Forum skriveno blago - zakopano blago

Puni Oblik: Legenda o Pop Martinu
Trenutno pregledate lite oblik foruma. Pogledajte puni oblik sa odgovarajućim oblikovanjima.
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
a evo i zasto se zove krstato drvo ili hrast krstas

zeus

Ne u ovom opisu se ne spominje krstasto drvo vec se spominje Bazova vrtaca (pretpostavljam neka pecina) u kojoj se nalaze tri bazovine i trebalo bi da je pored karavanskog puta Rujiste i Sestar. Zato te pitam da li poznajes put, a pretpostavljam da je to vezano i za pop martina jer ja licno mislim da se nalazi bas u tom kraju

mpeca

Zdravo prijatelji. Niste pratili moje ranije postove o bazova vrtaci. Zlato su izvadili mestani [jedna baba sa dedom koji je bio nagluv] posto su plandjijama pokazali pogresnu vrtacu.Nisu bili iskreni tragaci a mestani su ih nadmudrili pratili i posle njihovog odlaska iskopali trazeno. Necu reci tacno mesto jer biste tako nasli i te mestane .
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!

mpeca

Isto tako je nadjena vrtaca sa tri bazovine [jedan ulaz i jedan izlaz] i to pre nekoliko godina i to sam isto opisao samo niste pratili. to su odradili mestani samnom.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!

zeus

Ima tu mnogo vise neradi se samo o kamenom koritu samo prilicno duboko treba naci pleciste to je interesatno bazova vrtaca je samo polazna tacka. Ispricacu ti jos nesto kad sam vec poce, imali su obicaj hajduci zakopavati vece kolicine blaga ispod jednog cupa, znaci prvo jedan mali cup pa onda tovari ili kazani blaga. Mene interesuje jedno da li je okolina Poganova, da bi spojio i pricu o Martinu. E sad da bi otisao i pitao mestane malo sam udaljen od tog mesta nekih 1300 km

zeus

Citat:Isto tako je nadjena vrtaca sa tri bazovine [jedan ulaz i jedan izlaz] i to pre nekoliko godina i to sam isto opisao samo niste pratili. to su odradili mestani samnom.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!
Bravo kolega ako su u pitanju bila 7 tovara kazi mi samo da ne gubim vreme.
P.S da li si nasao i planove

mpeca

Neradi se u mome slucaju o Poganovu . Aovu vrtacu je pronasao moj prijatelj slucajno znaci nije je trazio . Ruj je trava koja je po nasim planinama cesta jedu je srne a sa njom je farbana vuna I platno u crveno. Predeo obrastao u ruj se zove rujiste. Hajduci su cesto birali slicna mesta , kladenci , vrtace , propasti p ecine a cesto se iznaci ponavljaju kvacka sa pilicima se srece svuda od Bugarske Srbije I Makedonije I TO CESTO. Tako ti je I sa bazova vrtacama one s e tako zovu cim u njima raste drvo zova iliti bazova.Isto tako su I planovi sumnjivi jer ih ima svako od nas a uveren sam da je vecina lazna. Ako ne i 9o% .A CESTO JE OSTAJAO SAMO JEDAN NA KRAJU ZIV I STO BI ON TO SIRIO DALJE.I DELIO SA DRUGIMA. Posle 1910 I 1918 je ostalo malo zivih hajduka I svuda gde su stigli oni su ostave premestili. Nemogu ti reci tacno mesto za koje se interesujes jer bi time izdao moje prijatelje iz tog kraja . Mogu samo dati opis mesta koje sam ja sam pronasao I neke sam ina forumu opisao ali cesto bez odgovora . Ovo kucam vec treci put stalno mi puca veza ako I sad pukne sledi pauza.[Opis mesta je jako slican ali nije u pitanju 7 tovara .Ostavljali su u bazova vrtacama na raznim terenima a kao sto sam rekao negde su dodavali isti a nekada neko posle njih isto tako su negde otkopavali I skrivali u pecine koje su zatvarali cesto I ‘’ malterisali ‘’da izgleda kao stena oko otvora. Trazi I dalje nemoj da gubis nadu mozda je sledeca vrtaca tvoja sreca sto ti iskreno zelim.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!

mpeca

Zaboravio sam da ti pojasnim u vezi toga dali je to bila pecina.Nije . Unju se ulazi uskim hodnikom koji je prirodan dolazi se do prostorijeobrasle u zovu I trnje sa strane je zidana kamenom zidovi su visokivise od tri metra odozgo je sve obraslo u siblje I pavit .Mozda je nekada davno imao plafon koji je bio zasipan nabijenom zemljom ali ga sada nema verovatno isada nebi bio nadjen da ker u njemu nije lajao vepra. Na sredini je bila ploca kao sovra a na njoj ustemovan veliki krst.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!
mpeca sve zna,cak i gde je smukova rupa al nece da nas salje u smrt.kazi meni gde je rupa i sve ti je oprosteno.

mpeca

Na moju srecu puno toga neznam i svi se uce dok su zivi pa ija. Srecu prijatelju ne mozes stici i zgrabiti nju trebas prepoznati kad je sretnes i iskreno je prihvatiti.Ja sam na iskrena i jednostavna pitanja dobijao iste takve odgovore. To je tako gde god me je put naneo.Stalno sam podsecao i sebe a i druge da treba biti iskren a i pravedan.prema svima. To vazi i za ljude koje prvi put sretnem a isto tako i za moju porodicu rodjake i prijatelje.Ko misli da gorstake prevari taj se grdno vara. To su potomci hajduka kao sto sam i ja.Oni kao i ja sagovornike dok pricaju gledaju u oci a ne na stranu , u ocima se prepozna istina a i laz .U toj rupi koja te zanima je stradalo dosta ljudi i to nije ulaz. K o i prodje udarac posle ga ceka siljak u grudi.
ISKRENO POSTENO I NARAVNO OPUSTENO!!!!!!!
Stranica: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19