Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
#51
Kakve rezultate daje na srebro, zlato? I DP2 na gvoždje pišti kao lud, za razliku od plemenitih metala, gde mu dubina znatno opadne.
Одговори
#52
Na srebro dobro reagije, ali na zlato ima dosta poteškoća. Treba se podešavati osetljivost na filterima 1 i 2 kada se pravilno podesi reaguje za 10-20% slabije nego na aluminijum ili mesing ali ni to nije tako loše kada se sve uzme u obzir.
Одговори
#53
Konačno sam i ja završio ovaj moćan dubinac. Zadovoljan sam sa njim, normalno detektuje zlato i nije tačno da ga ne detektuje kao što neki ovde na forum propagiraju. Kanticu nes kafe detektuje na oko 130 u vazduhu,srebrni poslužavnik 17x25cm na oko 170cm itd,  jasno bez lažnih signala i nagađanja. Izradio sam ga po šemi i uputstvima pronađenim ovde na forumu, znači sve je tačno i nema grešaka kako šema tako ni PCB.

E sada sve bi bilo idealno da nisam naišao na jedan problem, primetio sam da kada rukom uhvatim kabli za sonde dolazi do problema, detektor izgubi na svojoj osetljivosti i do 40%. Kabli za sondu je RG 49, od kućišta do sonde a sonda je namotana od žice skinute sa mrežnog kabla, induktivnost je podešena kako je napisano u knjizi. Pretpostavlja da ima neke veze sa masoma pa bih zamolio iskusnije kolege da pomognu ako to žele.

Hvala unapred.
Одговори
#54
Evo knjige koja obradjuje ovaj detektor, na francuskom je jeziku : https://www.filesharesite.com/files/2021...x.pdf.html
Одговори
#55
Za one koji se bolje sluze sa nemačkim : Rolf_Wilhelm_-_Das_Kompedium_der_Metalldetektoren.pdf - FileShareSite.com - Free Online File Hosting
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)