Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Za Administratore
#1
Poštovani Administratori,

Na ovom forumu postoji dosta članova, koji dolaze radi sticanja nekih početnih znanja o traganju za blagom i metal detektorima.
To što neko nije komentarisao nečiju objavu ili postavio temu, ne znači da nije aktivan, neko prosto uživa da čita o svemu što se piše ovde. Ovo govorim iz svog iskustva, na ovom forumu sa postao član, kako bih nešto naučio i saznao.Cilj Administratora ovog foruma, bi trebao da bude omasovljenje broja članova, a ne svakodnevno brisanje zbog "neaktivnosti". Slažem se da je ponekad potrebna neka "filtracija", ali neka to bude neki drugi razlog. Svako ko je obrisan, može ponovo da se registruje pod drugim imenom i 'ajmo Jovo nanovo. Mislim, da ovo nije dobra ideja, ali ipak govorim sa svoje tačke gledišta.

Pozdrav svima
Odgovori
#2
Postovani. Cilj administracije nije i nikada nece biti "brisanje" neaktivnih clanova. Naprotiv. To je jedan vid podsticaja na neku jacu aktivnost odnosno uzimanje ucesca u diskusiji..postavljanje pitanja , komentarisanje zarad sebe samih i potrebe stisanja znanja i primena istog na terenu. A koriscenje foruma u stilu "biblioteke"..dodji procitaj pa idi....i u toj istoj biblioteci se placa clanarina a ovde se ne placa nista i ne samo to , mnogo toga sto se moze ovde procitati i nauciti a naprosto nema u bibliotekama narocito ne ovim i ovakvim kave danas egzistiraju.
Niti je vama a niti nama u korist da se broj clanova meri hiljadama..""CEMU TO "? Ako nekoliko hiljada samo svrati i procita sta ga interesuje a nicim produktivnim ne doprinese ostalim kolegama a tek stotinak daju doprinos to vec nema nikakvog smisla. Postavlja se onda pitanje a sta to i zbog cega (a neretko..i u ime koga) skupljaju informacije ti koji samo uzivaju u citanju necega sto je uskospecijalizovane oblasti. Ovaj forum nije "laka beletristika" za opustanje pred spavanje ili odmor stomaka posle rucka.
Sto se tice obrisanih clanova postoje dve vrste takvih. Ovi prvi su obrisani zbog neaktivnosti i mogu se ponovo aktivirati a da pritom i neznaju da tek posle 50_te poruke imaju pravi uvid u sve delove foruma i u one koji nisu mogli do tada niti videti na forumu. A ako se radi o brisanju clanova koji su svojim negativnim stavom unosili nelagodu ostalim kolegama onda se takvi i blokiraju...i to ne samo sa adrese koju koriste za prijavu vec i sa IP protoka sa kog pristupaju. Svakom aktivacijom naloga o svakom clanu ostanu svi podaci (koji se naravno ne zloupotrebljavaju i niti ce) pa samim tim se automatski i memorisu.
Nadam se da su sada neke stvari malo jasnije. Uostalom u nasoj zemlji a i sire postoji veliki broj istih i po tematici slicnih foruma pa se samim tim nikom ne uskracuje mogucnost da budu svuda aktivni (sto se uveliko i koristi) a samim tim prosiruje se ne samo konstruktivno druzenje vec se ono neretko pretvori i u privatno caskanje a kasnije u velikom broju slucajeva i u privatno druzenje i zajednicko delovanje.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)