Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: DEVOJACKI KAMEN
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2 3 4 5
nije lose da se zaobidju skorasnji grobovi,mislite na boga.
dikilikontakti,
shvatio sam ja poentu da su ta mesta opasna,da se ne diraju,da postoji sila koja ne da tu nista da se radi.
al mene zanima koja je ta sila i sta je to sto ne da,sto je nama neshvatljivo da se bas tu desavaju cudne stvari i da li su takva mesta uvek grobovi ili nesto drugo?
pozdrav
Moje skromno mišljenje je sledeće.
Grobove i druga sveta mesta (miro drvo i sl.) na kojima su generacijiski polagane molitve ne treba dirati iz pieteta prema upokojenom (ma ko on bio) ili prema svetinji. Ako taj pietet imamo u svom moralu.
Da li se tu na takvim mestima javlja neki nepoznati "fenomen" koji na fizičkom planu osujećuje pokušaje da se nešto uzme ukloni ili već šta nisam posve siguran nisam sklon da lako poverujem u u neke "MOĆNE ČUVAR VREMENA" koji su iz druge dimenzije SVEMIRA, jer sve što mi znamo su priče 2 ili 3 ruke tipa ..."kazao mi deda, ...pričao mi komšilja lično ga znam dobar čovek ne bi lagao, ...čuo sam... i sl." a ne nešto što je bilo ko od nas video i doživeo pred svojim očima kao LIČNO iskustvo. U svakom slučaju postoji mogućnost akumulacije energije na određenim mestima. Molitve ospavljaju svoje zapise na mestima polaganja takođe i brutalni događaju.
Prost primer su same crkve gde čovek doživljava mir opuštanje i sl. Zbog prisustva velike energije ulozene u molitve hiljada ljudi kroz decenije a kad kada i vekove, a opet na nekom mestu se oseti uznemirenost i slična nepriljatnost.
Nije bitno da li nečeg ima ili nema bitno je načelo SAVESTI: Ne čini živima ono što sam ne želiš da ti se učini, ne uznemiravaj kosti usnulih jer verovatno ti se ne bi dopala ideja da tada neki živahan sunarodnik radi isto sa tvojima jednog dalekog dana.
timpolok,
slazem se ja sa tobom u potpunosti da grobove ne treba dirati jer je nesavesno i nemoralno rusiti spomenik!
mene samo zanima koja je ta sila koja moze da ugasi buldozer ili da se na njemu slomi gusenica itd.
sta to moze da sprecava,cudno?ako neki kolega ima neki slican licni dozivljaj molim da opise sta se tu desavalo...?
pozdrav
Po mom misljenju ,ako je nekome toliko stalo da dozna sta se tamo desava neka ode i proba licno.
koji manastir ili crkva, pored reke Mlave
Тема Девојачки камен је врло интересантна што због коментара што због самих слика и то је у реду само што је покретач ове теме требао да наведе макар један знак чисто ради лакше претраге по папирима, овако гомила камења сама по себи не значи ништа.
Апропо ове теме хтео бих да додам још и ово,неко од форумаша је поменуо ДЕВОЈАЧКИ ГРОБ на Сувој планини,мала исправка то је баш девојачки камен који се помиње у ратном дневнику Коче Анђелковића .
Сам камен је врло битан као полазна тачка за многе ствари које су разбацане по разним описима
Ja znam jedno mesto koje se zove DEVOJACKI KAMEN . To je vrlo nepristupacno mesto odakle se ponekad nocu cuju pesme i u toj blizini niko ne ide .
Mesto je iznad reke a iz daleka se u sumi vidi velika stena .
u kom kraju se nalazi to mesto
u Srbiji je . To sam mesto vise puta gledao iz daleka jer je jako nepristupacno a i radi toga sto sam napisao gore .
Ako imas zapis za Devojacki kamen kazi sta se trazi pa u prolece da skupim hrabrost i podjem da trazim ali u podne,ne sam i da je lep dan , nadam se da je bas taj sto treba da bude i ako je sreca da radimo.
Stranica: 1 2 3 4 5