Forum skriveno blago - zakopano blago
TGSL...razvojni put - Oblik za Štampu

+- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum)
+-- Forum: Metal detektori Srbija - detektori za metal (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-5.html)
+--- Forum: Hobidetektori - samogradnja metal detektora (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-55.html)
+---- Forum: VLF - Metal detektori (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-56.html)
+---- Tema: TGSL...razvojni put (/thread-255.html)

Stranice: 1 2 3 4 5 6


TGSL...razvojni put - Leka - 06-06-2011

Od pojave "FAMOZNOG" TGSL -a pa do danas , uradjeno je nekoliko modifikacija ovog inače u osnovi skromnog aparata. Prva varijanta pločice koja se pojavila u srbiji, inace u proizvodnji nekog "majstora" iz Sokobanje je u najmanju ruku bila blagi uzas i po karakteristikama i po nestabilnosti. Osnovna greska je loše dizajnirana ploča i loše dizajnirana sonda. Ploča je pokazala visok nivo šuma a sonda se ponašala kao antena za radijski opseg od 14kHz pa je svako njeno podizanje u vazduh rezultovalo citavom sinfonijom tonova. Ništa bolje rezultate nije pokazivao ni na tlu. Puno laznih signala , koje je jedino bilo moguce eliminisati potpunim gusenjem osetljivosti a time i drasticnim smanjenjem vec ionako lose dubine.
Sledeća varijanta ploće je malo ublažila problem sa lažnim signalima ali je pištanje pri podizanju sonde u vazduh i dalje ostalo prisutno.
Dosta se varijanti TGSL-a pojavilo na Geotechu do danas. Modifikacija koja je po meni i mom iskustvu pokazala najbolje rezultate je data na slici ispod. Verzija ploče sa najmanjim mogućim šumom je takodje predstavljena na geotechu od korisnika Eduardo, koji je deo modifikacija sa šeme ispod u toj varijanti ploče i iskoristio.
Redizajniran TGSL pokazuje osobine već jako ozbiljnog aparata i preporucujem ga strpljivim i iskusnijim Graditeljima.


Re: TGSL...razvojni put - Leka - 06-06-2011

Eduardova redizajnirana ploča...


Re: TGSL...razvojni put - admin - 06-06-2011

Zanimljiv projekat. Ako si pravio ovaj detektor onda bi mogao da nam kažeš kakve su mu performanse, mislim na dubinu i kakva mu je diskriminacija? Racimo na koliko vidi 1€ u vazduhu i zemlji, ili neke veće predmete?


Re: TGSL...razvojni put - orbit - 07-06-2011

Tgsl je u osnovi pomalo nestabilna masina i kao fabricki model , tako da sustinski tu i tamo ako pokaze neku malu nestabilnost nije strasno ja ga licno nisam pravio ali sam malo petljao pa par komada te ima mesta za neka poboljsanja , na pitanje koliko moze u vazduhu na 1 evro ili slicnu paru ???? To je apsulutno nemerodavno, sa pravom dubinom u zemlji moze se u vazduhu postici pr 33cm a da detektor izgubi koji santim u zemlji , sto je osobina tgsl on nema neke zavidne rezultate u vazduhu ali vrlo malo izgubi na dometu u zemlji, za razliku od primer vhites klasik trojke ili buarskog Grizlija poznate firme mikron , a sto se diskriminacije tice e tu je fantastican u odnosu na mnoge vlf detektore .


Re: TGSL...razvojni put - orbit - 07-06-2011

tgsl slike , i jos ponesto ..


Re: TGSL...razvojni put - orbit - 07-06-2011

jos ponesto ....


Re: TGSL...razvojni put - Leka - 15-06-2011

Slazem se sa Orbitom, nestabilnost mu je u osnovnoj verziji veliki problem ali se sa poslednjom verzijom prilicno to resilo. Petljao sam i ja duze vremena sa tim aparatom, napravio neke sitnije izmene i sada sam apsolutno zadovoljan....1EUR u vazduhu detektuje na 33-35cm, ali je daleko vaznije da zlatnu burmicu od 1.5gr detektuje na 27-28 cm. Gubici u zemlji su minorni i ne prelaze 10% za razliku od Cezara koji gubi i do 45%. Stabilnost modifikovanog TGSL-a je fenomenalna, veoma retko pusti poneki klik, tek toliko da nas upozori da je ukljucen. Prikazani rezultati su dobijeni sa elipsastom DD sondom od 34 cm.


Re: TGSL...razvojni put - roman - 15-06-2011

Da li može malo pomoci oko izrade sonde, moze i neka slika?


Re: TGSL...razvojni put - Sneshko - 24-06-2011

Dragi prijatelji!
Kada je u pitanju problematika detektora TGSl obrađena na srpskom jeziku, ne bi bilo loše da to pogledate na sledećem sajtu ...


Re: TGSL...razvojni put - admin - 25-06-2011

Citat:Dragi prijatelji!
Kada je u pitanju problematika detektora TGSl obrađena na srpskom jeziku, ne bi bilo loše da to pogledate na sledećem sajtu ...
Ovaj post je cenzurisan zato sto me je administrator tog foruma banovao jedno 4 puta, tako da nije realno da na svom forumu postavim njegov link. Pozdrav!