Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: zmejova dupka
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

zlatar

zmejova dupka e vo makedonija i blizo seloto nagarnovci
tacno vo makedonija e ama ke vi treba da skinete 50 opinci za da go najdes pozz

kosac

Nije u Makedoniju. Izricito kaze se koje je selo u blizini. Znaci na granici Bugarska Srbija.Ovo je tacno.
Pozzzz
POzdrav
eto da resimo i ovu dilemu . Posto je TEMA ovamo Zmajeva pecina . Medjutim mislimda smo malo zastranili i da mi pricamo o SMUKOVOJ pecini . To je neki zacarani krug u koji smo usli . Svi mi znamo da kad se radi o Smukovoj pecini trazimo mesto kod sela VLASI prema POGANOVSKOM MANASTIRU . E ako je rec o tome tu nema diskusije TO JE TU NEGDE , a GDE , pa da znam ne bih vam rekao . a za zmaja BIH BAS VOLEO da cujem AKO JE NEKA NOVA LEGENDA U PITANJU .

kosac

Zdravo svima
Ocigledno mincicu nisi procitao sve postove . Tako se zove zbog uradjenog zmaja od srebra. Podatak kaze i gde se nalazi. Ja sam pomenuo da se smukove pecine nalaze na tri mesta. Da se ne ponavljam.Znaci postoji po podatku pecina u kojoj se nalazi pomenuta figura. Nije nikakva legenda.Postavicu uskoro plan unutra.
Pozzz
Kosacu , nema tog zmaja na tom mestu sto ti mislis (mislim da ti mislis). Imam tu verziju za Tri cuke gde se pominju sela Dojkinci i Kopilovci . Ne znam ko je to smestio tamo i s kakvom namerom .Najverovatnije sto se na bugarskoj strani nalazi toponim Zabeka koji se pominje i u originalu .

kosac

    Ne pominje se ni Dojkininci ni kopilovci ni ....Vec Lepo Srpsko selo pa kaze kada otvoris pecinu nacices devet stepenika ispod jednog ? ce se otvoriti druga pecina u kojoj se nalazi doticna figura.A da samo preciziramo za Dojkinci tu se nalazi svinjski kladenac pa alka pa smukova pecina koju si zamenio sa zmajevom.
Izricito za selo je cisto Srpki naziv.....
Pozzzz
Ja imam ovu verziju na bugarskom gde se pominju sela Kopilovci i Dojkinci i koja  lici na tu na srpskom(koju takodje imam) koju ti pominjes samo sto umesto smuka stoji,,zmej''.Sve su to varijacije na istu temu. Niko ne zna gde se nalazi ta figura zmaja . Pogledaj moj post ,,Zabeka''.

kosac

Nije Zabeka lose ti je napisano a i nije za zmajevu .Prepravi na ZBEG
Zmajeva se nalazi gde sada ovi ljudi rade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ubise se od posla!!
Pozzz
(01-05-2012, 10:15 PM)zlatar link Piše: [ -> ]no za zal las to ja znam ta zmejova dupka se raboti za u radovisko a ne na belasica

jas znam za zmejova pestera ima vnatre kamen(majka i dete gusnati) ako imate resija da kontaktirame
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9