Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: O tajnim trezorima
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2 3 4 5 6

Mladenovic

Naravno da ima tajnih trezora,moje je misljenje da su duboko pod zemljom,tako da ni najnoviji detektori nemogu da ih lociraju,a i vreme prolazi zemlja se obrusi i odnese svaki trag,igrom slucajnosti moze da naleti neko na neki,ali verujem da bi jako fino prosao,po meni ima zanimljivih i gde ja tumacim da ih ima po Sabcu.

falkon

Pa da istinu o nasoj istoriji neznamo ali istorija se ponawlja samo u drugom obliku.

aleksandarveliki

(02-08-2013, 04:50 PM)GROTAGOLD link Piše: [ -> ]Da ne ispadne da samo kritikujem (ako neko tako misli) i da bih podkrepio gore delimično započetu temu postaviću par fotografija sa linkom zbog bolje rezolucije i zbog bespotrebnog zauzimanja prostora na forumu a odnosi se upravo na te tzv "trezore" bez namere da se nadalje nadovezujem na razna mišljenja o "gadostima" naših srednjevekovnih velmoža , careva i dinastija.

http://www.dodaj.rs/f/1A/c1/2snHGVfQ/43629124.jpg
http://www.dodaj.rs/f/y/S3/3UKvmWDk/49140667.jpg
http://www.dodaj.rs/f/2E/76/1u4UEg0D/49140738.jpg
http://www.dodaj.rs/f/X/ij/3M83bGP1/49140854.jpg
http://www.dodaj.rs/f/1r/FZ/2fz90yA/49140940.jpggroto ovo desno na prvoj slici je majdan,putevi novi pazar su to brdo skokali,koristili kamen za podlogu za put,bar mi je tako receno od drugara koji radi u putevima

grotagold

Odlicno poznajem pomenutu lokaciju i da neznam bitne pojedinosti nebih ni postavljao ovu fotografiju. Tu je izmedju ostalog bio mali i prikriven ulaz u pecinu sa "nekim znacima" na tom mestu i u blizoj okolini. Na jednom vecem kamenu postoji krst koji svojim pravcem ukazuje na to mesto , zatim bio je i jedan cudan izvor koji je ispustao vodu samo od 9 sati pre podne do 3 popodne svakog dana. Posle jednog jaceg zemljotresa voda je nestala ali na tom mestu jos uvek je stalno vlazno. Postoje i tri gramade uredno naslaganog kamenja precnika oko 5 metara. Ne nekih 500 metara odatle je rano srednjevekovno groblje koje su kasnije iskoristili i turci za svoje sahrane. I pored svega nabrojanog ima jos dosta oznaka u neposrednoj okolini.
A sto se tice podatka da preduzece za puteve bas tu kopa kamen za podlogu u izgradnji puteva pa to je vec opstepoznata "aktivnost" kada se nesto prikriva sa radovima. Pogledaj samo nelogicnu visinsku razliku u odnosu na put.
Zanimljiva lokacija to sa kamenolomima je poznata dupla aktivnost

aleksandarveliki

(25-09-2013, 05:20 PM)GROTAGOLD link Piše: [ -> ]Odlicno poznajem pomenutu lokaciju i da neznam bitne pojedinosti nebih ni postavljao ovu fotografiju. Tu je izmedju ostalog bio mali i prikriven ulaz u pecinu sa "nekim znacima" na tom mestu i u blizoj okolini. Na jednom vecem kamenu postoji krst koji svojim pravcem ukazuje na to mesto , zatim bio je i jedan cudan izvor koji je ispustao vodu samo od 9 sati pre podne do 3 popodne svakog dana. Posle jednog jaceg zemljotresa voda je nestala ali na tom mestu jos uvek je stalno vlazno. Postoje i tri gramade uredno naslaganog kamenja precnika oko 5 metara. Ne nekih 500 metara odatle je rano srednjevekovno groblje koje su kasnije iskoristili i turci za svoje sahrane. I pored svega nabrojanog ima jos dosta oznaka u neposrednoj okolini.
A sto se tice podatka da preduzece za puteve bas tu kopa kamen za podlogu u izgradnji puteva pa to je vec opstepoznata "aktivnost" kada se nesto prikriva sa radovima. Pogledaj samo nelogicnu visinsku razliku u odnosu na put.


ok groto,ja sam samo rekao ono sto sam cuo

Mladic

mislim da taj kamenolom vise ne rad.....
Postovani forumasi,

izgleda da slabo ide to lociranje trezora.Da li neko ima mape gde se spominje Jerusalim ili Jerusalimska tajna,da se vide dva urkstena mac ili sablje?

Postoji 12 takvih lokacija u Srbiji.Jerusalim I,je lociran i zna se da je to trezor Stefana Nemanje.

S postovanjem,

Vudi Alen
Imam Ja jednu pisaniju gde se spominje crni Jerusalim

Postovani g.Despot9,

jel mozemo da komuniciramo o tom dokumentu na pp?

S postovanjem,

Vudi Alen
Stranica: 1 2 3 4 5 6