Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: Zanimljive Austrougarske karte
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2
Na ovom sajtu možete naći zanimljive karte iz doba austrougarske.

http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/3felmeres.htm
BRAVO za kartu!!!reci mi samo iz koje je godine?
To je jedna karta koja se sastoji iz više delova, na njoj je obuhvaćena cela evropa. Delovi koji se odnose na Srbiju su uglavnom između 1900 - 1918 god.

RoleTDI

tacnije 1910

Luka08

Pozdrav za admina. Karte iz tog perioda su odlicne i razloga zato sto sadrze stare toponime koje se vise ne nalaze na novijim vojnim topo kartama. Za pretragu terena kombinacija ove karte sa novom vojnom i upotrebom Google eartha je izvanredna. Postoji mogucnost lepljenja topo karte na Google earth a to cu vam pokazati i napisati post na tu temu.
Pozdrav

grotagold

Ako su to ove karte evo jedne za juzne krajeve....kome treba naravno  Big Grin

Marq79

Hvala Grota za ovu....bila je potrebna Smile
(12-11-2012, 02:35 PM)Luka08 link Piše: [ -> ]Pozdrav za admina. Karte iz tog perioda su odlicne i razloga zato sto sadrze stare toponime koje se vise ne nalaze na novijim vojnim topo kartama. Za pretragu terena kombinacija ove karte sa novom vojnom i upotrebom Google eartha je izvanredna. Postoji mogucnost lepljenja topo karte na Google earth a to cu vam pokazati i napisati post na tu temu.
Pozdrav
KARTE SU ODLICNE,PRECIZNE I DOSTA SE PODUDARAJU SA DANASNJIM TOPO KARTAMA,ACRTANO JE I DOSTA LOKALITETA IZ SREDNJRG VEKA. POSEBNO PREPORUCUJEM "POCETNICIMA" U OVOM NASEM HOBIJU [OD SVIH OSTALIH [SLICNIH] ,"SLABA VAJDA".POZDRAV SVIMA I PUNO SRECE U RADU. Smile
ima li neko kipertovu kartu iz1870
Stranica: 1 2