Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
znakovi
#11
jel moze nesto vise o toj pecini?
Odgovori
#12
Zapravo postoje dve pecine .Jedna koja je zatvorena i u kojoj se nalazi ostava i druga otvorena ali u njoj nema nicega.Nije dat nikakav drugi podatak gde se ovo mesto nalazi sem sto se na kraju kaze da se iz ove otvorene pecine vidi Piljeski kamen i orlovo gnezdo.Znachi ako se iz pecine vidi kamen onda se sa kamena vidi pechina.Prosta stvar.Ova pecina je kljucni orijentir za sve ostalo. Inace imam vise opisa za kvocku s pilicima .Izgleda da nema planine gde nije napravljen ovakav znak .Isti je slucaj i sa srnom,meckom ,rukom ,sovrom itd..To samo znachi da ih je pravila ista ruka .Pozdrav.
Odgovori
#13
da li se to što pišeš odnosi na Paježki kamen ili neki Piljeski kamen, i da li ima neki znakovi oko orlovog gnezda. pozdrav.

PS. imaš li nešto o zdravči kamen, šerbanicu,bigorljivo vrelo ...
Odgovori
#14
Ja mislim da se odnosi za Pajezki kamen ali u planovima su cesto imena pogresno napisana a vrlo cesto i pogresno prevedena .Potrazi ti tu pecinu , moze da bude i dosta daleko pa bi bilo dobro da koristis dvogled. Imam nesto za bigorljivo vrelo ali moram da te razocaram to je sve ocisceno.Pozdrav.
Odgovori
#15
Pajeski kamen se vidi sa daljine od dvadesetak km, tako da ta pecina moze da bude mnogo daleko, ima li mozda jos neki podatak gde bi mogla biti pecina odprilike, jug , zapad...
Odgovori
#16
Predpostavljam da je pajezki kamen vidljiv samo sa jedne strane bar taj deo gde je orlovo gnezdo. Ne znam kako to izgleda na terenu ali je logicno da se pecina nalazi preko puta .Pise da je visoko na steni znaci trazi je na kamenu preko puta koji je najblizi.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)