Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legenda o Pop Martinu
#11
Evo i slike čuvenog Poganovskog manastira u dolini reke jerme ...


Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)
   
Odgovori
#12
Bast ti hvala Kovacu za ovu lepu fotagrafiju .Tu se lepo vidi ovaj polukruzni oltarski deo gde sam ja svojevremeno nasao znak slovo ,,M" sa krstom iznad . Bilo bi dobro da neko ko je u blizini ode do manastira i pogleda stoji li znak jos uvek. Takodje bi bilo lepo kad bi napravio fotografiju (znaka)i postavio je na ovaj sajt. Pozdrav.
Odgovori
#13
@plandzija, ja sam naisao na slican znak u jednoj maloj pecini na staroj planini ali nije krst iznad slova M vec je u horizontali, prvo krst pa slovo M pa tri tacke uspravno. pecina nije na zemlji vec se penes nekoliko metara i ulazis.
Odgovori
#14
Kad nadjes ovaj znak znaci da si bogat covek .Naravno ako je to taj znak i ukoliko te neko drugi nije pretekao. Mozas li da navedes gde si otprilike to nasao( Stara pl.je sirok pojam) da pokusam da nadjem u mojim spisima. Ime bar nekog mesta u blizini bilo bi od pomoci. Taj znak se nigde ne pominje u mojim planovima ali se nalazi svuda gde je bilo sakriveno blago.
Odgovori
#15
El Loko, da li bi mogao da slikaš taj znak pa da ga postaviš na forum?
Odgovori
#16
nalazi se izmedju sela Rsavci i sela Brlog.

mogu da slikam al kad vreme otopli malo, nije blizu puta i gazi se Visocica,
Odgovori
#17
Citat:@plandzija, ja sam naisao na slican znak u jednoj maloj pecini na staroj planini ali nije krst iznad slova M vec je u horizontali, prvo krst pa slovo M pa tri tacke uspravno. pecina nije na zemlji vec se penes nekoliko metara i ulazis.


bilo je davno, 26 maj 2001
ako se kojim slucajem ukloni sneg slikacu pre proleca.


Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)
   
Odgovori
#18
Hvala na vas kolegi za prekrasnata tema koia se diskutira pri vase! Az sum administrator na forum anticadavsdava.it i sakam da vi reka sto u moiat forum imame realni naslednik na pop Martin. Radvam se na vashiot interes kam tozi velik ujnak pop Martin. Za nase toi e ikona i svetec!

Uspeh na vseki v jivota!
Valchan Voevoda
Odgovori
#19
el loko moram da pitam koliko su velika slova i krst i u koju je visinu, jeli potkapina ili pecina... pozdrav.
Odgovori
#20
pozzz z luda... nisu veliki mozda desetak cm, na visini mozda vise od pola metra, odavno sam bio tamo. a pecina, ustvari vise je kao rupa u steni, znaci da bi usao popnes se par metara uz stenu i kad udjes u pecinu malo sidjes,
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)