Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: DJAVOLSKI DOL
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2
Blizu do selo Zvonce na kraj na Djavolski dol ima putanja,traži dobro na kamen isklesana matorica sa 7 prasinja. Da li je ovo poznato nekom?
Tu blizu ima isklesana moma sa kuče
Ovo je u Bugarskoj. Nije mi bas najjasnije da li imas podatak ili znas mesto. Ja imam podatak ali ne znam tacno gde se nalazi .Zvonce se ne pominje.
Kod mene u pisaniji piše DJAVOLSKI DOL-PIROTSKO to je naslov pisanije. Ja lično nemam pojma gde je a jedan moj drugar kaže da je kod nas blizu granicu. Inače u planu piše da je ovde magaza u pitanju, i spominje se Zvonce. Ove planove njih oko 200 dobio sam od čoveka koji je dugo u ovom sportu(40 godina ali stvarno) i dao mi je kada sam počinjao da se upoznajem sa ovom temom. Ovu temu sam postavio možda bude nekom od koristi mene ne pada napamet da jurim magaze skoro 300km daleko od mene jer i sa ove tri koje su mi pred nosom neznam kako da izadjem na kraj.

APIS

Tacno je Despote imala je maturica sa prasinja.
Eto možda APIS zna dali je kod nas ili u Bugarsku
ima jedna na 50 km od zvonce nalazi se u crkveno ili crkvište ispod je reka a preko puta srna ćopava srna .............nikad taj deo nije zvan djavolov dol....tu ima krstevi pola riba i td.. ima legenda da su turci silovali neku devojku i ubili da na  zlatnike koje su nosili sa sobom bila svinja sa prasići i zbog toga i znak stavili....
Ja za tu devojku i turke imam drugu pisaniju MOMIN KAMEN-MOMIN KLADENAC ali se ne spominje svinja sa prasići

pluer

e kad bi znali gde je momin izvor, nista nam vise ne bi trebalo!
Ako te interesuje ovaj Momin kladenac on je oko Knjaževca
Stranica: 1 2