Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
za pištolje i sečen kamen
#1
Pištolji se nalaze u mestu koje se vika sečen kamen-Kesik taš.Stena je malo nagnita i pištolji su dve vrste.Jedan osmanlijski a drugi arnautski.Nalaze se na suvom i osmanlijski je za dva prsta kraći a izmedju se nalazi arbija..............................
Odgovori
#2
Izvini druže ali šta ti ustvari hoćeš da kažeš?
Da imaš plan,znaš mesto ili tražiš pomoć kopače.
Ja bih od sveg srca voleo da ti znaš mesto,sve ću ti reći makar mi ništa ne dao.
Odgovori
#3
ja sam postavio plan ..............
Odgovori
#4
Ukapirao sam kasnije,videvši da ideš redom.
Odgovori
#5
imam još jedan sporedni  za ova mesta oko sečen kamen....
Odgovori
#6
secen kamen interesantno mesto shto treba nachi?
Pozz
Odgovori
#7
Vidis BrankoV ,taj secen kamen bi mogao da bude isti onaj ,,prosecen ,,kamen iz one druge price. I tamo se pojavlulju dva pistolja itd. Poznajem potomke ljudi koji su jos pre vise decenija , pa mozda i citavog veka, pronasli u tom proseku izmedju dva dela kamena vise od sto kilograma turskih zlatnih novcica . Do sad nisam naisao ,cak ni u pricama ,na ovako bogatu ostavu. Prica je sto posto tacna.Provereno. Bio sam kod tog prosecenog kamena . Kamen je dosta veliki .Jedno 5 m u visinu i deset -petnaest u sirinu. Raspuknut po sredini,malo ukoso,kao da ga je neko presekao na dva dela. Ta pukotina je sirine oko 60-100 cm i u gornjem delu je bio uglavljen kamen koji je veoma podsecao na zvono. Cak je bilo moguce zaljuljati ga isto kao i zvono i on bi se klatio dvadesetak sekundi. Pare su bile tacno ispod ,,zvona '' i pronadjene su sasvim slucajno.
U mojim spisima pise : ,,Trazi gde se sastaju potoci ima kamen kao samar i na njemu sovra nacrtana na sovru sedam leba ,sedam tanjira i sedam lozice . Od gde visi noz lanac vodi do zvono  sa zlato. Odavde trazi livace kao dobra basta u njoj dva kamena kao dva vola da leze na desnu stranu prepasan kamen......"
Kad sam ja tamo bio zvono je jos uvek bilo u zivotu (vise nije) i nasao sam i dva vola i prepasan kamen I vecinu drugih stvari koje nisam pomenuo (mecku itd.) .Nisam nasao kamen kao samar i sovru ali su mi mestani rekli da se taj potes zove ,, Samar '' sto znaci da je kamen nekad zaista postojao.
Sto se pistolja tice nisam ih nasao. Kod mene pise ,, ...potkaci se malo ne vidi de od kladanac dva kamena kao dva pistolja gadjaju jedan u drugi ..."
Odgovori
#8
:Smileinteresantno mesto i prica dali je shta istinito.
Pozz
Odgovori
#9
Sve sto sam napisao je istinito i proverljivo.
Odgovori
#10
Tacno tako plandjija poshtovanje Wink samo kod mene se spominje selo secen kamen,jebiga ,a pishtolje su na samar kamen i nishane na ...
Pozz
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)