Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
astal sa tanjirima
#1
u pecini, mislim okapnici znate sta je to, astal sa 6 tanjira i pripadajucim priborom, u blizini pecine makaze otvorene. stara planina

ima li neko neki opis?
Odgovori
#2
Video si licno ili informacija iz druge ruke?
Odgovori
#3
iz druge ruke, video moj drug
Odgovori
#4
Ova tema je veoma zainteresovala jednog mog prijatelja.Kolko sam ga razumeo ima resenje za to mesto.
Odgovori
#5
to moram prvo ja da vidim staje i gde je, pa posle moz da radimo, mislim da se ne organizujemo bezveze
Odgovori
#6
Vazi ja cu ovih dana da dam neke detalje iz plana za to mesto a ti vidi mozes li da saznas gde je lokacija.
Odgovori
#7
El loko pitaj tvog prijatelja dalije sofra pored potoka,u blizini treba da ima neki vodopad.Makaze koje pominjes treba da budu u potkapinu,tu negde treba da ima cobanska gega od 9 peda.Iznad treba da ima ravno mesto nekad je tu bila pojata.Ako mesto odgovara opisu onda je to to,moze da se proba.
Odgovori
#8
Indijana to sto ti pises je plan za tri bela platna . I tu se pominje sofra (pored reke) i kamen kao sanduk(astal),, sa sve potrebne rabote" A to sto lici na otvorene makaze je silljka koliba ovcarska i ona treba da bude 9 pedi (naravno ako su vrhovi od tih ,,makaza" okrenuti na dole) . Taj kamen kao sanduk je u pecini koja je visoka ,,koliko ljudski boj" a iznad nje na steni su tri dugacke pukotine . Izmedju sanduka sa sve potrebne rabote i ovcarske kolibe jos mora da se nadje burgija (svrdlo) od 4 pedi duzine . Inace ovde nisu ostavljeni nikakvi zlatnici vec plen iz jednog manastira a delovi tog plena su nacrtani na sanduku.El loko ja ne znam odakle je taj tvoj prijatel ali ovo mesto bi po mojim nekim pretpostavkama pre trebalo da se nalazi u Bugarskoj nego u Srbiji. Mozda gresim? Pozdrav.
Odgovori
#9
nije u bugarskoj, a o kakvim se znacima radi saznacu za koji dan.
Odgovori
#10
pozz, zanima me da li neko zna neki plan na suvoj planini, moj deda je bas upoznat sa svim starim nazivima mesta, kladanca itd?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)