Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pizdin kladenac
#1
ima li neko opis za pizdin kladenac u okolini masurice
Odgovori
#2
Jedan moj prijatelj se raspitivao za Pizdin kladenac . Koliko se secam, kod njega pise da voda treba da izbija direktno iz rupe u steni (karakteristicnog oblika) i sa desne strane ima neki znak ali nisam sasvim siguran (mozda kljuc ali moguce da sam nesto pomesao). Ukoliko se ovaj opis poklapa sa stanjem na terenu javi pa da kontaktiram ovog kolegu . Pozdrav.
Odgovori
#3
da kod ovog kladenca voda izlazi iz stene iz rupe koja lici na pizdu,a neznam za nikakve znakove.napisao sam za ovaj kladenac jer su pre desetak godine dolazili neki ljudi valjda iz Zajecara itrazili takav kladenac ,ali mestani koji su upitani nisu znali za njega
Odgovori
#4
Ja znam za izvor Slonovo dupe kod Zvonačke banje ali na šta mu ta stena liči to je sasvim subjektivno...
Odgovori
#5
u mom kraju jos postoji pizdina cesma .. . cuo sam od starca da u blizini ima neka pestera i 3 varnice , star most , i u blizine nesto slicno na ziva pesak
Odgovori
#6
"Masurica" ,tu gde je taj izvor,imas li neku poljanu i na njoj dva kamena iste boje? Takodje pitanje, da li se mesto gde se nalazi taj kladenac-pizdin kladenac, naziva "govedarnik"??? Imas li saznanja o tome posto trazis plan za ovaj kladenac?
Odgovori
#7
To sto ti pitas pope za pizdin kladenac,to ti je govedarnik,ali u Crni vrh.To je i mesto koje se zove pizdica.
Odgovori
#8
Ako je to tako,eto ti ceo opis,pa neka ti je sa srecom!
Nadam se da se ove kolege koji su zagonetni,ne ljute?
" Kad se dodje u golemi govedarnik gde iz kamen ide voda kao iz zenu a u istu je visinu siroko je jedan ped.Tu u tu rupu turimo jedno bakrace malo pa ga vezasmo sa sindzir i spustismo ga u vodu. U tu livadu ima dva kamena u istu boju i da su legli kao dva vola.Na jedan zvono na drugi krst.Kazance ispod krst mnogo ubave pare"
- Ovo ti je opis iz Pop Martinovih zapisa,ima jos na nekom mestu slicnih zapisa,ali treba sve to prelistati,nadam se da ce ti ovo sasvim dovoljno pomoci,pa se javi !!!!
Odgovori
#9
Zahvaljujem se Adminu sto nije azurirao moj zadnji post! Mislio sam da ga nece objaviti u celosti! Pozdrav Admine!
Odgovori
#10
Citat:Zahvaljujem se Adminu sto nije azurirao moj zadnji post! Mislio sam da ga nece objaviti u celosti! Pozdrav Admine!
Admin cenzuriše samo brojeve telefona i e-mail adrese, sve ostalo je dozvoljeno.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)