Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: Babicka gora
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2
Uhvatismo kolski put i izadosmo u Babicku planinu.Tu prvo traži jedan kamen na njemu krst iskovan. Na drugom kamenu dva krsta, prema kamen krstu jedno kotlice. Odavde u reku, kod reke jedan kamen na njemu osamnaest slova . Pod njim na gde sunce izlazi kamen na njega dva krsta i dve prucke jedna manja jedna veca , ispod njih dve torbe. Preko reke jedna ploca u sastavci u sitnar na rasputine jedan kamen. Na kamenu iskovan pištolj, tu ima jedan bakrac pare. Odavde podi u potok traži dva stolovna kamena desni u potok levi u brdo, u oba po dva krsta pod oba po jedna vrcva . Odavde dvadeset koraka uz reku na putanju jedan kamen kao vreca sav je ušaran slovima i krstovima. Ispod njega jedan kazan. Odavde ajde u sastavci kude se potoci sastaju i tu izvire voda. Kod izvora ima kamen modar i žut, izmedu njih pare. Tu ima i crkvište u sredini crkve dvanaest azne pare. Odavde izademo i sidemo na Babicko vrelo. Tu stiže aber idu šesnest azne i sve zlato. Pod vrelo iskopamo dva groba u desni grob ostavimo pare u levi cetri drugara, šesnest puške i dvanaest jatagana. Podi vrelo na zapad traži kulište u sred kulište šesnaest tovara . Odande pobegosmo u Dukatsku planinu i tu blago dosta zadobisko i sve tu ostavismo i belege napravismo. Po belege se upravljaj, pod belege pare. Odande se vratimo na Dibrovicu da tražimo Belu vodu. Tu ima grob i u grob bucka puna s pare i sve dukati. Suprotivu kamen ima belega ispod belegu vrcva od šesnest oke.Traži u planinu kaldrmu i razlicito kamenje. Ono je kao konjski pokrovac, usred kaldrme pare.
Valjda ce nekom da bude od pomoci Smile
kolega imperijanac,ovo sto si napisao je opis za pavlov kladanac iznad donjeg dusnika ali je nepotpun u nekoliko detalja dali imas samo toliko ili nisi hteo da postavis sve,za selicevicu isto.pozdrav
jeste da neide redom ali to nije opis za pavlov kladanac već polazna tačka od pavlov kladanca prema babičku goru i babičko vrelo i odande otišli u dibrovicu................
Pavlov kladenac
Odatle se vratismo u dušnik. Kad pođeš rekom pitaj kude je Pavlov kladenac idući za Barbeške Babičke planine. U kladencu 1 vrčva talira. Sa leve strane kladenca stoji kamen navalio se ka Suvom potoku, Sipaj vodu na vrh njegov i kud pada voda tamo ima pare 12 tarančuga i 1 jareća koža. Ispod njega dole kod reku ima 1 kamen puknut, u pukotinu kopaj pod zaglavke. Tu je rupa široka u nju 14 torbe talira.
Sve mi je ovako iz delova...pozz
DRAGOVLJE-----Ajde u pladnište golemo. Ima kamen zađi oko njega i traži rupu i u rupu ploča, na ploču 1 alka, Ploča je zasuta bigar kamenom. Očisti bigar, digni ploču i uzmi pare.
Bio sam na plandistu i postoji kamen na kome je alka ali je ispod ploce pepeo i komadici keramike .Najverovatnije od cupa.

grotagold

(03-05-2014, 04:23 PM)plandzija link Piše: [ -> ]Bio sam na plandistu i postoji kamen na kome je alka ali je ispod ploce pepeo i komadici keramike .Najverovatnije od cupa.

Kolega , da nije tu slucajno ona "prica" o cupovima sa pepelom i cumurom ? Razmisli malo. Mnogi su se tako zeznuli i napustili mesto a prilog je ostao netaknut. Drzi se ponekad i one: "NIJE SVE ONAKO KAKO IZGLEDA"  Wink 8)

mikamika89

Jel imate jos neki plan za Babicko i okolinu?POZZZZZZ
Stranica: 1 2