Forum skriveno blago - zakopano blago
popova livada - Oblik za Štampu

+- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum)
+-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.skrivenoblago.com/forum/Forum-Zakopano-blago-u-Sbiji-Crnoj-Gori-Makedoniji-i-Bugaskoj)
+--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.skrivenoblago.com/forum/Forum-Zakopano-blago-u-Sbiji-Crnoj-Gori-Makedoniji-i-Bugaskoj)
+---- Forum: Zanimljivi lokaliteti (https://www.skrivenoblago.com/forum/Forum-Zanimljivi-lokaliteti)
+---- Tema: popova livada (/Poruka-popova-livada-Zanimljivi-lokaliteti)popova livada - markovic - 04-04-2014

naiso sam na neke zapise vezane za selo TOPLI DO kod PIROTA.zapravo se trazi veliki izvor i tri velika kamena.na jednom je uklesana volovska glava na drugom magareca glava.Pricao sam sa mestanima sela i jedino sto sam saznao je da se to nalazi na mestu zvanom POPOVA LIVADA i da su se  mnogi tragaci raspitivali o tom mestu.ako je neko upoznat s tim molim pomoc.


Odg: popova livada - bata1 - 16-04-2014

kod mene se u nekom pisaniju pominje pelova livada.mislím da je na bugarskom a u slobodnom prevodu bi trebalo biti popova lívada.ako imas jos neke znakove ili topomime postavi pa da radimo ako se slaze.pozdrav


Odg: popova livada - BrankoV - 16-04-2014

PODJI ZA TOPLI DOL KADA DODJEŠ U ZVANO MESTO "GOVEDARIŠTE" IMA DA NADJEŠ IZVOR VELIKI KOLKO DA LEGNU DVA VOLA. UZMI RAZMER NA TRI KORAKA NA ISTOK I NADJI ZNAK TRI KAMENA VELIKI DA IH NEMOZE KOLA POKRENUTI. NA JEDAN ZNAK UREZANA GLAVA OD VOLA, NA DRUGI OD MAGARCA A TREĆI JE ČIST.ONDA PODJI PRAVO ZA CRNI VRH I NAIĆIĆEŠ NA MESTO ZVANO GODINA DOLINA...............


Odg: popova livada - strepnja - 17-04-2014

ociscenore 30 godina znam ljude koji su to odradili ne gubite vreme


Odg: popova livada - kosac - 17-04-2014

Postovanje svima
Sto se tice tih opisa za tri kamena i "kazan i dve ruke ga drze" to je ocisceno mnoogo odavno...Ali mene interesuje Popova livada i u njoj kladenac podzidan ...kada  pogledas livadu ona je blago uvijena(padina) a na pocetku kao da je "podgradjena" ...u taj kladenac na kamenu ima znak.....
Pozdrav


Odg: popova livada - laki kes - 17-04-2014

Pozdrav svima.moze li neko da kaze o kojoj livadi je konkrwtno rec posto ih ima razne ali para nema a mene zanima ona koju su oni nazvali popova livada zbog pogibije popa martina i jos tri cete hajduka sa sve vojvode u pokusaju da rese neku zamku.


Odg: popova livada - kumanova - 17-04-2014

druzhe popova livada ima dali e taj shto trazhite ovaj je gore 500m od matejqki manastir kumanovo


RE: popova livada - goran vucicevic - 06-12-2022

I mene interesuje ta livada.jer imam zapis.da u ponovo livadi se nalaze dva bela kamena i uklesane dve devojke jedna ima ružu na levom uhu a druga ima crnu puštena kosu.odatle se ide niz padinu do kladenca.i tu je ono sto trba naci.