Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Forumski test metal detektora
#11
(16-11-2013, 10:06 AM)admin link Piše:Ja se u potpunosti slažem sa pomenutom inicijativom samo, postoji jedan veliki problem administrator je veoma zauzet tako da slabo posećuje i ovaj forum a ako se neki dobrovoljci jave ja sam ZA.
Admin,ako hoces ovaj forum da dignes na vise i profesionalnije nivo,budi siguran da ovakve testove na youtube gleda jako mnogo ljudi,a sve ozbiljne firme prate sve sto se pise za njih,tako da ovakva besplatna reklama za firmu,bez obzira koliko je velika puno znaci.Znaci ne samo jedno testiranje,nego uporedno testiranje vrhunskih aparata,aparata srednje klase i jeftinih aparata.Ukoliko neka firma nije zadovoljna rezultatima testova,budi siguran da ce ti se javiti sa dodatnim objasnjenjima kako da namjestis parametre na aparatu,a oni koji najbolje prodju na testiranjima sami ce se javiti za neki vid saradnje.Uostalom,kada si vec napravio i odrzavas ovakav dobar forum,pa red je malo i da se izdvoji od mora slicnig foruma.A jos kada tvoji testovi povecaju prodaju nekog modela kod nas.....I da ne zaboravim,sve sto ide na youtube obavezno sa tekstom na engleskom i sa misljenjem i zakljuckom cijelog tima koji je testirao isto tako na engleskom.
Pozdrav
Odgovori
#12
ovo je odlican predlog.
Odgovori
#13
http://www.arheo-amateri.rs/2012/03/zani...detektora/

  Metal detektor se pojavio jos pocetkom 19 veka i od tada pa sve do dana danasnjeg nije se mnogo menjao njegov rad i karakteristike.Dubina ne prelazi 40 cm ne usavrsava se nista posebno sem sto su uspeli na nekim detektorima da ubace diskriminaciju.Prario sam dosta strane prezentacije detektora i njihov rad.Pojavi se ekspert sa minelabom GPX 5000 i gle cuda udari signal , polude masina ma zlato ili srebro sigurno 100% kad oces cvorak.Nemojte da se toliko zaludjujute i mastate o necemu za sta ste spremni i svoju poslednju kintu da ulozite za nesto sto nije vredno toga.Sve je to marketing.Mora se ziveti od necega.Neka neko ko je radio sa vrh dobrim detektorima kaze svoje misljenje.Pa i posle 70 godina usavrsavanja ne prelazi 50 cm.Ljudi odose i vratise se sa meseca a ovo stoji i dalje na 50 cm.Hocu da napomenem da bez dobrog poznavanja istorije Srbije nece se ni lako doci do zeljenog.
Odgovori
#14
O kakvom "expertu" je rec ? Pojasni nam malo. Vrlo zanimljiv dogadjaj !
Odgovori
#15
(26-10-2014, 11:11 PM)GROTAGOLD link Piše:O kakvom "expertu" je rec ? Pojasni nam malo. Vrlo zanimljiv dogadjaj !
    mislis Groto o eksperimentu vezano za detektor?
Odgovori
#16
(27-10-2014, 01:08 PM)sale67 link Piše:    mislis Groto o eksperimentu vezano za detektor?

Nije mislio na eksperiment, već na pominjanog eksperta!

(26-10-2014, 01:51 PM)sale67 link Piše:Pojavi se ekspert sa minelabom GPX 5000 i gle cuda udari signal , polude masina ma zlato ili srebro sigurno 100% kad oces cvorak.
Odgovori
#17
(27-10-2014, 01:33 PM)Timpolok link Piše:Nije mislio na eksperiment, već na pominjanog eksperta!
  Predstavnik firme minelab koji se pridruzio grupi arheologa koji su radili na jednom mocvarnom zemljistu u Skodskoj cini mi se da se radilo o ostrvu Jura.Nalazili su ali bez njega sa jednim istoricarom tragajuci za gusarskim blagom.Naisli su na veliki broj pravilno oblikovanog kamenja koji su bili geometriski povezani tako reci u milimetar na solidno velikom rastojanju.Svi su oni sacinjavali pravac kretanja t.j. bili su smernica za dalje.Njihovom radu i poznavanju istorije zavideo bi svaki arheolog.Toliko su bili upuceni u desavanja kao da su bili u to davno doba tamo sa ljudima koji su te repere postavljali.Na kraju su pozvali i tog nazovimo majstora koji se pojavio sa masinom i bio siguran da se radi o VECOJ kolicini zlata ili srebra po njegovom ocitavanju.On nije dalje ucestvovao u ekspediciji ali su ostali clanovi nastavili dalje sa iskopavanjem i istrazivanjem.Tamo gde mu je aparat pokazao VELIKU kolicinu isopali su bakarni novcic iz 16 veka.
Odgovori
#18
Jednostavno...postavi link odakle si skinuo ove iformacije da vidim licno da se radi o GPX seriji i o kom modelu je rec. Sumnjam da je to bio predstavik te pomenute firme jer nebi mogao sa 100% sigurnoscu da tvrdi da je u pitanju zlato , iz prostog razloga sto aparati te serije imaju mogucnost odvajanja magnetnih od nemagnetnih metala ali ne i pokazatelj o kojoj je vrsti metala rec. To govorim iz licnog iskustva jer radim sa tim aparatom i znam da jeste vanredno osetljiv / pa recimo da za jedno obicno puscano zrno daje signal kao da se radi o najmanje nekom velikom predmetu..a ono malo zrno. O vecim predmetima i da ne pricam. Za predmet velicine konzerve za pivo na recimo 60/70cm dubine , daje signal sirine ceo metar i za aluminijum naravno nece pokazati da se radi o gvodju pa ti sad kopaj ako ti se isplati. E sad , tu ima nekih finesa sto se tice vrste i tonaliteta signala jer samo sa iskustvom se dodje do spoznaje o relativnoj dubini i vrsti metala. Primera radi: Za ton koji prvo opada pa raste je segnal da se radi o dubljem predmetu a kada ton raste pa opada to je rec o plicim predmetima. Najslicniji signal je kada se radi o olovu i zlatu a za srebro je nesto drugaciji ton....itd...itd , pa se zato pitam kakav je to "expert" i gde si to procitao?
Odgovori
#19
  Moja greska radi se o islandu
http://www.history.com/shows/the-curse-o...sneak-peek
  ako je neko gledao celu emisiju video je o cemu se radi.Celu emisiju ne uspevam da nadjem ali evo detalja malo...ustvari pokrenula se cela emisija ko ima strpljenja i odgleda do kraja videce...
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)