Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: Terzijska duvka
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2 3 4 5
Ako neko nesto zna ili je cuo neka pise... Pozdrav
Kreni od selo V...konjskom vrvinom (PUTANJOM) da ts dovede u zlo mesto, tamo ima ostrog,ašin,i makaze i jedna pišura to je na suvu planinu tri sata hoda od sela...................ima još terzijske rupe........
Branko po tvom misljenju jel vredi ici tamo? Znam gde je to mesto...
Zaboravio sam, ima i tih znakova. Daj nesto malo pribliznije?

kosac

Zdravo nocni
Ako mislis na Suvu Planinu ....ide ovako : Kada dodjes na visoko mesto ,zlo mesto videces pecinu zvanu terzijsku jer je tu "navodno' ziveo terzija imas makaze arsin naprstak iglu i konac od makaza na arsin(u pravcu reza makaza) imas zamazane planove koji ce ti reci gde se nalaze jos ostava iz tog kraja ..kada udjes u tu pecinu ima da vidis dve odaje u jednu pecinu, vecu, radio je i ziveo terzija a u maanjoj je ostavljao upotrebne stvari pa bi i dan danas morao da nadjes nesto upotrebno ...Velika ostava je na ulaz iznad glave zazidan ceo kotlic PAZI  kada otvaras da ne pogines.......
Pozdrav
kOSAC prijatelju mislim da sam na trag ali mi treba ceo opis ako ima neko ,jer je sve ovo odavno i sve je izmenjeno ,ja imam i mapu i opis ali bi hteo da uporedim sa drugima ,dali ima veze sa usranim dolom i kozji dol,dobri dol,dol braniste sa sedam velikih ploca kroz baru,zatim manastir stari moguce rimski niko se vishe neseca imena ,a u blizina na jednog sata peshke nalazio se stari grad ime pocinje na KOSM...... i.t.d a iznad terziske duvke ima veliki greben koji sunce ga greje samo kad je na zapad.
Pozdrav Druze

APIS

Koliko je meni poznato terzijska je minirana.

APIS

Od znakova koje sam video licno nekada imalo je necitko pismo u tri reda i nesto od znakova. Imalo je  i arsin i igla sa udenut konac.Makaze nisam video.Naprstak takodje.Zid na  kojem je sve to uklesano  se nalazio sa desne strane.  Posle desetak koraka od ulaza na 3-4 m visine sa desne strane do plafona pecine se nalazio pravilan  okrugao otvor.Tada je stajala i trosna ostruska kojom se penjalo do otvora. Drugim tunelom se moglo izaci sa druge strane planine.U njemu su bili kreveti drveni cetrdeset kreveta i jos dosta toga.
E pa banda je prvo unistila terzijsku pecinu  pao je plafon i dosta napukao .Jesenas su unistili  i zid na kome je bilo pismo.
Pazite koje informacije dajete unistice i to  samo ako im se ukaze prilika.

A gde se to nalazi kolega Apis da nije drugo mesto
Pozz
Ma ima oni da sravne sa zemljom celu planinu.Ljudi ne shvataju da  kad je nesto ,,odradjeno'' to je onda definitivno zavrsena stvar. Ja nikada nisam unistio ni jednu oznaku niti sam nesto petljao na mestima gde sam naisao na tragove koji ukazuju da je onaj ko je tu bio pre mene znao sta radi.
Stranica: 1 2 3 4 5