Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: rizikovati slobodu!?
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2

lordtoske

Traziti blago je veoma veliku rizik. Ako te uhvati murija nosite pravooo u zatvor. Znamo da zakon za pronalazenje stari artefakti pod zemjom treba prijaviti ustvari pre da odes da trazis treba dobiti dozvolu da kopas. U tom slucaju dolazi sa tobom pandur i to sto nadjes za tebe je20-30 % a ostalo je drzavi. U ovom slucaju znas da si bezbedan od zatvorske kazne.negde sam citao na ovom forumu da u turskoj da pronalazac dobija40%..pitanje sad dali da uzme tih 30% ili 100% .po meni zavisi od mesta gde se trazi,ako je teren gde nema frefrecija od ljudi onda 100% ulov.a ako je nesto veca frekfrencija oda30%. U svakom slucaju mislim da bolje uzeti 30% je ipak to je istorisi podatak i nacijonalna stvar. Netreba biti haljapljiv........
Da smo skromni gde bi nama bio kraj nismo nazalost. Znam jednu pricu iz Zajecara gde jedan starac imao napisano za jedan opis gde je sada od prilike zeleznicka stanica ....otiso tako starac u miliciju da prijavi da zna i da podele ono kao 50% bratski za svakoga. Milicija kaze njemu po zakon primada jer je vredno za drzavu 10% starac se iznervira izadje iz stanice izvadi papir i spali zapis......pouka iz ovoga je ne suruj sa drzavom nema se najedes hleba od toga .....ja sam za ako je nesto vredno u smislu kao jedinstveno kulturno blago da se da drzavi da se ne iznese iz drzave jer bolje da gledaju generacije i da se dive i budu ponosne nego da se proda nekom u da to nesto nikada vise niko i ne vidi. Ali sto se tice zlata i dukata ili tako neke ostave tu ne surujem sa drzavom....i kada me vidi murija na teren ja uvek imam jedan plan kod sebe i pokazem im kao evo pogledajte zlatar sam to mi je hobi jurim ostavu od ovog i ovog.....i oni vide ludak na teren koji je malo i retardiran i niko mene ne pita vise nista jer za taj hobi biti zlatar nema zakon a drugo je da te zatekne da kopas .....mada i tu ima i fore i fazone Wink pa dok se nesto ne dokaze nevin si =D.

lordtoske

Potpuno se slazem sa tobom i na to sam mislio.onaj novcic sto sam pokazao nism ga iskopao .nagen je u nivi .znaci nije kopano ali sad kako dokazati murii.
da ne bude posle povuci i potegni... ;D ;D ;D
ili nategni :Smile
Mislim da bi svi natezali onakvu  :Smile  ;D ........
(04-04-2014, 07:21 PM)rimljanin link Piše: [ -> ]ili nategni :Smile
I tata bi sine...

Lovac na blago

padobranac62

o kojoj se drzavi radi...pa svi znamo da drzavu nemamo...prema tome nedaj nikome nista
Pozdrav svima, nov sam na forumu i bez iskustva u ovom hobiju. Namera mi je da se njime bavim i počinjem sa prikupljanjem informacija o bitnim stvarima kako iz  oblasti vezanih za tehnička pomagala, sprave, aparate i drugo, tako i iz oblasti zakonodavstva i eventualne krivične odgovornosti. Sad da ne bih kao laik proučavao zakone i tražio pravna tumačenja, pa bi zato molio  starije kolege koji su upoznati sa situacijom da mi ukratko kažu kolka je zaista opasnost da se dodje u sukob sa zkonom. Šta je ono što kaže slovo zakona a šta je praksa, kao se snaći u eventualnoj kritičnoj situaciji? Svaki vaš savet i objašnjenje bi mi baš puno značili.
Stranica: 1 2