Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: GOSTUSA
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8

dejann

GOSTUSA,istina ili laz[/b]????????? PRIJATELJI TRAGACI SAT JE ISTINA A STA LAZ O GOSTUSKOJ MAGAZI.DA LI NEKO NEST ZNA???

RoleTDI

znam za lokalitet starog grada i legendu kako je selo nastalo...a o magazama nista

cezar979

Ako mislis na srbenicu velika je greska ima jos jedna srbenica

molder

Srbenica magaza u Gostusi jos nije otvorena,moguci razlog je i duplikat za koji ja ne znam gde se nalazi. Latinski grad postoji,krst postoji, kamen sa rimskim x takodje postoji,pecina sa cokojskom sabljom postoji ali je zatrpana na ulazu,a kamen na kome je klesana sablja je iznesen napolje. Krst kod koga se sada slavi sv. Pantelejmon je kao i u opisu okrenut na jug. Puno stvari se uklapa,jedino se ne zna tacno mesto latinske crkve.Ima jos puno interesantnih detalja. Mozda neko ima drugaciji plan i opis,pa mozemo razmeniti misljenja.Pozdrav kolegama !

dejann

Bio sam tamo,ali sem brezuljka za koji kazu da je Latinski grad i obroka svTongueantelej koji datira iz 1920god,nista drugo nisam video.Mestani Srbenice neveruju u te price, mape i takozvane znakove,vec kazu da je neki covek iz te okoline napravio sam mapu po vec postojecim lokacijama,mislim na kladenac,obrok Latinski grad...Prijatelji tragaci,Molder i ja imam isti taj opis i tu istu mapu,ali kamen sa rimskim X,pecinu nisam video,ako je to tako kako ti kazes i ako ima malo istine u tim planovima,to bi do dana danasnjeg bilo otkriveno....Veliki pozdrav kolegama !!!!!!!!!

RoleTDI

sto se tice grada, ako koza laze google earth ne laze
ima ga i Bela, mada cisto sumnjam da su oba iz istog razdoblja jer nema logike da dva grada budu tako blizu jedan drugog

RoleTDI

Citat:Ako mislis na srbenicu velika je greska ima jos jedna srbenica
ne mislim na Srbenicu

milan

Gostuša je prepuna i drugih znakova. problem je samo što se ti znaci ne podudaraju u potpunosti sa pisanijom. Izgleda da je napravljeno dosta znakova "lažnjaka" koji bi odvratili pojedine od konkretne lokacije. Postoje i oni koji nisu "laznjaci", ali ......... neke znakove neko krije ko zmija noge, a neki nisu pronadjeni jer ih traže na pogrešnom mestu u Gostuši!! Bez iskrenosti i sloge, kao i uzajmnog poverenja, teško je da se pojedinačno dodje do rešenja. Ovo je moja konstatacija a i savet kad se radi o ostavci kod Gostuše!

molder

Da , uverio sam se u to iz prve ruke ...
Pozdrav svim clanovima foruma ja sam novi clan.

Inace bio sam pre par godina u Gostusi i gore na vrhu gde je Srbenica.Znakove koje pominjete vise nepostoje ,sem krsta kog drveta koji je novijeg datuma.

Mapu sam neku video ali sam cuo da postoje bar 3 razlicite,a ako moze neka neko postavi mape.

Postoje mestani koji su tu nekada davno ulazili ali sada nece da pricaju o tome.A glavni ulaz je miniran pre dvadesetak godina i tu je nemoguce uci sada.Postoje jos 3 sporedna ulaza ali to je gotovo neverovatno naci i sigurno je dublje pod zemljom.

Za bivse vlasnike te zemlje se prica da su redovno ulazili dole,da ima dosta prostorija i da je puno.Hajduci su tu samo unosili i nista nisu uzimali.Iz prica se zakljucuje da je tu neko pre njih ostavio blago.

Navodno postoje mehanicke zamke kao i razni otrovi,takodje i neke magijske sile koje onemogucavaju da se neke stvari iznesu dok se nerese zagonetke koje su pred tragacom a jedna od njih je i neko cudno svetlo koje zraci iz kugle a ima vise tih kugli.

Jel je cuo neko nesto o tome?

Pozdrav

V
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8