Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sta bi moglo biti?
#11
stefankrle to nije nikakav zid ova gomila kamenja je u obliku nekog tumula pa neverujem da je mogla da bude neki bedem kako bi nesto podupirala.
Odgovori
#12
Cuturice, da se ne mucis dzabe. Ja sam se nekoliko puta grdno namucio rasturajuci takve gomile kamenja i nikad nista u njima nisam nasao.Ko zna koliko bi ih jos razkopao da mi jedan cobanin nije objasnio da su to zapravo medje izmedju seoskih atara.Nesto kao granicni kamenovi.U vreme kad je nas narod  ziveo od stocarstva bilo je veoma rizicno napasati stoku u tudjem ataru.Mogao si da ostanes bez nje ukoliko bi te uhvatili a bilo je i slucajeva da se i glava gubila.Zbog toga su medje obelezavane ovakvim gomilama ponekad i majstorski ozidanim.Ako se ovo sto se vidi na slici nalazi na granici izmedju dva atara velika je verovatnoca da se radi i ovome sto dam gore napisao.
Odgovori
#13
Plansdzija mozda si u pravu ne pobijam ono sto si reko,ali meni nije tesko da to razidam, sto kaze nas narod da ga skinem s uma pa sta bude.
Odgovori
#14
Usput.  SRECNA NOVA 2015 GODSINA SVIM DRUGARIMA OVDE NA FORUMU I KOJI NISU NA FORUMU I ZELIM VAM DOBRO ZDRAVLJE I SRECU I DA SVI U  OVOJ GODINI IMATE VISE SRECE !!!!!!!!!!
Odgovori
#15
Potpuno razumem motiv. Kada crv sumnje radi glava nema mira, onda samo napred i sa srećom. Pa nam napišite šta god bilo ili ne bilo unutra.  Smile
Srećna Nova godina i vama sa moje strane.
Odgovori
#16
Samo puno zdravje I malo sreca I sVe ce da bude. Srecna nova svim kolegama.
Odgovori
#17
Zelim vam zdravlje i srecu u novoj godini. Kad imate ova dva za sve ostalo lako.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)