dali nekoj ima slusnato za ova vistina legenda pop martin Himovic poz
Odgovori
#3
Edwa preziwjal dori kato samo ot plt i krwta toj tuk pred nas,stoi i nesmnuwa,sin na Wlcan wojwoda...owo je isecak iz jedne knjige.
Odgovori
#4
Ima opis u crvenoj knjizici pop-a ...... o Vlcanu vojvodi ( ...jos onaj vuciji pogled sija u njemu i ako je napunio 97 godina ...)  kako je zapisano ,ziveo je 101 godinu ! cak postoji i slika sa njim i hajducima ! Na turskom sajtu je prikazana !
Odgovori
#5
imam videno plan za toa za nekoja pestera i volcan ...
Odgovori
#6
e... svi traze ali te stare magaze je tesko pronaci,pogotovo ostavljane od takvih hajduka...kao sto rece Pop zlato ce "samo" izaci u 21 vek
Odgovori
#7
turska slika


Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)
   
Odgovori
#8
Eto dacazivko se potrudio i naso sliku Vlcana vojvode i njegove druzine !
Odgovori
#9
Nazalost ovo su neki drugi likovi ,odnosno turski hajduci -razbojnici !!  Svako gresi zato postoji istrazivanje , citanje, dan-noc internet lutanja i itd !!!
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                http://kdz-alapli.blogspot.rs/2013/06/rd...navut.html

http://www.rizeninsesi.net/2013/03/02/ri...u-anisina/                                                                           
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)