Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
tri krsta i josh neshto
#1
Zdravo poshtovane kolege, evo nekih znakova pa chekam vash odgovor.Ovo su tri krsta na jednom mestu u trougaonik su postavljeni na oko 6,7 metara jedan od drugog.Samo jedan je na stanovitom kamenu i to je taj do povelikog kamena koji ima tri rupe na prednjoj strani, ima i kamen kao prepashan kaishem.Dajte savet shta bi bilo ovo i slobodno pitajte shta vas interesuje
[Slika: 3098015.jpg]
[Slika: 3097997.jpg]
[Slika: 3097991.jpg]
[Slika: 3097989.jpg]
[Slika: 3097982.jpg]
[Slika: 3097978.jpg]
[Slika: 3097966.jpg]
Odgovori
#2
Nista ne mogu da ti kazem ako ne kazes gde se ovi kamenovi nalaze ( bar neki geografski pojam).Krstovi se toliko cesto pominju u planovima tako da je nemoguce nesto zakljuciti samo na osnovu ovih fotografija . Na jednom mestu se pominje prepasan kamen ali ja sam to mesto pronasao i izgleda sasvim drugacije od tog kamena na slici mada moram da priznam da sam ga ja, pre nego sto sam ga nasao ,zamisljao tako nekako kao sto je taj na toj fotografiji.
Odgovori
#3
Zdravo Plandzijo, tebe sam i ochekivao.Ovako ovo se nalazi u Makedoniji, na ogranku planine Babuna, tu ima blizu toponim Cucul, pa Preslap, dole malo ima reka - Nikodinskaili mi je zovemo josh Derivol, josh dole pa klisura ima, ima mesto Zmiulec, okolo sela Popadija, Farish, Nikodin. Blizu ima toponim Kula a o Rimskim stvarima da ne govorim.
Sada o kamenu kao prepashan on je na oko 10 metara od kamena na 3-oj slici sa 3 rupe u smeru gde gledaju rupe. Do tog kamena sa rupama sa desne strane je krst od druge slike i samo on je na stanovitem kamenu.Nadam se da sam ti pomogao, shta ti treba pitaj.
Pozdrav svima
Odgovori
#4
Na zalost ni jedno mesto ne mogu da nadjem u ovim mojim spisima.
Odgovori
#5
Hvala Plandzijo i na tom trudu. Znachi nemash nishta o Prilepskom kraju ili o Mariovu.
Podrav
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)