Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: nemacko zlato
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
ekspedicija ovo ti je dobro ..

mocnica

Pozdrav ljudi! Meni je ova prica super, i jedva cekam da cujem nastavak. Dace Bog da neko od nasih nadje...

Mladenovic

Po mojim Misljenu,sve umetnine Zlato slike sve je to otislo za berlin,posle se rasipalo po spaniji argentini i drugim zemljma,ima ga jos ovde,ali i dosta ga je nadjeno pa pustena buva kako nije,jer dal bi vi nekome prijavili da ste nesto nasli,da se cuje i eto je odma milicija da to pokupi i nakarika jos sta stigne od kazni,koje sada nisu male deru,maltene pre ce se naci neke turske stvari  nego iz vremena okupacije,sablja onako srednje ocuvana skoro je otisla za 4000e,naravno ne u srbiji.
(12-02-2014, 01:12 PM)odavno u penziji link Piše: [ -> ]Po mojim Misljenu,sve umetnine Zlato slike sve je to otislo za berlin,posle se rasipalo po spaniji argentini i drugim zemljma,ima ga jos ovde,ali i dosta ga je nadjeno pa pustena buva kako nije,jer dal bi vi nekome prijavili da ste nesto nasli,da se cuje i eto je odma milicija da to pokupi i nakarika jos sta stigne od kazni,koje sada nisu male deru,maltene pre ce se naci neke turske stvari  nego iz vremena okupacije,sablja onako srednje ocuvana skoro je otisla za 4000e,naravno ne u srbiji.
U pravu je covek 100% posto,mnogi "dojceri" su i dosta dugo posle rata dolazili i "kupili/nosili svoje" (neke "nase INSTITUCIJE" BOLJE I DA NE SPOMINJEM)...Turci nam doduse takodjer "nisu ostavili bog zna sta U AMANET (osim gomile turcizama), >Sad;IZUZEV ONO MALO STO SU HAJDUCI USPELI "DA ODVOJE NA STRANU"-pa kolko imamo turskih nalaza?!? Sad ("a 500 godina smo se druzili" >Sad).
(08-01-2014, 07:39 PM)plandzija link Piše: [ -> ]Nacuo sam da je u pripremi ,,ekspedicija'' koja ima za cilj da razresi enigmu nemackog zlata . Angazovana je i teska mehanizacija. Ukoliko medju clanovima ovog foruma ima ucesnika ovog projekta zelim im mnogo srece.
Jos nista o EKSPEDICIJI , mora da ih je vreme malo sprecilo  ???

bratkova_strana

Vreme ti je "cudo",moj citytaxi,ljudi pogotovo Smile
za njemaqko zllato ima li koj dokument ili znaci quosam za 2 kukasti krsta

mucic2

Jedno samo da kazem sta vi mislite kolika je bila godisnja proizvodnja zlata u Borskom rudniku za vreme okupacije, kada se zna kolika je godisnja proizvodnja zlata sad sa ovom tehnologijom, pa se spominju kompozicije vagona i sanduka ... ispada da se tada proizvodilo na tone i tone zlata.

grotagold

(07-05-2014, 07:36 PM)mucic2 link Piše: [ -> ]Jedno samo da kazem sta vi mislite kolika je bila godisnja proizvodnja zlata u Borskom rudniku za vreme okupacije, kada se zna kolika je godisnja proizvodnja zlata sad sa ovom tehnologijom, pa se spominju kompozicije vagona i sanduka ... ispada da se tada proizvodilo na tone i tone zlata.
MOZDA TI NIJE POZNAT PODATAK DA JE BORSKA TOPIONICA BILA PORED MESTA TIPICNOG ZA PRERADU RUDE BAKRA I ZLATA I TOPIONICA POHARANOG I OPLJACKANOG ZLATA KOJA JE PRISTIZALA SA BLISKOG ISTOKA I DRUGIH DESTINACIJA UKLJUCUJUCI I NASE PROSTORE , OD STRANE VERMAHTA , TADASNJE OKUPACIONE VOJNE SOLDATESKE.
A koliko je vec povadjeno od OZNE ???
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11