Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: Whites Coinmaster 5000 D/S2
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2
Odavno sam imao ovaj stari model detektora.Mozda neko zeli da ga uradi za sebe.Shema i dijagrami podesavanja su u PDF formatu ali neznam kako bih ovde postavio
[Slika: iwj6rl.jpg]
[Slika: soo5c1.jpg]
Nesto se ne vide slike.Evo probacu ponovo
[Slika: iwj6rl.jpg]
[Slika: soo5c1.jpg]
Relco,veruj mi da ja imam ovaj whites ali je coinmaster 4000 ako se dobro secam.
naravno okacio sam ga o klin ili ga ponesem ponekad kao pinpointer ga koristim.
mozda nekad dobije na vrednost kao antika...kupljen je pre oko 30 godina,mislim da ga prave skotlandjani.
Da skotlandjani su u to vreme imali licencu za izradu,ali ja sam imao original iz amerike.Ovaj model je u to vreme bio medju dobrim detektorima.Ima takozvani TR diskriminator.Za razliku od diskriminacije u ALL metal je veoma dobar i stabilan.Ali ovo sam samo postavio za ljubitelje koji zele da kao pocetak u ovom hobiju naprave prost detektor.O njemu imam svu potrebnu dokumentaciju. Pozdrav.Mada na forumima ima i drugih konstrukcija.
bas tako,za pocetnike i nije tako los.
svidja mi se kad ti kaze nesto da ima,to ima sigurno 100% nema kod njega pirit ili mineralizacija Smile
Evo slucajno nadjoh u racunaru shemu,dijagrame i rucni nacrt ploce,rucice.Mozda nekom zatreba
[Slika: 241npyc.jpg]
[Slika: 21aiavn.jpg]
[Slika: 1zdomxd.jpg]
[Slika: i23l14.jpg]
[Slika: 2hx52rn.jpg]

viaromana

na kojoj dubini radi?
Pa precizno ne bih mogao reci jer je odavno bilo.U ALL modu za sve metale sa sondom 210 mm, zlatna burma 20 mm u vazduhu otprilike 16 sm.U zemlji u diskriminaciji skoro upola.
Taj detektor ima takozvani TR diskriminator koji u zemlji prilikom detekcije gubi i do 30%.Ali za sve metale je bas extra.Veoma stabilno radi i mozes pucati pored njega "haubicom 100 mm" to mu ne smeta.Imun je i na ostale druge smetnje od elektricnih vodova mineralizacije.Jeste da je veoma star i prevazidjen,jer ima mnogo boljih modela danas.Ali u samogradnji ga je lako izraditi u odnosu recimo na Garret ace 150 ili 250.
(07-06-2014, 10:40 PM)relco link Piše: [ -> ]Taj detektor ima takozvani TR diskriminator koji u zemlji prilikom detekcije gubi i do 30%.Ali za sve metale je bas extra.Veoma stabilno radi i mozes pucati pored njega "haubicom 100 mm" to mu ne smeta.Imun je i na ostale druge smetnje od elektricnih vodova mineralizacije.Jeste da je veoma star i prevazidjen,jer ima mnogo boljih modela danas.Ali u samogradnji ga je lako izraditi u odnosu recimo na Garret ace 150 ili 250.
Ne mozes pucati pored njega * haubicom 100 mm * jer takva ne postoji. Mozes americkim 105 mm, ili 155 mm, ili ruskom 122 mm.
Ovo kazem cisto zbog neophodne paznje u hobiju. Da se ne desi , ako se dogovorimo da se najdemo
kod Terzijske rupe, da dojdes kod Mecju rupu. Da se ne promasi samo za 5 centimetra.
Preciznost je vazna.
Stranica: 1 2