Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: ѓАВОЛСКИ МОСТ
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2 3 4 5 6
mk team oni zboruvaat za selo brajcino toa e nad selo ljubojno  na pelister prvo ide dolno dupeni pa ljubojno i poseldno e brajcino na pelister od resenskata strana ti pisuvas na gjavolski most na belasica  toj sto go znaete ne e praviot gjavolski most 
Via Ignacia vrvi niz voda, stiga do sejtan dere itn.
EDNIVE TVRDAT DEKA SEJTAN DERE E NA BELASICA, KOJA E ODALECENA NA 200KM OD NAJBLISKATA TOCKA NA VIA IGNACIA A TI TVRDIS DEKA VIA IGNACIA VODI DO SEJTAN DERE.

DA SEJTAN DERE POSTOI, KAKO I KARA DERE, ITN...
SITE SE NA ISTO MESTO NO SOSEMA SPROTIVNO OD JUGOISTOCNA MAKEDONIJA.
SEJTAN DERE SE NAOGA IZMEGJU KORAB I SAR PLANINA, NAJDENI SE I ALKITE ZA VRZUVANJE NA KONJITE "FAMOZNIOT POP MQRTIN", CINIJATA OD KOJA PIE VODA ZMIJA ITN.

NEMA STO DA SE KRIE TAMU E, NO NIKOJ DOSEGA NEMAL SREKA NA TAJA LOKACIJA I POKRAJ MNOGUBROJNITE PREPISI, ORIGINALI, BAJACI, ITN.


A ZA VIA IGNACIA KOJA VODI DO SEJTAN DERE, TUKA E ZABUNA - EDEN KRAK NA VIA IGNACIA KOJ SE VIKA VIA AGNA VODI DO DRUG MNOGU STAR GRAD KOJ SE NAOGA VO MALESIJA BLIZU DO PRISOVJANI. I POD ISTIOT GRAD SE NAOGAAT SITE VODENICI NA POP MARTIN.
Ajde sada I ja da ve pozdravim sejtan dere Kako se kaze na turski ,je veoma mala reka I Nike u Makedonije ,lepo pishe stara Suva planina.I ima mala vodenica ispod stene .na zlo mesto it'd.
Treba da postoji znak ptica
Balaban selo tako se zvalo
Cesma ravna poljana
Stranica: 1 2 3 4 5 6