Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: Znak X i pored 13 rupa !!!
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2

spasa931

Moze li neko da protumaci ove znakove. Znak X ili rimsko 10 zajedno sa 13 rupa (solja) se nalazi na jednom kamenu velicine 3x3m, nalik na plocu. Dok se ovaj krst sa strelicom nalazi na drugom kamenu velicine nekih 70x70 cm, dok je sam znak duzine oko 20cm. Rastojanje izmenju ova dva kamena je nekih predesetak metara, stim da ova strelica ne upucuje na ovaj veci kamen , nego u potpuno drugom smeru. Da napomenem da se u neposrednoj blizini ova dva kamena nalaze jos mnostvo krstova i krstica na razlicitim kamenovima, koji u celini ne upucuju ninasta, niti su vezani nekim redom. U blizini same lokacije nekada je postojalo rimsko naselje , a sam teren na kome se nalaze znakovi je neka vrsta pasnjaka sa blagom nizbrdicom.
[Slika: %5Bimg%5D%5Bimg%5D%5Bimg%5D][/img][/img][/img]

gogo

detektor i pretrazi...

marsovac

Nije bas tako gogo. Ovo je zamrseno, pogotovo ako su rupe radjene kao karta... Moguce da predstavljaju kuce iz tog perioda.
Meni licno interesantan ovaj krst sa strelicom...
Spaso, na sta pokazuje strelica ?

marso
meni lici kao da je strelica doradjena skoro

APIS

A te rupe , da nije mozda to majdan za ploce kamene.Mozda su  probali sa cuskiju da li se roni kamen...Podseca me na nesto slicno vidjeno..

spasa931

U pravu si APIS, jeste ta vrsta kamena. Moguce da je i tvoja teorija o probi na kamenu tacna, ali me buni ovo X na tom kamenu, i jos mnostvo klesanih krstova u okolini, od kojih sam jedan postavio.

grotagold

Kako se sad "prosipa" pamet a kada sam ja svojevremno isto to postavio (sa nekog drugog terena) onda je navala odgovora bila da se radi o groblju. Ovde izgleda da su neki isli u jednu a drugi u neku sasvim drugu skolu tragaca. Doduse ima ih koji nisu isli ni u jednu ali zato sve znaju. SVI SMO MI DEO OVOG ZEMLJSKOG ŠARA NA KOME ŽIVIMO...NEKO OVAKO A NEKO ONAKO.


https://www.youtube.com/watch?v=SL2M0rHx...LizJ5Egkaw

IVINJAVAM SE ŠTO UPADAM U TUDJU TEMU  NEPOZVAN I NIČIM IZAZVAN !  8)

marsovac

Ponekad treba citati izmedju redova....

Marso

29000

imas privatnu poruku spasa931...
Pozz prijatelju... Ja znam o cemu se radi tu i gde je ono sto se trazi.... Javi se ako mesto nije odradjeno
Stranica: 1 2