Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: Kanjon reke Jerme
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2
hvala na odgovoru admin vezao sam se za plan ali toliko toga se permutuju nazivi mesta opisi da poneki put pomislis da je to to i opet vidis da si tako daleko i sve od pocetka.

dejann

Taj camac (gemija )ako se nalazi u kanjonu reke Jerme odmah iza sela Vlasi ,ja bi rekao da se radi o prirodnom znaku ako je to dimenzije 3-6mx2-4m,a sto se tice sela Vlasi tamo se govori "sopskim"jezikom!!!
ako na ovo mislite, to je prirodno

[Slika: fff001.th.jpg]

Uploaded with ImageShack.us
ima tu jos znakova koje smo istakli ovde ja i plandzija koji treba da budu na terenu pogledajte to jos,takodje pokusacu da opisem osirnije uli nije dovoljno se vrteti oko te gemijjate {camca}mozda jeste a mozda nije to to, a jos unisteno zato mora siri opis mesta i znakovi koji jos ima na terenu.
Citat:Da pozelim svi "zlatarima" da se ove godine spotaknu na puno cupce !!!. To oko reke Jerme isprpleten je sa nizom dogadjaja :o :o:o d prepada karavana-kolone (kod sadasnjeg Sukova),odlaska na Vlasku planinu ,potraga za hajducima ,skrivanje po pesterama ,zatvaranje magaze ,o majstoru za izradu zidnih satova,krstato drvo ,tikva,krst na manistiru ,orlovo gnezdo,svadja u druzini ,pogibija hajduka Peke,Petrova ili Petra,gvozdena vrata,bezdan za ulazak u Smukovu jamu i itd ....nastavak sledi !!!! Vole bi da vidim knjigu o putesestije druzine pop Martina ?


operativac, kad ce nastavak?

operativac

...nastavak... bezeci od potere kratko se zadrzavaju u s.Drzina (ali desno o sela u gori prema Vlaskoj planini) nastavljaju prema s.Vlasi dolaze do manastira i kriju se u pestarama iznad manastira .Dogadjai oko manastira su mi jos maglovit ali stoji da je hajduk Peka.Petar ili Petrov trazio veci deo za sebe i da je doneo nemir u druzini (e sada jos je u razmatranju komu je presudio ali stoje niz prepostavke ...Vlcan...) ozbiljna potera dolazi posle nekog vremena , dolazi do niz burnih dogadjaja od mosta pa do manastira zavrsni postupak je paljenje Vlaske planine da bi se hajduci isterali iz gore... nastavice se ... Ta gamija ili camac ili izvor iznad gamije je nekako povezan sa podvodnom spiljom ili ti jamom koja vodi (jedan od ulaza u Smukovoj jami)tu se mota i krstato drvo i taj izvor i taj camac i itd. Indijana je upravu za ulazak pod vodu ali odron je to popunio tako da tu imamo blokadu TAKO DA DRAGI KOLEGE BORBU NASTAVLJAMO........

markosukovac

camac postoji,po nekim spisima koje imam ispod camca su zazidana vrata,iza tih vrata je podzemno jezero,damcem se prelazi do poslednjeg znaka turcina sa knjigom i sabljom u rukama itd....

indijana

Cini mi se da je ovamo mozda nesto i ostalo,ali je zagonetka prevelika za sve pa se vrtimo u krug.Prvo da pojasnimo.Mesamo za jednu stvar dva kanjona koji su udaljeni jedan od drugog nekoliko kilometara.Hladan izvor,prirodni znak u obliku gemije,mesto na kome mogu da stanu valjda bese 150.ovce se nalaze kod kanjona kod selo Vlasi.Ne zaboravimo da je tu bila pruga a sada je put i da je dosta promenjen teren.Ima stari snimak tog kraja u filmu RUDAREVA SRECA.Dok se crvena stena,smokova jama,poganovski manastir,krstato drvo nalaze par kilometara uzvodno.

indijana

Jos nesto,kod selo Vlasi sam dva puta video alpiniste iz Bugarske kako se penju po vertikalnim stenama.Prvo sa leve a naredne godine sa desne strane kanjona.
Ispod gemije na400 /500metara ima isklesan znak zub vremena gaje dosta ostetio ali se lepo vidi da su ili dva slova ili cizma. Iznad znaka ima orlovo gnezdo
Stranica: 1 2