Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: zlot kod bora groblje ili sta vec..
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2
ovako moja prababa je moima pricala da kad su orali da sade bagrem da su plugom vadili kosti i da je jedno vreme bilo kameni spomenici ali je ti vremenom palo i zemlja pokrila,malo ispod toga jedno 50ak metara ima jedna mala ravnica 6*5m da se razumemo tu je veliki nagib posle cu ubacim slike da vidite o cemu se radi  tu se pricalo da je arja to je na vlaski a to znaci da se tu zito mlelo da su se volovi vrteli u krug i mleli ja to nzm sta je tako je po pricanju ali sto je to tu napravljeno na taj nagib gde se jedva covek moze popet ili je tu nesto drugo bilo i ato bi to bilo pored groblja,sacu da ubacim slike da vidite sta je gde.. Smile
ovo je ispod te ravnice..
Smile
sad ta ravnica ali se slabije vidi zbog trave..
evo jos jedne slike,od te ravnice je velika strmina jedva covek moze da hoda..
i sad od te ravnive iznad jedno 50m gde su nekad moji orali sad su ti bagremi poseceni ali su izrasli drugi iz panjeva,na jednom mestu se vidi i neka gomila kamenja,tu je prababa rekla da su vadili kosti sa plug..
ako neko zna nesto o ovome ili moze nekako da pomogne,sve je ovo nekako cudno sto bi groblje bilo na takvom mestu kad se jedva kopa pola metar jel se  udara u kamen,ovde se neko vec bacio na posao to..

zycone

      Druze, nisam skoro posetio ovaj forum pa tek sad videh ove postove. Vrlo interesatan teren, jel si proverio detektorom ...??? Ako je ta lokacija od Zlota prema Podgorcu onda ima veze sa rimskim periodom ...
  Pozdrav ...
pozz sad sam video da si pisao na moju temu.ne ovo je teren od zlota prema boru ali novi put.

APIS

Vodili se ratovi ginulo se i poginuli zatrpavali kamenjem na brzinu.Harala kuga kolera zatrpavalo se kamenjem i  zivim krecom.
Stranica: 1 2